Zvijezda kontroverznog radija u velikoj ispovijesti

Ecija Ivušić sasvim otvoreno: 'Posljednju vezu prekinula sam prije više od tri godine. Ne želim biti s nekim - samo da budem'


Barbara Marinović
31.07.2018.21:00
Ecija Ivušić sasvim otvoreno: 'Posljednju vezu prekinula sam prije više od tri godine. Ne želim biti s nekim - samo da budem'
Neja Markičević/CROPIX

Barbara Marinović
31.07.2018.21:00

Ecija Ivušić lice je s ekrana, ali i glas s radijske postaje. I to ne bilo kakve, digla se prilična bura oko radija Extra FM, na kojem se pušta zabranjeno voće. Cajke su ušle u zagrebačke uši odavno, samo što se postojanjem radijske postaje koja ih pušta to više ne može negirati, odnosno ignorirati. Ivušić je zaštitno lice i voditeljica spomenute postaje, a u velikom intervjuu za 100posto ističe nam da ne može vjerovati da je radio krenuo prije svega tri mjeseca.

'Radio je vrlo intenzivan medij, apsolutno drugačiji od televizije, vrlo direktan, brz, odličan je za izraziti svu kreativnost i energiju, ali strašno iscrpljujući ako u nekom trenutku te energije ponestane. A svi znamo da nije lako svaki dan biti odlične volje i glavni motivator i zabavljač drugih. S kreativom problema nemam, štoviše imam više problema sa sobom kad je nemam kako ispoljiti, tako da mi je osobno to plus. Sve u svemu - dojmovi su odlični, bar ovi koji do mene dopiru'. Fenomenalna je, kaže nam Ivušić, i slušanost radija. Bilo nekome očekivano i prihvatljivo ili ne, ističe, očito je falio takav glazbeni izričaj u radijskom medijskom prostoru.

Neja Markicevic / CROPIX

'Namjerno sam prihvatila ovaj posao, možda čak i iz nekog inata. Mrzim predrasude i licemjerje'

'Radio se ne bi ni pokretao da prethodno nije izvršeno ispitivanje tržišta i uočeno da postoji želja i potreba za tom vrstom glazbe od strane slušatelja'. Dodaje nam i da nikad nije mogla zamisliti da će raditi na radiju koje pušta narodnjake, no i generalno pušta životu da je vodi i puno stvari, tvrdi, nije ispalo onako kako je možda zamišljala. 'Uvijek imam tu fatalističku postavku za gotovo sve situacije u životu - sve bude kako treba biti. Ali, naravno da sam dobro razmislila kad sam prihvaćala posao, obzirom da sam potpuno svjesna u kakvom licemjernom društvu živimo i znala sam da će vaga na kraju biti negdje na nuli što se tiče drugih angažmana koje bi potencijalno mogla dobiti ili izgubiti. Ali, namjerno sam prihvatila taj posao, možda čak i iz nekog inata. Mrzim predrasude i licemjerje i ovo je za sve takve dokaz da netko tko je obrazovan i svoj, može raditi svoj posao profesionalno i dati dignitet čak i 'radiju s cajkama', odlučna je zgodna voditeljica.

Ocijenila je da kontroverze koje su se događale oko radija čak i nemaju veze s politikom, već nezdravim mentalitetom našeg društva, u kojem često prevladava malodušnost i licemjerje. 'No, nebitno sad. Tko voli - nek' izvoli. I Extru ili bilo koji drugi radio ili medij u Hrvatskoj. Mi se nikom ne namećemo. Samo smo tu za one koji nas žele'. Što se glazbenog izričaja tiče, da, istina je da tekstovi nisu neka znanstvena fantastika, ali po meni Srbi imaju tu jednu zanimljivu crtu - jako su direktni, ne upakiravaju i ne zamagljuju ništa, pa tako ni emocije niti išta drugo što žele reći. Zbog toga ih možeš voljeti ili ne, ali ne moraš ih mrziti, za to stvarno ne vidim razloga'.

 

Jel mogu preselit negdje da je stalno ljeto? Pliz. ✨✨✨ #summernights

A post shared by Ecija Ivusic (@ecija_ivusic) on Jul 21, 2018 at 12:37pm PDT

'Ne dijelim ljude na obrazovane i neobrazovane, bogate i siromašne - samo na dobre i loše'

Privatno je poznato da je Ivušić ljubiteljica urbanog zvuka, no ipak, na cajke je znala nekad izaći tijekom studentskih dana. 'Prije deset i više godina, kad sam bila na faksu i kad sam izlazila van, išla sam i ja na narodnjake. Tako da znam zapravo većinu pjesama koje su mi na playlisti iz tog vremena. Ove nove stvari, pak, su nekakav mix r'n'b-ja i rapa pa su mi čak i dobre. Srbi imaju stvarno brutalnu produkciju, meno ti zvuči kao Major Lazer u nekim trenucima. Ali, znala sam se pogotovo prvih mjesec dana probuditi usred noći i neki refren bi mi se pojavio u glavi. Tako da ipak sve ostaje u podsvijesti. Danas rijetko kad izlazim, pogotovo u klubove, tako da kad izađem - radije ću izabrati neko mjesto s urbanijom glazbom. Ionako sam na cajkama po cijele dane', priča Ivušić. Ipak, prema cajkama i ljudima koji ih slušaju, nema, kaže, apsolutno nikakve predrasude. 'Nemam apsolutno nikakve predrasude prema nikome. Pogotovo prema vrsti glazbe koju sluša. To bi mi vjerojatno bila najneinteligentnija prosudba ikad. Ne dijelim ljude na obrazovane i neobrazovane, bogate i siromašne - samo na dobre i loše'.

