Dnevnik Hrvoja Rupčića

Frontmen Cubisma podijelio dojmove s puta na Himalaju: 'Koliko uzbuđenja, ljepota i čuđenja'


Mirjana Filipović
20.09.2017.14:55
Frontmen Cubisma podijelio dojmove s puta na Himalaju: 'Koliko uzbuđenja, ljepota i čuđenja'
Facebook

sažeto

Među 16 planinara koji su se zaputili na ovu ekspediciju je i naš glumac Vedran Mlikota


Mirjana Filipović
20.09.2017.14:55

Ekspedicija 'Vlaji na Himalaji' predvođena Stipom Božićem u avanturu života krenula je prije tjedan dana. A da sve protječe u najboljem redu i da se dobro provode, vidljivo je prema postovima Hrvoja Rupčića koji dojmove dijeli na Facebooku.

Frontmen Cubisma ne skriva koliko je oduševljen viđenim.

- NEPALSKI DNEVNIK 4

(Khumjung village 3790m) 17.9.2017.

Kakav dan! Kakav dan!

Koliko uzbuđenja, ljepota, čuđenja i emocija. Kada u jednom danu doživiš prvi pogled na Mt. Everest, vidiš nosače koji nose terete duplo teže od svoje težine i vidiš težak ali smiren i duhovan život himalajaca, završiš u Khumjungu, selu našega šerpe-vodiča Navanga, posjetiš predivan budistički samostan u kojem nam iz sefa izvade svoju relikviju, pravi pravcati skalp Jetija. Pa završiš u Navangovoj kući na tradicionalnom ručku koji nam je pripremila njegova supruga, zatim poklanjanje cipela i mobitela njegovoj ženi i kćerima, prisustvuješ emotivnom susretu Stipe Božića sa ženom Aung Pua, njegovog prijatelja-šerpe koji je poginuo prilikom njihovog silaska s prvog osvajanja Mt. Everesta 1979, prisustvuješ gradnji njihove kuće koja je srušena u potresu prije par godina a za čiju smo izgradnju mi prikupili novac. Susret za njegovim sinom i kćeri i prisustvovanju budističkom obredu pri kojem smo svi dobili Kate, marame za sreću za nastavak puta od njegovog sina, budističkog svećenika , penjanje na Kumbilu, svetu planinu svih Šerpi na aklimatizaciju i prvi prelazak 4000 metara nadmorske visine na Himalaji, zajednička večera i druženje s našim domaćinima. Aaaaah, šta da kažem? Ovo je trebao biti samo uvod ali koliki bi onda bio post da to sve detaljno opišem? Kakav dan, kakav dan - zaključio je.

Na putu s njim je i naš glumac Vedran Mlikota. Ekipa je 12. rujna iz Zagreba otputovala u Istanbul, odakle su se zaputili u Nepal.

A ekspediciju čine i Vedran i Stipe Kristić, Teo Bartulović, Jakov Čagalj, Frane Mucić, Tonči Čagalj, Mijo Mlikota, Goran Lišnjić, Joško Čagalj i Mateom Stapić, iz Splita su krenuli Mladen Balić, Miro Dujmović i Ivo Miloš, a iz Zagreba Goran Sajko, Hrvoje Rupčić i Hrvoje Starčević.

Hrvoje Rupčić

Himalaja

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter