No Comment by vaša Ljubica

Fejk veze haraju estradom još od 90-ih! Lažne veze sklapaju se najčešće da bi se prikrila prava ljubavna sklonost i utišale glasine


100posto
21.09.2018.10:55
Fejk veze haraju estradom još od 90-ih! Lažne veze sklapaju se najčešće da bi se prikrila prava ljubavna sklonost i utišale glasine
Foto: iStock

sažeto

Vaša Ljubica u drugoj će epizodi svoje kolumne dati uvid u tajne i dogovorene estradne veze. Tko ih, kako i zašto dogovara i fingira? Primjera ima napretek


100posto
21.09.2018.10:55

Dragi moji,

Stigao još jedan petak, a stigla s njim i ja. Prije nego se pozabavimo novim i tajnim fenomenom naše estrade, moramo uputiti pozdrave i zahvale našim, iz prvog teksta slavnim, pravim kraljicama domaće trač scene. 'Kokice', zakopajmo ratnu sjekiru! U to ime, posvećujem vam novo izdanje, u kojem ćemo opisati nastajanje tajnih veza.

Fejk veze caruju od devedesetih nadalje

Znate li kako su se upoznali jedan veliki estradni zavodnik i jedna od njegovih bivših djevojaka? Ubraja se u velike domaće ljepotica? Možda oni i jesu kasnije ušli u ljubavnu vezu, kratko je trajalo - no, sve je počelo namještaljkom. Poslasticom za medije, a koju je svojedobno osmislio estradno-menadžerski mag! Računica je, pričao je svojedobno on, jednostavna. Tih ludih 90-ih, u vihoru rata, novokomponiranog dancea i želje da se privuče publika - trebalo je zabaviti i medije. Nije tada bilo ni Instagrama, ni Facebooka, ni foruma. Zadovoljiti je trebalo zahtjevne tabloidne forme, a kako nego tako? Glazbenik u usponu, omiljena ljepotica? Uhvaćeni jednom, pa dvaput, pa treći put. Pa su se na kraju zaljubili i nešto malo hodali.

I nisu jedini koje je spomenuti mag spojio.

A kako su funkcionirali ti dogovori? Plošno, otvoreno. Svi bi pristali napraviti sve i svašta za dvije, tri naslovnice. Bilo je to doduše slatko, tada klinačka ekipa danas su zreli, obiteljski ljudi. Tada se sve to baziralo na par tekstova, malo pažnje uoči novih singlova, pa kud koji mili moji. Oni bi večerali, fotografi pofotkali i tu se druženje može, ali i ne mora nastaviti.

Foto: iStock (Ilustracija)

No, fejk spajanja su se nastavila i došli do puno prljavije razine

Navodno je poznati i utjecajni lik iz hrvatskog javnog života još davno lažirao vezu s jednom ljepoticom, a sve kako bi prikrio svoje sklonosti. Znate već koje. Bio je možda prvi, ali nikako zadnji koji je to napravio. Došli su neki novi tipovi frajera, vrijeme se promijenilo i unaprijedilo, ali neke stvari se ne praštaju. Teško se na Balkanu karijera može napraviti ako ste potpuno otvoreni, neke stvari je bolje prikrivati. U prikrivanju veza spominju se i slavni estradni par (i to ne samo jedan), tu je i jedna glumačka kombinacija... E sad, vjerojatno je netko i ispao kolateralna žrtva glasina, no bliski krugovi govore svoje.

Kakva mora biti psihička situacija u glavi ekipe koja lažira veze? Svjesno laže da bi dobila dva naslova? U ovo potrošno vrijeme? Fejk veze savršen su primjer estradne halapljivosti. I straha, doduše. Dobar je to trik i za dizanje popularnosti. Padne, pa se podigne. S druge strane, neki u ovakvim računicama 'stradaju' i slučajno. Takve najčešće zaboli briga tko i što misli i govori.

Što se dogodi s takvim vezama?

Estradne kombinacije namontirane od strane PR stručnjaka, menadžera, aktera samih - ne traju. Prije ili kasnije takve stvari propadnu, kako i ne bi? Koliko bi se vama dugo dalo pretvarati, pozirati, davati intervjue na temu ljubavi, koja zapravo ne postoji? Ispunile su one svoju svrhu. Ušutkale nakratko nepovoljne glasine, digle popularnost, donijele novi angažman/gažu/suradnju...

iStock

Nije Hrvatska jedina

I susjedna srpska estrada prepuna je takvih kombinacija. Jedan od njih je reklamiran kao iznimno veliki zavodnik, ima i parnericu, pravu ljepoticu. Još da je ljepotan, bilo bi bolje, ali dobro. Sve za dobar posao.

Među imenima koja su bar nakratko lažirala odnose, dogovorene među menadžementom, moglo se naći i holivudske ekipe. One prave, s novcem, kojoj to ne treba. Zašto tek oni to rade? Zbog promocije i prisutnosti. Svijet je to u kojem su emocije potrošna i naplativa, najprodavanija roba. Ali, skup je i život u laži, i jako je nesretan.

iStock/Ilustracija

Drugo pravilo showbiza - Istakni se po nečemu, uklopi se po svemu!

Možete vi napraviti ili izjaviti nešto po čemu ćete biti prepoznati, osigurati prostor, donijeti kratkoročnu dobit. Ali, doziranje je sve. U onim krucijalnim stvarima, morate biti usklađeni sa publikom kojoj se obraćate. Možete vi biti potpuno otvoreni i drugačiji, ali karijera neće ekspandirati u nebesa, većina nije blagoslovljena tolikim talentom da bi im publika 'oprostila' baš sve.

Lažno zlato također ima svoj sjaj, bar nakratko. Puno je ispravniji put stoga biti svoj. Na dulje staze gledano, puno se više cijeni, a karakter i riječi vam dobiju na težini. Na kraju dana i vi, i mi, i oni - imamo samo sebe.

Do sljedećeg tjedna ljubi vas vaša,

Ljubica

Svaka sličnost sa stvarnim događajima i/ili osobama u kolumni je slučajna i nenamjerna.

Scena kolumna

No Comment

newsletter

Prijavite se na Newsletter