Glumica o ljubavi života

Fatalni i turbulentni početak ljubavi: 'Nema tu premišljanja, nema ničega. Nema glave. U roku tri mjeseca okrene se cijeli svemir'


Barbara Marinović
03.11.2018.14:00
Fatalni i turbulentni početak ljubavi: 'Nema tu premišljanja, nema ničega. Nema glave. U roku tri mjeseca okrene se cijeli svemir'
Foto: Goran Sebelic / CROPIX

sažeto

Kada je Helena Minić upoznala Dalibora Matanića, ljubav i kemija bili su toliko jaki da su se u kratkom periodu i vjenčali te dobili djecu


Barbara Marinović
03.11.2018.14:00

Poznata pulska glumica Helena Minić Matanić posljednjih dana priprema predstavu u režiji Senke Bulić. Sve ostalo vrijeme posvećuje svojoj djeci, Maxu i Loli. Budući da je njezin suprug već dva mjeseca u Italiji gdje snima film, Helena je s djecom sama. Srećom, kaže nam, tu je baka servis koji uvijek rado uskoči i provede vrijeme s unucima. Za 100posto otkrila je sve o braku, majčinstvu, počecima ljubavi s Dadom, ali i poslu. Sretna je sa statusom slobodne umjetnice, koji je dobila nakon što je otišla iz Istarskog narodnog kazališta.

'Trenutno pripremam sa Senkom Bulić, ona režira, od Mirka Božića 'Kurlane' i premijera je krajem 11., početkom 12. mjeseca. Intenzivno sam u probama, a ostalo majka dvoje klinaca malih doma. Sve je jasno, dovoljno je da to kažem! Zahvaljujući bakama i dadilji uskladim sve. Dado je u Italiji, snima film, nema ga uopće u Hrvatskoj dva mjeseca već, nije lako, ali izdržat ćemo! Bilo je i gorih trenutaka', priča nam Helena.

Fali im zajedničkog vremena

Daljinu teško podnosi, no navikli su na sve. 'Teško je, mi smo naviknuti u tom smislu, naš posao to nosi. Ima tu lijepih i loših stvari! Uvijek je tu neka čar i neka žar stalno tinja u svemu tome. Zezamo se da su to neke formule, ali da nam fali zajedničkog vremena provedenog, fali itekako! Bit će, u staračkom domu', kroz smijeh će Minić Matanić.

O velikoj ljubavi i povezanosti Helene i Dalibora Matanića nepotrebno je govoriti. Fatalno su se zaljubili tijekom spremanja predstave u Puli, a ubrzo su zbog toga prekinuli tadašnje veze, uskoro i ušli u brak. Vrlo brzo stigla su i djeca, a Helena to objašnjava vrlo jednostavno. 'Nema tu premišljanja, nema ničega. Nema glave, to samo srce vodi i svemir se otvori i sve te vodi ka tome i o ničemu ne razmišljaš. Jednostavno, to je najljepša stvar koja mi se u životu mogla dobiti. I sada znam kada netko kaže: 'Aha, to je to'! Da, to tako ide. U roku tri mjeseca okrene se cijeli svemir, okrene se cijeli svijet, i na kraju se sve posloži', priča glumica.

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Naljepše što joj se moglo dogoditi

Ubrzo je, nakon vjenčanja u Puli, stigla i prinova. Djevojčica Lola, a potom i mali Max, uljepšali su dodatno žive bračnog para. I na to je bila spremna. Htjeli su, kaže, što prije postati i roditelji. 'Htjeli smo, kad se to događa, hoćeš sve zajedno! Nismo ništa posebno o tome razgovarali, prepustili smo se toj ljubavi, i iz te ljubavi se dogodilo dvoje klinaca! Majčinstvo je i najljepši, ali i najteži posao na svijetu'.

Sa svojim suprugom je i surađivala, što u kazalištu, što na ekranu. Kaže - kad se radi, nema poštede. 'Kad radimo - radimo, jako smo profesionalni, ali u principu se trudim ako možemo u ovoj fazi ne raditi toliko zajedno jer ipak smatram da treba odvojiti privatni život od poslovnog. U ovom trenutku to je zdravo za sve nas, dok su klinci još ovako mali', zaključuje Minić Matanić.

Zanimalo nas je i što se dogodilo nakon njezinog odlaska iz Istarskog narodnog kazališta, gdje je provela 10 radnih godina. 'Dobila sam status slobodnog umjetnika, nisam se nigdje angažirala, i eto. Najsretnija sam tako! Slobodna sam kao ptičica', ocjenjuje Helena otkrivajući koliko je sretna zbog svog statusa.

Foto: Darko Tomas/CROPIX

Dalibor Matanić

Helena Minić Matanić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter