Davor Gobac prognozira

'Englesku ćemo pobijediti s 2:1 pa ćemo valjda postati prvaci svijeta'


Ines Madunić
11.07.2018.17:30
'Englesku ćemo pobijediti s 2:1 pa ćemo valjda postati prvaci svijeta'
Vojko Bašić/Cropix

sažeto

Iako nije strastveni navijač, Gobac će večeras gledati tekmu i nada se pobjedi


Ines Madunić
11.07.2018.17:30

Već je odavno poznato da se frontmen Psihomodo popa ne bavi samo glazbom. Voli sve umjetnosti, a slikarstvo mu je jedna od velikih strasti. Imao je već mnogo izložbi, a nedavno je u Splitu otvorena njegova retrospektiva. 'Volim crttane filmove' možete pogledati u Sveučilišnoj galeriji 'Vasko Lipovac', a Gobac kaže da se radi o crtežima koji su nastali od 1987. do 2010.

Vojko Bašić/Cropix

'Uzori su mi Walt Disney i Andy Warhol, a moj stil nazvali smo 'novi pop', a Glavan je rekao da sam 'urbana naiva' . Što se tiče inspiracije, nemam neki poseban izvor, slikam kad mi se slika, a imao sam razne faze pa sam tako jedno vrijeme stalno slikao nebodere, likove iz crtanih filmova, kućice u noći... Bilo što te može inspirirati', rekao nam je.

Vojko Bašić/Cropix

Na otvorenje izložbe došao je i Tonči Huljić, s kojim je Gobac već surađivao glazbeno. 'Za njegov mjuzikl radili smo pjesmu 'Psihopat', jedan dobar punk rock smo napravili', kaže Gobac. Kao i svi, i on će u srijedu biti pred televizorom i gledati utakmicu Hrvatske i Engleske za prolazak u finale Svjetskog nogometnog prvenstva.

Vojko Bašić/Cropix

'Nisam baš strastveni navijač, ne pratim inače nogomet, ali prvenstvo sam gledao. Prognoza za Englesku? Dobit ćemo ih 2:1, a valjda ćemo onda postati prvaci svijeta', zaključuje Gobac.

Tonči Huljić

Davor Gobac

Psihomodo Pop

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter