JUTARNJI U ŠVEDSKOJ

Uhvatili smo Baby Lasagnu dan nakon nastupa o kojem bruji Europa: ‘Ovaj trenutak... najbolji dio nastupa!‘

Jesam li se naspavao nakon svega? Iskreno, baš i ne. Nakon polufinala kasno smo došli u hotel, spavao sam nekih pet sati, kaže Purišić
 Livio Andrijic/Cropix

Jesam li se naspavao nakon svega? Iskreno, baš i ne. Nakon polufinala kasno smo došli u hotel, spavao sam nekih pet sati. Ali, nema veze - uz veliki osmijeh kaže Baby Lasagna, kojeg pitamo je li svjestan da je u utorak doslovno cijela zemlja navijala svim srcem za njega.

- Hvala ljudi, veliko hvala - govori Baby Lasagna, okružen fanovima koji su, vidjevši eurovizijskog favorita ispred zgrade Gradske vijećnice u Malmöu, pohrlili kako bi se fotografirali s njim, užicali autograme i kako bi svi zajedno ponovno otpjevali "Rim Tim Tagi Dim", jasno, uz pripadajuću koreografiju. U jednom trenu činilo se kao da cijeli trg pjeva i pleše našu eurovizijsku pjesmu.

A Baby Lasagna ide dalje. Već večeras će održati koncert za fanove u srcu grada, sutra rano poslijepodne na redu je drugi nastup koji će upriličiti na otvorenom, na krovu velikog šoping centra. A onda?

- Sutra navečer iz hotela ćemo pratiti drugi eurovizijski polufinale, a u petak poslijepodne na redu je prva proba za finaliste Eurosonga. Ma, jedva čekam opet izaći na scenu. U tom trenutku nestaje sav umor, kad pjesma krene, kao da me sama melodija ponese - govori istarski glazbenik, kojeg pitamo hoće li biti nekih promjena u njegovom nastupu u finalu.

- Napravit ćemo neke sitnije korekcije, vezane uz plesne pokrete. Radi se zaista o sitnicama, mislim da publika neće ni primijetiti te izmjene - kaže Baby Lasagna, kojeg pitamo osjeća li pritisak zbog činjenice da ga mnogi vide kao pobjednika Eurosonga.

- Ako mogu birati, svakako mi je draže da me vide pri vrhu nego pri dnu, ali ja se time zaista niti zamaram niti ne opterećujem. Ali zato se veselim ponovnom izlasku na scenu - kaže Baby Lasagna.

- Ni inače nisam pretjerani partijaner. Čestitali su mi među prvima mama, tata i brat. Najbolji dio nastupa mi je trenutak u kojem na sceni kažem: Europe dance with me. Moj favorit je Italija, što se Irske pjesme tiče vidi se da je to skupa produkcija, ali ta pjesma nije ‘Moja šalica čaja‘.

Baby Lasagna i na Eurosongu je okružen timom mladih kreativnih ljudi koje je odabrao umjesto "surih" profesionalaca koji su mu nudili svoje usluge.

- Želio sam da uz mene budu mladi ljudi, kako bismo svi zajedno ispoljili svoju kreativnost i dali najbolje od sebe - kaže Baby Lasagna, čiji tim čine Mihael Žipovski (bas gitara i klavijature), Dino Josipović (električna gitara), Matija Klaj (bubnjevi), Luana Kličić i Sebastijan Žeželić (plesači i koreografi), Krešimir Šustić (PR), Tonka Donjerković (make up), Luka Grgić (kreativni direktor nastupa), Valentina Pliško (kostimografkinja) i Markova zaručnica Elizabeta Ružić (assistant creative director).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 21:51