Fani Čapalija totalno ih je bacila u sjenu!

Doznajemo kakvu su sudbinu doživjele pratilje slavne Splićanke na izboru za Miss Hrvatske '93! Sandra je danas supruga poznatog estradnjaka, a Ljubu okružuje veo tajne


100posto
03.10.2019.18:00
Doznajemo kakvu su sudbinu doživjele pratilje slavne Splićanke na izboru za Miss Hrvatske '93! Sandra je danas supruga poznatog estradnjaka, a Ljubu okružuje veo tajne
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

sažeto

Izbor za Miss Hrvatske 1993. godine bio je prestiž za svaku mladu djevojku, a pobijediti na njemu značilo je ostvariti ogroman preduvjet za uspješnu karijeru


100posto
03.10.2019.18:00

Nitko nikada kao Fani Čapalija. Složit će se mnogi da se radi o ženi koja je do danas jedna od najljepših Hrvatica. Ostat će zapamćeni njezini uspjesi na izborima ljepote u svijetu i Europi, cijela se Hrvatska te 1993. i 1994. godine ponosila ljepoticom iz Splita. Titulom najljepše proglašena je kao tek druga Hrvatica koja će braniti boje ove zemlje. Odmah je sve oduševila ulaskom među pet najljepših djevojaka svijeta. Titulu Miss svijeta te godine odnijela je Jamajčanka Lisa Rene Hanna, a najljepšom Europljankom proglašena je upravo naša Fani. Ponos je osjećala cijela zemlja, a Čapalija je postala najtraženija djevojka u zemlji.

Samozatajna, nježna i plaha Fani osvojila je srca mnogih svojim toplim karakterom i skromnošću. Danas živi povučeno na svom Čiovu, a kad god se ponovno odluči stati pred objektiv modnih fotografa - oduševi i uzme svu pozornost.

CROPIX

Pratilje naljepše Hrvatice

Tako je te 1993. godine, baš na današnji datum, Čapalija uzela svu pozornost na izboru pa rijetko tko zna tko su bile djevojke koje su uz nju stajale na tronu, tko su bile prva i druga pratilja žene koja je ostala sinonim za hrvatsku ljepotu.

Mi smo se potrudili i doznali - bile su to Ljuba Ljubičić i Sandra Mihaljević. Ljubičić je stigla kao dugonoga i tamnokosa kandidatkinja iz Njemačke, a o njoj se danas ne zna skoro ništa. Teško je pronaći bilo kakve podatke o ljepotici koja je stajala tog dana uz Fani.

Sandra je danas poznato ime u svijetu glazbe

S druge strane, ime mlade plavokose dame svima je dobro poznato, barem onima koji se bave glazbom. Radi se o Sandri Mihaljević - supruzi našeg proslavljenog autora Branimira Mihaljevića. Sandra danas radi sa suprugom i režira glazbene spotove, posljednji u nizu je onaj Željka Bebeka i Frajli. Pomaže savjetima mladim izvođačima i djevojkama koje tek kreću u svijet estrade, a kažu da se prema njima odnosi majčinski. Ispunjena je poslovno, ali i privatno. S Mihaljevićem je već više od 20 godina u sretnom braku, a usto su i roditelji dva sina. Mihaljević se nakon izbora za Miss nije pretjerano posvetila manekenskom poslu, no pronašla je svoju sreću.

Foto: Admir Buljubasic / CROPIX

Fani Čapalija

sandra mihaljević

ljuba ljubičić

newsletter

Prijavite se na Newsletter