‘VELIKOHRVATSTVO‘

Vlatka Pokos oplela po Thompsonu, ima poruku i za reprezentativce: ‘On promovira čisto zlo!‘

Domovina se voli srcem i istinom, nadasve istinom, a ne promoviranjem zločinaca i izdajica hrvatskog naroda, napisala je Pokos

Vlatka Pokos i Marko Perković Thompson

 Cropix

Vlatka Pokos putem društvenih mreža u posljednje vrijeme često iskazuje svoje mišljenje o aktualnim društvenim zbivanjima i ličnostima. Pjevačica i voditeljica tako se nedavno osvrnula na izjavu vratara Kanade i Crvene zvezde Milana Borjana o tome da nije rođen u Hrvatskoj, ‘nego u Krajini, Dalmaciji, to je bilo srpsko mjesto.‘ Ovoga puta oštro je komentirala pjesme i poruke koje njima prenosi Marko Perković Thompson.

Njezinu objavu s instagrama prenosimo u cijelosti:

- Doista se divim našoj reprezentaciji i iznimno sam ponosna na njih. Međutim, postoji jedna stvar koja je pogrešna i neprihvatljiva, a neprestano se ponavlja, a to je slavlje uz Thompsona! To je pjevač koji promovira fašizam i ustaštvo i njegovi nastupi su zabranjeni u civiliziranoj Europi, kao što ga se grozi i svaki pristojan čovjek koji poznaje elementarne činjenice o Drugom svjetskom ratu i mračnom dijelu hrvatske povijesti. Pjevanje o zločinačkoj tvorevini Herceg-Bosni u kojoj se provodilo etničko čišćenje i otvarali koncentracijski logori za Bošnjake je POGREŠNO i nema nikakve veze s domoljubljem! Veliki sam domoljub, volim Hrvatsku, ali protiv sam svakog ekstremizma i svojatanja teritorija tuđe zemlje. Nema nikakve razlike između Velikosrba i Velikohrvata, nikakve- napisala je.

- Riječ je o istom zlu! Fašističke simbole, ustaštvo i one koji ga promoviraju treba zabraniti zakonom, a mladim ljudima treba jasno i glasno objasniti da je ustaški pokret bio zlo koje je izvršilo monstruozne zločine i zauvijek obilježilo Hrvatsku. Stoga, divni naši mladići i muškarci, recite NE fašizmu i pjevajte domoljubne pjesme koje ne promoviraju ustašku ideologiju. Domovina se voli srcem i istinom, nadasve istinom, a ne promoviranjem zločinaca i izdajica hrvatskog naroda. Ustaše su bili upravo to: ZLOČINCI I IZDAJICE- zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:09