Tužne priče holivudskih zvijezda

Glumci koji su tragično preminuli usred snimanja filma


Mirjana Filipović
16.11.2017.15:25
Glumci koji su tragično preminuli usred snimanja filma
Profimedia

sažeto

Heath Ledger, Anton Yelchin, Brandon Lee sve su to glumci koje je zadesila kobna sudbina


Mirjana Filipović
16.11.2017.15:25

Tijekom godina nekoliko je slučajeva tragičnih smrti glumaca obilježilo periode kad su radili na novim filmovima. Tužan je to kraj omiljenih holivudskih zvijezda na koje će nas uvijek podsjećati njihovi uratci koje su ostavili iza sebe.

Pa evo o kojim je glumcima riječ.

Heath Ledger bio je usred snimanja filma 'Imaginarij Dr. Parnassusa' kada je tragično preminuo. Obdukcija je pokazala da je predoziranje uzrok njegove smrti, no i da je bila slučajna i to zbog nedopuštenog miješanja lijekova. Njegovo tijelo pronađeno je 2008. godine u stambenoj zgradi u elitnom dijelu New Yorka.

Anton Yelchin, mladi američki glumac ruskog porijekla, preminuo je u bizarnoj nesreći kada ga je zdrobio vlastiti automobil. Naime, glumca koji je najpoznatiji po ulozi u 'Zvjezdanim stazama', njegov automobil priklještio je uz zidni poštanski sandučić nakon što je izbačen iz brzine krenuo unatrag.  Glumac je podlegao teškim ozljedama. Njegovo posljednje filmsko ostvarenje 'Zvjezdane staze: S one strane' tek je trebalo izaći u kina.

Ekipa filma 'Brzi i žestoki' bez Paula Walkera ostala je nakon što je glumac  život izgubio u teškoj prometnoj nesreći 2013. godine. Walker je tada snimao sedmi nastavak filma 'Brzi i žestoki'.

Brandon Lee, sin Bruce Leeja, imao je samo 28 godina kada je preminuo na setu filma 'The Crow'. Naime, tijekom snimanja su umjesto lažnih korišteni pravi metci. U sceni u kojoj lopov puca na Brandona u njega je ispaljen jedan takav metak koji ga je pogodio u trbuh. To ga je ubilo, a mnogi i dan danas misle da cijeli događaj nije bio slučajan.

Bruce Lee preminuo je nakon što je završio sa snimanjem filma 'Enter the Dragon'. Poslije večere s kolegama, požalio se na jaku glavobolju. Konzumirao je tabletu protiv bolova, legao spavati i više se nije probudio. O njegovoj smrti godinama se provlače brojne teorije kao primjerice da su ga ubile kineske Trijade, da je otrovan, a pojavila se i informacija da je u njegovom želucu pronađen kanabis, kao i prekomjerna kombinacija lijekova za opuštanje mišića i antibiotika.

Marilyn Monroe pronađena je mrtva u svom domu 5. kolovoza 1962. godine. Pronašao ju je njezin psihijatar u ranim jutarnjim satima. Službena je verzija da se predozirala tabletama, ali i o njezinoj smrti postoje brojne teorije. U to vrijeme snimala je film 'Something’s Got to Give'.

Oliver Reed preminuo je na Malti u pauzi od snimanja filma 'Gladijator'. Uzrok smrti bio je srčani udar.

Glumačka scena bez Philipa Seymoura Hoffmana ostala je u veljači 2014. godine. Od predoziranja je preminuo tijekom snimanja filma 'The Hunger Games: Mockingjay'.

John Ritter bio je poznat po ulogama u brojnim serijama, domaćoj publici možda ponajviše po onoj 'Osam jednostavnih pravila'. Na setu iste serije je i preminuo 2003. godine od disekcije aorte.

Brittany Murphy zauvijek je ovaj svijet napustila samo nekoliko mjeseci nakon što je dovršila sa snimanjem filma 'Something Wicked'. Publika je film imala prilike vidjeti tek šest godina nakon njezine smrti čiji je uzrok navodno upala pluća.

River Phoenix imao je samo 23 godine kada je preminuo nakon što je konzumirao smrtonosnu kombinaciju kokaina i heroina. Njegov zadnji film 'Dark Blood' objavljen je posthumno 2012. godine.

Clark Gable, zvijezda filma 'Zameo ih vjetar' preminuo je od srčanog udara dok je snimao film 'The Misfits'. Njegova partnerica u filmu bila je Marilyn Monroe koja je preminula godinu dana nakon njega.

star vibes

smrt

glumci

marilyn monroe

heath ledger

tužne priče

tragičan događaj

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter