Nije lako pod svjetlima reflektora

Dotukao ih stres: Hurem je pobjegla na liječenje, a Severina je proživjela pravu tragediju


Ines Madunić
06.08.2019.14:00
Dotukao ih stres: Hurem je pobjegla na liječenje, a Severina je proživjela pravu tragediju
Biljana Gaurina/Cropix, Profimedia,Jelena Balić

sažeto

Stres nazivaju i tihim ubojicom, a mnogi slavni zbog toga su doživljavali teške trenutke


Ines Madunić
06.08.2019.14:00

Sindrom burn outa već je neko vrijeme prisutan u terminologiji, pogotovo kad se radi o problemima povezanima s poslom. Osim tjeskobe i sličnih negativnih osjećaja koji se javljaju uz stres, može doći i do ozbiljnijih fizičkih manifestacija stresa.

Mnogi su slavni zbog velike količine stresa doživjeli upravo taj sindrom burn outa te su morali uzeti vrijeme za sebe, a nekima se to dogodilo i zbog privatnih problema.

Briga za mentalno zdravlje nije šala i svakako je treba shvatiti ozbiljno, a ako se osjećate kao da se ne možete nositi s problemima koji vam uzrokuju ekstremni stres i druge negativne emocije, najbolje je obratiti se stručnjaku.

Zbog velike količine stresa koji joj je uzrokovao zdravstvene probleme otkaz na srpskoj Happy TV dala je voditeljica Slađana Petrušić. Odnosno, kako je kasnije pojasnila za Story, u dogovoru sa šefovima otišla je na liječenje kako bi se potpuno oporavila.

Kako je do svega došlo, objasnila je u intervjuu.

Damjan Tadić/Cropix

"Provela sam 14 mjeseci u reality showu 'Parovi' gdje sam spavala dva do tri sata dnevno. Tamo živiš svaki dan s 40 različitih karaktera i profila ljudi, gdje te netko 'proda' za jedan sat spavanja duže. Kada sam izašla, bila sam neka druga Slađa. Uvijek sam govorila da se jedino mora umrijeti, ali mora se i spavati inače 'pukneš'. Naime, jedan dan sam opet odlučila 'zapeti' i počela sam voditi 'Parove' i snimati emisiju 'Provodadžija'. Rad, rad, svega nekoliko sati spavanja, živciranje i svakodnevno čuđenje kako je moguće da čovjek izumre.

I eto, na nogama sam doživjela infarkt. Na nogama prvih nekoliko minuta dok nisam došla do kreveta, a onda je to trajalo i trajalo. Sve moguće bolove koji postoje sam proživjela. Nisam ni znala da ima toliko vrsta boli. Umreš i oživiš u sekundi. Prije toga me boljelo noću kada bih legla spavati. Često sam morala pronaći taj neki položaj gdje nemam osjećaj kao da srce držim u rukama", ispričala je za Story.

Rekla je i kako nakon toga nije mogla ništa raditi lijevom rukom te je trpjela bolove pa se odlučila posvetiti sebi i svom zdravlju.

Zbog velikog stresa sa seta turske serije "Sulejman Veličanstveni" bez pozdrava je otišla Meryem Uzerli. Rođena Njemica turskog porijekla postala je golema europska zvijezda zahvaljujući ulozi Hurem, jedne od supruga turskog sultana, no snimanje najskuplje turske sapunice dovelo je do zasićenja i problema sa zdravljem.

Profimedia

Meryem se bez riječi pokupila i otišla u Berlin nakon stotinu snimljenih epizoda. Ukupno tri sezone glumila je u seriji koju su pratili milijuni u 22 svjetske zemlje, no to je bilo previše za tada 26-godišnju glumicu. U Berlinu je neko vrijeme bila u psihijatrijskoj ustanovi te je njezin otac izjavio kako je bila u depresiji i imala tjeskobni poremećaj.

Ona se kratko zahvalila fanovima na podršci nakon nekog vremena šutnje i poručila da će se vratiti snažnija nego ikad, no produkcija ju nije htjela čekati pa ju je u četvrtoj sezoni "Sulejmana" zamijenila Vahide Gördüm.

Vanessa Radman u kratkom je vremenu doživjela probleme u privatnom i poslovnom životu zbog kojih se na neko vrijeme povukla iz javnosti.

Naime, razvela se od supruga, njemačkog scenografa Tima Pannena, s kojim je živjela u Kölnu i s kojim je provela deset godina, u praktički isto vrijeme otkazana joj je suradnja na srpskoj seriji "Sinđelići" jer redatelj Dejan Zečević navodno nije bio zadovoljan njezinim angažmanom.

Vanessa je zatim ozbiljnije ozlijeđena na snimanju sapunice "Zora dubrovačka" kad ju je u jednoj sceni iz ruku slučajno ispustio kolega Amar Bukvić. Oboje su pali dok mu je bila u naručju zbog čega je natukla leđni kralježak i nije mogla nastaviti snimanje.

Produkcija ju je brzo zamijenila novom glumicom, Ines Bojanić, a kako službeni razlog njezina odlaska iz serije nije bila ozljeda i zdravstveno stanje nego "produkcijski razlozi", pričalo se i o njezinom neslaganju s ekipom na setu.

"Molim vas, shvatite me. Ne mogu sada o tome govoriti. Moram o svemu dobro razmisliti", rekla je o svemu tada Vanessa novinarima Jutarnjeg lista.

Išla je na fizikalnu terapiju i oporavila se polako od svega, a iako je rekla kako najviše voli biti u Hrvatskoj, karijeru je gradila u Njemačkoj pa je ipak veći dio godine tamo, osim ako ovdje nema nekih angažmana.

Zbog ekstremnog stresa naša najveća pjevačka zvijezda, Severina Kojić, priznala je na televiziji kako je izgubila dijete.

Razlog je bila parnica koju je imala s bivšim partnerom Milanom Popovićem oko skrbništva nad njihovim sinom Aleksandrom.

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

"U jednom trenutku Popović nije želio vratiti dijete nakon 13 dana, apelirala sam na Centar da poduzmu nešto, rekli su mi da sama otiđem po dijete. Tada sam išla na umjetnu oplodnju i nisam se smjela izlagati stresu, ali on nije htio vratiti dijete. Otišla je moja majka, ali on nije htio dati dijete. Morala sam razgovarati s policijom i tek kada mu je policija rekla da će dignuti kaznenu prijavu, tek tada je vratio dijete. Ja sam zbog stresa izgubila dijete, a ovo dijete nemam namjeru izgubiti", ispričala je u RTL Direktu.

Severina

Meryem Uzerli

Slađana Petrušić

stres na poslu

burn out sindrom

Vanessa Radman

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter