Oskarovac optužen za seksualni napad

Kevin Spacey tvrdi da se ne sjeća, ispričao se, ali usput priznao i da je gay


Dolores Drvodelić
30.10.2017.09:05
Kevin Spacey tvrdi da se ne sjeća, ispričao se, ali usput priznao i da je gay
Profimedia

sažeto

Anthony Rapp, zvijezda serije Star Trek: Discovery optužio je Kevina Spaceyja za seksualni napad


Dolores Drvodelić
30.10.2017.09:05

Hollywood posljednjih mjesec dana tresu ozbiljne optužbe o seksualnom zlostavljanju, kojima se terete producenti, redatelji, pa čak i šminkeri. Na valu tih otkrića javio se i 46-godišnji glumac Anthony Rapp, koji je ispričao što mu se dogodilo dok je bio tek 14-godišnjak. Naime, potaknut gnjusnim osjećajima koje je proživio gledajući 71. dodjelu nagrada Tony koju je vodio glumac Kevin Spacey (58), odlučio je i on svoju priču podijeliti s javnošću.

Rapp, koji je danas najpoznatiji po svojoj ulozi u seriji Star Trek: Discovery, kao dječak je glumio na kazališnim daskama na Broadwayu, kao i Spacey. Kevin je tad imao 26 godina, a Rappa je pozvao na tulum u svoj stan. Anthony je kazao kako se tijekom tuluma povukao u Spaceyjevu sobu, kako bi gledao televiziju i u jednom trenutku shvatio da je ostao sam u Spaceyjevom stanu. Tada je u sobu ušao sam Spacey i, tvrdi Rapp, podignuo ga kako mladoženja podiže mladu, spustio ga na krevet i legao na njega. Rapp je kazao kako se u tom trenutku "smrznuo", ali i da se Kevin u tad ipak povukao. Rapp je iskoristio priliku da napusti Spaceyjev stan, a na izlasku ga je Kevin, kako kaže glumac, upitao: "jesi li siguran da želiš otići?"

Sve je, kaže Anthony, dobro završilo, no taj ga događaj progoni i tridesetak godina kasnije, a Kevina Spaceyja ne može niti pogledati. "Htio sam mu se javiti i ispričati mu da me progoni taj događaj, no nisam skupio hrabrosti."

Na sve je, vrlo brzo, reagirao i 58-godišnji glumac objavom na svom profilu na Facebooku. Prenosimo je u cjelosti:

Iznimno poštujem i cijenim Anthonyja Rappa kao glumca. Užasnut sam njegovom pričom. Najiskrenije se ne sjećam tog događaja, koji se dogodio prije više od 30 godina. Ipak, ako sam se doista ponio na način na koji je on to opisao, dugujem mu najiskreniju ispriku, za ono što je vjerojatno bila posljedica pijanstva, a također mu poručujem da mi je vrlo žao zbog osjećaja koje zbog toga nosi sve ove godine.

Ova me priča potaknula i na to da kažem nešto više o drugim stvarima u mom životu. Svjestan sam toga da o meni kruže različite priče, od kojih su mnoge dodatno napuhane, zbog toga što sam vrlo zaštitnički nastrojen po pitanju svoje privatnosti. Kao što to već znaju meni najbliskiji, u životu sam imao romantične veze i sa ženama i s muškarcima. Volio sam i imao romantične odnose s muškarcima kroz čitav svoj život, a sada sam izabrao da ću ga nastaviti živjeti kao homoseksualac. Želim se s ovim nositi potpuno iskreno i otvoreno, a to počinjem ispitivanjem vlastitog ponašanja.

-Kevin Spacey

glumac

seksualno zlostavljanje

gay

Kevin Spacey

seksualni napad

#MeToo

homoseksualac

Anthony Rapp

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter