Iza kulisa 'Moderne obitelji'

Ed O'Neill čita iste novine već 30 godina, a mali Luke u stvarnom životu je genijalac


Ines Madunić
29.11.2017.19:00
Ed O'Neill čita iste novine već 30 godina, a mali Luke u stvarnom životu je genijalac
Screenshot

sažeto

Ludu seriju koju svi obožavamo pročešljali smo od početka do kraja


Ines Madunić
29.11.2017.19:00

Teško je reći koji od parova u "Modernoj obitelji" nam je najdraži. Svi su tako blesavi i na prvi pogled disfunkcionalni, a opet tako savršeni jedni za druge. U devet sezona pokazali su nam kako se suprotnosti mogu privlačiti, koliko je važan kompromis i kako je na kraju najvažnije podržavati svoju obitelj. A nećemo umanjivati važnost "Philozofije", odnosno genijalnih i uglavnom beskorisnih savjeta Phila Dunphyja. Donosimo deset trivija o seriji i njezinim glumcima.

U pilot epizodi imali su objašnjenje za mockumentary stil kojim je serija snimljena. Priča je bila da tri obitelji snima Geert Floorjte, nizozemski filmaš koji je kao tinejdžer živio kod obitelji Pritchett dok je bio na razmjeni učenika. No, scenaristi su zaključili da je njegov lik suvišan pa su ga izrezali i nastavili snimati bez objašnjenja stila.

Glumac Craig T. Nelson trebao je glumiti Jaya Pritchetta, ali tražio je previše novca. "Svidjela mi se priča, glumci, sve, ali rekao sam da sam u ovom poslu predugo i honorar koji su ponudili za mene je bio izraz nepoštovanja", izjavio je glumac, koji je kasnije dobio ulogu u seriji "Parenthood", a na njegovo mjesto u "Modernoj obitelji" uskočio je Ed O'Neill.

Julie Bowen bila je osam i pol mjeseci trudna s blizancima kad su snimali prvu epizodu. Njezin trudnički trbuh skrivali su iza stvari u kući, kao što je kutija pahuljica na stolu, i slično.

U prve dvije sezone Mitchellovu i Cameronovu kćer Lily glumile su blizanke Ella i Jaden Hiller, koje su tad bile bebe. "Negdje pred kraj snimanja druge sezone počele su razvijati svoju osobnost i shvatili smo da im se stvarno ne sviđa biti na setu. Rekli smo producentima odmah da se nećemo vraćati za iduću sezonu", izjavila je njihova mama Michelle. U trećoj sezoni Aubrey Andreson-Emmons je došla kao zamjena.

Glumac Jesse Tyler Ferguson, koji igra Mitchella, u stvarnom životu je tri puta svojoj obitelji govorio da je gay jer mu nisu vjerovali i nikako to nisu mogli prihvatiti. Scenaristi su tu priču uklopili u njegov lik. Inače, producenti su htjeli da on glumi Camerona, no tu ulogu je dobio Eric Stonestreet, koji je u stvarnom životu heteroseksualan.

Za vrijeme prikazivanja druge sezone serije, fanovi su pokrenuli peticiju na Facebooku da se konačno prikaže njihov poljubac. Potpisalo ju je tisuće ljudi i njihova želja je ispunjena. U rujnu 2010. godine poljubili su se u pozadini scene. Oni su jedan od prvih homoseksualnih parova koji su se poljubili u mainstream seriji u primetimeu.

Iako je Luke Dunphy pomalo glupav dječak, glumac koji ga igra, Nolan Gould, zapravo je genijalac. Od svoje četvrte godine član je Mense, ima IQ 150 i završio je srednju školu s 13 godina.

Francusku buldogicu Stellu igraju dva različita psa. Ljubimca Glorije i Jaya prvo je igrala buldogica Brigitte u drugoj i trećoj sezoni, a kasnije ju je zamijenila Beatrice. Razlog nije poznat.

Ed O'Neil čita iste novine već 30 godina. Ozbiljno - Jay Pritchett čita iste novine kao i Al Bundy u "Bračnim vodama". To i nije tako čudno. Slične naslovnice koriste se u većini serija.

Sofia Vergara bila je uvjerena da Ed O'Neil govori španjolski. Sophia je odrasla u Kolumbiji, gdje se serije i filmovi sinkroniziraju. "U 'Bračnim vodama' njegov lik imao je seksi glas, slično kao Antonio Banderas", rekla je Vergara, koja se iznenadila kad je shvatila da njezin partner u "Modernoj obitelji" uopće ne priča španjolski.

star vibes

serija

Sofia Vergara

Moderna obitelj

Ed O'Neill

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter