ISKRENA IDA

'Gayevi su za zabavu, a sa straight muškarcima se prave djeca'


100posto
07.02.2017.11:30
'Gayevi su za zabavu, a sa straight muškarcima se prave djeca'
Neja Markicevic / CROPIX

100posto
07.02.2017.11:30

Ida Prester uzburkala je društvene mreže zbog sudjelovanja u spotu za srpsku kampanju #bićebolje kojoj je cilj povećati toleranciju prema pripadnicima LGBT zajednice.

Pjevačica i voditeljica u videu je otkrila da se najviše druži s gay muškarcima jer su joj, kako kaže, zanimljiviji, zabavniji i bolje plešu, dok su, prema njoj, straight oni s kojima se prave djeca.

- Fegheguša sam. Družim se gotovo isključivo s gejevima zadnjih dvadesetak godina. Nije bilo lako s time izaći u javnost, podijeliti to s ostalim prijateljima, imala sam problema u obitelji. Govorili su mi da se neću nikada udati, ni sama ne znam kako sam se udala - kroz smijeh je ispričala Ida.

No kao što to uvijek biva, njezina izjava nije se svima svidjela pa tako mnogi smatraju da se spomenutim videom učinilo više štete nego koristi. Neki smatraju da se tolerancija i razumijevanje ne postižu obrnutom segregacijom i diskvalifikacijom već ravnopravnosti.

No ida je na to već navikla jer je zbog svojih simpatija i tolerantnosti prema različitostima puno puta naišla na različite kritike.

Ida Prester

newsletter

Prijavite se na Newsletter