Obrijale glavu, dobile kilograme

Glumice koje su žrtvovale ljepotu zbog uloge


Dolores Drvodelić
29.04.2017.08:40
Glumice koje su žrtvovale ljepotu zbog uloge
Profimedia

sažeto

Kad talent nije dovoljan za uvjerljivost na velikim ekranima, uskaču frizeri i šminkeri, koji glumice potpuno transformiraju


Dolores Drvodelić
29.04.2017.08:40

Hilary Swank prvog je Oscara dobila za ulogu u filmu 'Dečki ne plaču'. U njemu je glumila tinejdžericu koja je očajnički željela postati dečko. U filmu je, srodno svom liku, stezala grudi, bila ošišana na kratko i u muškoj odjeći, no za svog drugog Oscara otišla je korak dalje. U filmu 'Djevojka od milijun dolara' glumila je boksačicu i cijelo je vrijeme na ekranu bila oblivena krvlju i znojem.

Jedna od omiljenih glumica iz serije 'Teorija velikog praska' za tu se ulogu dobrovoljno "poružnila". Amy Farrah Fowler nosi naočale i konzervativnu odjeću, za razliku od Mayim Bialik, koja je glumi u stvarnom životu.

Gwendoline Christie lijepa je (i supervisoka) glumica, čiji se alter-ego u seriji 'Igra prijestolja' uopće takvom ne doima. Dvometrašica Gwen (dobro, visoka je 191 centimetar) bila je idealna za ulogu vitezice Brienne of Tarth u seriji. Osim što je u svakoj sceni lišena bilo kakvih ženskih atributa, koji su skriveni ispod debelog štita, "iskopirala" je i negraciozne muške kretnje, kako bi dočarala Briennein karakter.

Anne Hathaway često glumi uloge u kojima iz ružnog pačeta postaje ljepotica, no za ulogu Fantine u Jadnicima prošla je obrnuti put. Preobrazba iz ljepotice u kratkokosu siroticu u dronjcima donijela joj je Oscara za sporednu ulogu.

Mršavica u stvarnom životu, Rene Zellweger, za svoju se najpoznatiju ulogu u karijeri odrekla američkog naglaska i prepoznatljive figure. Zbunjola Bridget Jones bila je britanska buca, a na velikim ju je ekranima Rene odglumila s gomilom šarma.

Iako je crvenokosa Cynthia Nixon hodala ulicama New Yorka u najšik izdanjima, tijekom uloge u 'Seksu i gradu', za dramu Pamet, potpuno je obrijala glavu i cijelu predstavu izvela bez trunke šminke.

Glumici specifične ljepote, Heleni Bonham Carter, za ulogu vještice u 'Krupnoj ribi' postarali su kožu, posijedili kosu i pored svega dodali crni povez na oko.

Cijela serija 'Ružna Betty' vrti se oko preporoda ružnjikave Betty u pravu ljepoticu. Pače je glumila lijepa America Ferrera, a pravo je čudo kako se par naočala, aparatić i odiozne odjevne kombinacije mogu upotrijebiti protiv ljepote.

Kate Winslet svaku svoju ulogu odglumi podjednako savršeno, a to je bio slučaj i u filmu 'Žena kojoj sam čitao', u kojem je utjelovila Hannu Schmitz. Film prati radnju nekoliko desetljeća, a sukladno radnji, glumicu su morali postaravati. Na kraju je završila potpuno sijeda, ispijena, naborana i s Oscarom u ruci.

star vibes

glumica

uloga

Anne Hathaway

Hilary Swank

Rene Zellweger

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter