Srećom, sve je dobro završilo

Glumici Sanji Vejnović spašavali život u hitnom zahvatu nakon horora koji je proživjela, a Burnaća operirali nakon kobnog pada!


Barbara Marinović
20.01.2019.16:50
Glumici Sanji Vejnović spašavali život u hitnom zahvatu nakon horora koji je proživjela, a Burnaća operirali nakon kobnog pada!
Foto: CROPIX

sažeto

Oni su se suočili s teškim zdravstvenim problemima koji su se rješavali brzom intervencijom i operacijom


Barbara Marinović
20.01.2019.16:50

'Zbog različitih priča i učestalih poziva ovih dana, da 'gdje sam nestao, ne javljam se nikome danima, nešto mi se strašno dogodilo, da sam jako stradao na skijanju' i slično, izjavljujem da sam živ i zdrav i evo pijem kavicu. Istina je da sam bio u bolnici Dubrava, na operaciji kičme. Sve je super prošlo i ovim putem se zahvaljujem primarijusu dr. sc. Jurici Marakoviću i cijeloj ekipi s neurokirurgije. Nisam stradao na nikakvom skijanju (jer ne skijam), nego sam pao nezgodno na stepenicama (kod kuće, kućna radinost), te mi je iskočio neki tzv. 'disk'. Sve je ok, slijedi mirovanje i oporavak. I to je to. Idemo dalje u nove pobjede', napisao je Mladen Burnać na svom Facebooku.

Sve se, čini se, odigralo vrlo brzo. Briga za zdravlje rijetko je kome na prvom mjestu, no kada su problemi ozbiljni - potrebna je hitna medicinska pomoć kako bi se osobi što prije pomoglo. Iskusili su i brojni poznati Hrvati veliki strah za zdravlje pa su se morali zaputiti liječnicima na hitnu medicinsku intervenciju. Ima njih koji su doživjeli zaista sjajna, ali i onih koji su doživjeli traumatična iskustva koja nikad neće zaboraviti. Jedno od takvih bilo je ono glumice Sanje Vejnović. Proživjela je pravu dramu tijekom proljetne noći u ožujku prošle godine. Iako je sve prošlo u redu, Vejnović je zbog liječničke procedure mogla završiti tragično. Kasnije je u medijima upozorila na to što je doživjela, a sve zbog 'slijepog crijeva'.

Foto: CROPIX

Horor glumice Sanje Vejnović

'Tek sam sada skupila hrabrosti da napišem ovaj status o tome što mi se dogodilo. Dakle, krenulo je s prilično neugodnim bolovima u donjem djelu trbuha. Kako bolovi nisu prolazili navečer sam nazvala hitnu da vidim kako si mogu pomoći (naravno da sam prije toga "uguglala" što bi sve moglo biti, i po svim pokazateljima bila sam gotovo uvjerena da se radi o slijepom crijevu iliti crvuljku). Kad sam konačno dobila snenu liječnicu, savjetovala mi je da popijem Voltaren, a ako mi ne prođe da idem na hitnu kirurgiju u Vinogradsku. Poslušala sam savjet, bol nije prolazila nego se samo pogoršavala, oko tri ujutro završila sam na hitnoj, s mišlju da sam od tog trenutka sigurna i u dobrim rukama. Od prijema bolničara koji mi je prvi pritisnuo mjesto koje me je boljelo s rečenicom da je najvjerojatnije slijepo crijevo, krećem u proceduru. Dolazi dežurna liječnica koja, iako palpacijski nalaz ukazuje na slijepo crijevo, odlučuje da me pošalje na niz pretraga, od ginekoloških, uroloških i internističkih kako bi eliminirala nešto drugo??! Od tog trenutka počinje moja noćna mora. Divan bolničar me posjeda u kolica i počinje voziti horor podzemnim hodnicima po odjelima Vinogradske. Prvo dolazim kod urologa, kojega naravno nema, nakon pola sata pojavljuje se mlada stažistica koja pita imam li kakvih problema s mokrenjem ili bubrezima, odgovaram da nemam i opisujem gdje me točno boli. Odlučuje mi raditi ultrazvuk i baš na mjesto koje me boli mora jače pritisnuti. Rezultat - mjehur i bubrezi u redu. Pitam je kad već gleda vidi li crvuljak, na što mi odgovara da ona gleda samo bubrege', napisala je glumica tada na svom Facebooku.