Intenzivno se projekt s Extra FM-om pripremao od kraja prošle godine pa je Ecija prilično umorna. Iznimno je energična osoba, no ove godine se, kaže, preforsirala. 'Projekt se pripremao od kraja prošle godine. Na kraju smo - kako to uvijek biva s velikim projektima, krenuli ekspresno, i tri jako intenzivna mjeseca su iza mene. A, obzirom na to da čitavo vrijeme kombiniram i CMC, svakodnevni show na radiju kojem sam sama producent te gaže i evente koji mi ulete sa strane - mogu slobodno konstatirati da ovo ljeto idem isključivo odmarati kod sebe u Vela Luku, imamo tamo obiteljsku kuću, to je moj drugi dom.

Neja Markicevic / CROPIX

Voli pisati, a nekad si je jednostavno lijepa pa objavljuje na društvenim mrežama

Iako će vam se pri pogledu na njezine društvene mreže činiti da je Ecija možda ovisna o objavljivanju statusa i seksi fotografija, no ona kaže da je i Instagram postao posao. 'Daleko je to od zabave. Nisam neka ovisnica o poslu, tako da ne bih rekla da sam ovisna o Instagramu. Ali, to je jako dobra platforma koju ljudi mogu iskoristiti na tisuće načina ako su kreativni, poduzetni i imaju volje za razvijanjem svog pagea. Moram priznati da u početku nisam gledala na tu društvenu mrežu kao na poslovni projekt, a to rijetko kad radim i danas. Moje objave su odraz mog trenutnog raspoloženja i stanja uma, a jako volim pisati pa se to nekad dobro ukomponira čak i ispod slike. A nekad sam si i samo lijepa, pa i objavim samo obični selfie i nije me sram ni takvog oblika satisfakcije. Nisam blogerica, nisam agresivna u nametanju marketinga, nemam neki poseban plan za objave, a opet se javljaju klijenti kojima paše taj moj osobni izričaj i iskoriste ga za marketing'.

Solira već više od tri godine - 'Bez svega mogu u životu, ali bez ljubavi ne'

I dok je otvorena po pitanju posla i društvenih mreža, privatno je Ecija zatvorena, solira i otkriva nam zašto je to tako te kako je do posljednjeg prekida veze zapravo došlo. 'Ne znam kad se zadnji put pisalo o mom ljubavnom životu s obzirom na to da ne postoji. Posljednju vezu prekinula sam prije više od tri godine. I zapravo sam u toj zadnjoj vezi shvatila da je to upravo ono što u životu ne želim - biti s nekim samo da budeš u vezi koja te ne ispunjava i zapravo tu osobu ne voliš. Ali, ja imam općenito taj problem u životu, jako sam lojalna i predana i kad se odlučim za nekoga, sve ću raditi da to uspije i potpuno se posvetiti toj osobi. Što je divno - kad je prava osoba. Kad nije, radiš protiv sebe i protiv drugog', priča voditeljica.

Neja Markicevic / CROPIX

Iz tog razloga ponekad se može naletjeti i na tugaljive statuse na društvenim mrežama atraktivne voditeljice. 'Bez svega mogu u životu, ali bez ljubavi ne. Pa se valjda to reflektira na moje stanje uma i možda ponekad i post s takvom tematikom završi na mom zidu. Ali, to u principu ništa posebno ne znači, niti je vezano uz neku specifičnu osobu. Umjetnička sam duša i ponekad se moram izraziti da bi meni samoj bilo lakše'. Stoga svoj ljubavni status trenutno naziva - hibernacijom.

'Jako me veseli to što još nisam upoznala osobu svog života, to je nešto što me tek čeka'

Ipak, jako dobro zna što od idealnog frajera želi. 'Jako dobro znam što želim, možda čak i predobro. Mogu definirati točno sve karakteristike, vrijednosti, karakterne osobine, životni stil pa čak i neke fizičke odrednice osobe s kojom se vidim u životu. Kažu da kada znaš što želiš, da to i dobiješ. A kada ne znaš, da tebe nađu isto oni koji ne znaju što žele. U fazi sam da bih htjela definitivno naći ljubav i stabilnost u privatnom životu, ali ne pod svaku cijenu. Još nisam u fazi da želim birati i da mi je veza glavni prioritet, ali bome niti neću više dopustiti nekome da mene izabere, kao što sam to dopuštala do prije par godina. Prije sam znala žaliti za izgubljenim ljubavima i razmišljati jesu li bile prave. Danas sam sigurna da nisu i zapravo me jako veseli činjenica da još nisam upoznala osobu svog života i da je to nešto što me tek čeka', zaključuje lijepa Ivušić.  

Ecija Ivušić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter