Osebujni roker

Druži se i sa Štulićem i s Antom Gotovcem, a skrasio se tek u 53. godini života, oženio mlađahnu kolegicu i dobio djecu


100posto
03.06.2019.17:00
Druži se i sa Štulićem i s Antom Gotovcem, a skrasio se tek u 53. godini života, oženio mlađahnu kolegicu i dobio djecu
Foto: Marko Mišković/CROPIX, Facebook

sažeto

Jurica Pađen proteklog je vikenda proslavio 40 godina karijere, a svirao je u humanitarne svrhe


100posto
03.06.2019.17:00

Proslavio je glazbenik Jurica Pađen 40 godina karijere koncertom na zagrebačkoj Šalati proteklog vikenda. Tijekom bogate karijere Jurica je surađivao, svirao i pjevao u najpoznatijim domaćim bendovima među kojima su i 'Aerodrom', 'Azra', 'Parni valjak'. Napisao je niz do danas poznatih hitova, a povodom svirke za 40. godišnjicu prihod od ulaznica otišao je u humanitarne svrhe organizaciji 'Food For Life'.

Vrijedna je to akcija rokera i benda, i sam je sretan što može nekom pomoći svojom svirkom. Inače, Jurica je jedan od rijetkih glazbenika s ovih prostora koji se i dalje čuje s osobenjakom iz Azre, Branimirom Štulićem. Smatra ga originalnim i inteligentnim te se kontinuirano čuju. Govori i to ponešto o karakteru i karijeri Jurice Pađena, kojeg očito cijeni čak i izbirljivi Štulić.

Jurica Pađen karijeru je počeo sedamdesetih, s nepunih 20 godina, kao dio benda 'Grupa 220', koja kasnije postaje 'Parni valjak'. Nakon toga osniva 'Aerodrom', a devedesetih 'Pađen bend'. Tijekom rata svirao je po ratištima, a svoj rock'n'roll put nije izdao.

Foto: Facebook

Ljubav s 23 godine mlađom ženom donijela mu je smirenje i stabilnost obiteljskog života

U ljubavnom smislu, također je vjeran i odan, iako je obiteljski život kasno okusio. Njegova supruga Ana Šuto također je glazbenica, a od Jurice je mlađa 23 godine. Unatoč tome, sjajno se slažu te su u braku u kojem su 14 godine. Priznaje da se zbog nje - preobrazio. Zbližili su se 2004. tijekom snimanja njegovog albuma 'Žicanja', a godinama kasnije posvetio joj je Jurica i pjesmu 'Dovela si me u red'. Prava istina, otkad je upoznao Anu, Pađen je obiteljski čovjek, otac troje djece i sretan suprug. S Anom je dobio sina i kćer, a svoje prvo dijete - kćer Taru dobio je u prijašnjoj vezi.

Sudjelovao je svojedobno i u reality programima - bio je dijelom 'Big Brothera' 2016., ali i 'Farme' 2009. godine. Kada je Jurica ispao, silne suze isplakao je Ante Gotovac. Naime, nespojivi dvojac dijeli prijateljstvo od djetinjstva, a nisu ga narušile ni drugačije životne okolnosti niti smjerovi.

Foto: Ivo Ravlic / CROPIX

Jurica Pađen

newsletter

Prijavite se na Newsletter