Bojan Zibar

'Uslijedilo je čekanje dežurnog mladog doktora koji se isto tako odlučuje na pregled ultrazvukom izvana i iznutra, iako mu ja govorim da sam baš nedavno bila kod svog ginekologa i da je ginekološki sve u redu. Zbunjen činjenicom da ne može dobro vidjeti desni jajnik zove još dvoje starijih kolega da me i oni pregledaju ultrazvučno. Sad već trojica roštaju sondom po mojoj utrobi, iako se ja u suzama i boli koprcam i molim ih da mi ne pritišću to mjesto gdje me boli. Iza toga ista priča na internoj. Suma sumarum nakon šest sati maltretiranja vraćam se u početnu ambulantu, gdje me ostave na hodniku ležati još kojih pola sata. Zahvaljujući sućutnom bolničaru koji odlazi u ordinaciju moliti doktore da me prime, jer mi stvarno nije dobro, još najmanje dvoje mi pritišću mjesto koje me boli i uz moje urlike ipak zaključuju da bi mogla biti upala crvuljka i odvode me konačno na kirurgiju', dodala je Sanja.

Kada se nakon operacije probudila, liječnici su je obavijestili da su joj morali spašavati život. 'U neko doba popodne dolazi me obići i kirurg koji me je operirao. Prilazi mi, prima me za ruku i vrlo potreseno kaže kako sam došla u 12 i 5, a ne 5 do 12. Da mi je crvuljak perforirao, nastala je već gangrena u cijelom abdomenu, CRP JE BIO 570 (kad sam došla u bolnicu početni je bio 45) i da su mi spašavali život. I kako to da nisam došla ranije???!!! Prošla sam još nekoliko kriza u bolnici, u jednim momentu je izgledalo da ću morati na još jednu operaciju, ali sam se hvala Bogu izvukla. Sad sam na kućnoj njezi, oporavljam se polako i veselim svakom novom danu, prestanku boli, suncu, i svemu što prije nisam doživljavala kao važno', zaključila je Vejnović tu potresnu priču.

Škoro se probudio zbog oštre boli

Javnost se neugodno iznenadila i kada je glazbenik Miroslav Škoro objavio da je hitno hospitaliziran zbog srčanih problema. Omiljeni pjevač jedne noći probudio se zbog oštre boli u području prsa. 'Prije dva tjedna probudila me snažna bol u prsištu. Nakon ultrazvuka zaključeno je kako je za mene, zbog začepljenih krvnih žila, najbolje rješenje operativni zahvat. Zaustavljeno mi je srce na više od sat vremena i ugrađene su mi četiri premosnice. Zahvaljujući tome danas sam živ... Slab sam i trebat će mi neko vrijeme da se oporavim. Ispričavam se svim organizatorima i publici, jer je puno nastupa odgođeno ili otkazano. Nažalost, toga će biti još. Trenutačno nisam u stanju biti samostalan', napisao je krajem ljeta prošle godine Škoro. Tijekom oporavka napravio je pauzu od posla, medija, svega. Posvetio se zdravlju te se uspješno oporavio poslije zahvata koji mu je spasio život. Glazbenik se polako vratio nastupima.

CROPIX

Špiček nije mogao do daha

Poznati zagrebački chef Tomislav Špiček doživio je slični scenarij. Za Jutarnji list otkrio je da je 2019. godinu dočekao u bolnici. 'Prepao sam se jer 15 minuta nisam mogao doći do zraka. Sad sam tu u Zajčevoj, čekam pretrage, nisam baš najbolje. Skupilo se, od cigareta, visokog šećera u krvi, stresa, sve pomalo', rekao je tada. U međuvremenu su mu ugrađena dva stenta te mu proširili sužene krvne žile. Zdravlje mu je na prvom mjestu.

Zbog zdravstvenih problema u listopadu 2018. hitno je hospitaliziran i glumac Dragan Despot. Zbog žučnih kamenaca završio je na operaciji, a sretan je bio što nije ništa strašnije. Zbog kardioloških problema hitno je u bolnici završio je Rajko Dujmić, koji je 2012. godine s visokim tlakom zadržan nakon što mu je pozlilo kod kuće. Iako nije dotad imao srčanih problema, liječnici su tada odlučili Rajku napraviti operaciju. Sve je na kraju dobro završilo te je Rajka nakon bolnice do zdravlja njegovala supruga Snježana.

Foto: CROPIX

Miroslav Škoro

Rajko Dujmić

sanja vejnović

Dragan Despot

Tomislav Špiček

Mladen Burnać

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter