Unosni posao

Estrada je davnih dana otkrila neočekivanu i isplativu nišu! Kad se na sve odlučila i Maja Šuput, dileme je prestalo biti


100posto
27.11.2019.10:30
Estrada je davnih dana otkrila neočekivanu i isplativu nišu! Kad se na sve odlučila i Maja Šuput, dileme je prestalo biti
Foto: Marko Todorov, Duje Klarić / CROPIX

sažeto

Roditelji na svojoj djeci ne štede, a među poznatim Hrvatima i Hrvaticama ima onih koji na tržištu nude svoje slikovnice, aplikacije, glazbu... Sve za najmlađe


100posto
27.11.2019.10:30

Priča o malenom Đoniju zapravo je priča o najmanjem vitezu u kraljevstvu, a on je toliko malen da ga ostali vitezovi jedva primjećuju. Ipak, to ga ne sprječava da krene u avanturu svog života... Način je to na koji glumac Zoran Pribičević opisuje svoj novi projekt - dječju knjigu koju je odlučio izdati par mjeseci nakon što je predstavio aplikaciju 'Pričalica'.

Riječ je o knjizi 'Priča o malom vitezu Đoniju' koja je ujedno i jedina dječja knjiga u Hrvatskoj uz koju možete izrađivati i bojati stajaće likove iz knjige. Zoranova prva dječja knjiga jedinstvena je priča o malenom vitezu koja na poseban način razvija samopouzdanje, maštu i kreativnost, a uz to je i duhovita. Pribičević je otkrio da je priča nastala nakon što je jedne večeri prije spavanja izmišljao po tko zna koji put priču za svog trogodišnjeg sina. Dječak je sjajno reagirao, glasno se smijao, a Zoran je zbog njegove reakcije priču odlučio baciti na papir. Knjiga djeci nudi mogućnost da mogu sami izrađivati i bojati stajaće likove iz priče, što im dodatno potiče kreativnost i maštu.

Foto: PR

Pribičević napravio aplikaciju, a onda i slikovnicu

Drugi je ovo Zoranov projekt posvećen najmlađima. Prije nekoliko mjeseci svijetu je predstavio aplikaciju 'Pričalica'.  Ona, da pojednostavnimo, priča vašoj djeci najljepše priče i bajke iz cijelog svijeta. Iako je namijenjena djeci kao krajnjim korisnicima, Pribičević vjeruje da će aplikacija prirasti srcu i roditeljima kojima će evocirati uspomene iz djetinjstva.  Ona, da pojednostavnimo, priča djeci najljepše priče i bajke iz cijelog svijeta. Iako je namijenjena djeci kao krajnjim korisnicima, Pribičević vjeruje da će aplikacija prirasti srcu i roditeljima kojima će evocirati uspomene iz djetinjstva. 'Osim što sam snimio sve te priče i gotovo 600 različitih imena, programeri su se borili kako napraviti jedinstveni software koji će zadovoljiti sve funkcionalnosti koje sam zamislio kako bi korisnici imali potpuni doživljaj', ispričao je svojedobno za 100posto Zoran Pribičević o svojoj aplikaciji.

Nije Zoran jedini koji je među domaćim celebrityjima shvatio koliko je isplativo raditi za najmlađe. U vremenu sveopće gužve, stresa, vremena koje roditeljima nepovratno oduzima posao - sve ono što im olakšava roditeljstvo i potiče djecu na kreativnost - dobro je došlo.

Huljić potpisala niz knjiga za djecu i mlade

Shvatila je to davnih dana i Vjekoslava Huljić, autorica niza estradnih hitova, ali i spisateljica dječjih romana. Mladu je publiku već počastila naslovima poput onih 'Moj tata je lud za mnom', 'Moja baka ima dečka', 'Moja sestra je mrak', 'Moje ljeto s Picassom', a nedavno je tinejdžerima predstavila i roman 'Moj Titanic ne tone'. Huljić je otvorila osjetljivu temu današnjice pa u novom romanu progovara o izbjegličkoj krizi.

Foto: Vojko Basic / CROPIX

Za 100posto je Vjekoslava otkrila koliko je pisanje za djecu i mlade veseli. 'Kažu da je najteže pisati za djecu, za mene je to veliki izazov. Pisala sam kao dijete i znam što je mene zanimalo, a odrastajući sam prepoznavala što djeca najviše vole. Nisam ni sama nikad odrasla do kraja, ostala sam veliko dijete jer mi se čini da kada ti život stavlja utege i realitet na leđa, da mora jednim dijelom glava malo biti u oblacima kako život ne bi bio toliko tegoban', otkrila nam je Huljić i razgovoru.

Danijela pisala djeci slikovnice, a odlučila se kasnije obratiti i odraslima

Za najmlađe je više puta pisala pjevačica Danijela Martinović. Slikovnice, poput one popularne koju je nazvala 'Dama pleše na kiši', Danijeli su donijele popularnost i kod onih koji još ne znaju ni čitati. Slikovnicom je htjela naučiti djecu da je svaki dan jedinstven, a život neprocjenjiv. Glavni lik spomenute slikovnice bila je dama - anđeo, a silno zaljubljena u ljude pa zbog toga želi postati čovjek. U pisanu riječ se u međuvremenu baš zaljubila pa Danijela piše i za odrasle.

Ranko Suvar / CROPIX

Šuput konačno izbacila dječji album

Da su djeca zaista isplativa financijska niša postalo je jasno kada se u sve ubacila i Maja Šuput. Njezin potez - da snimi album za djecu, onaj naziva 'Što je to ljubav' jasno je dao do znanja da su klinci isplativi. Desetak godina pustila je Maja da ideja o dječjem albumu odstoji, a onda ga je snimila i predstavila javnosti, shvativši da je za to došlo pravo vrijeme. Djeci se obraća nekim modernijim, šarenijim zvukom i oduševljena je što je konačno nešto za najmlađe napravila.

Foto: Neja Markicevic / CROPIX

Maja Šuput

Danijela Martinović

Vjekoslava Huljić

Zoran Pribičević

newsletter

Prijavite se na Newsletter