REDATELJ JAKOV

Sin poznatog para Lukasa i Barbare Nole režirao za HRT novu seriju ‘Najbolji dan‘

‘Najbolji dan‘ koja će se emitirati subotom ujutro na HTV2 u sklopu ‘Juhuhua‘. Prva epizoda na rasporedu je ove subote
serija 'Najbolji dan'
 Privatna arhiva

- 'Najbolji dan' moja je prva serija za djecu. Za tu me seriju kao redatelja angažirala urednica Ida Tomić jer je htjela da ovu seriju, koja se realizira u suradnji s UNICEF-om Hrvatska, radi neki mlađi redatelj - objašnjava Jakov Nola, redatelj nove HRT-ove domaća igrano-dokumentarne serije za djecu 'Najbolji dan' koja će se emitirati subotom ujutro na HTV2 u sklopu 'Juhuhua'. Prva epizoda na rasporedu je ove subote.

image
Jakov Nola
Privatna arhiva

- U ovoj seriji upoznajemo djecu predškolskog uzrasta koja su suočena s različitim izazovima odrastanja. Priče nisu izmišljene, protagonisti i njihovi izazovi su stvarni. Svaka epizoda, u trajanju od 8 minuta, prati dijete koje pokušava svladati izazov sukladan svojoj dobi. U trenutku kada dijete poželi odustati, pojavljuje se lutak Digi Digi, jedini fiktivni lik u seriji. On je djetetov zamišljeni prijatelj i superjunak - objašnjava Jakov. Dodaje da veliku ulogu u stvaranju serije imaju Mario Britvić, direktor fotografije, te montažer Igor Roksandić.

image
serija 'Najbolji dan'
Privatna arhiva

- U prvoj epizodi upoznat ćemo djevojčicu Luciju koja uživa u crtanju, izrezivanju sličica iz časopisa i dobroj hrani. Trenira gimnastiku, penje se po dovratcima, obožava društvo i ne propušta pozive na zabave. Bezbrižnost joj jedino remeti što više puta dnevno prima inzulin. Iako su joj Drakula i vampirska ekipa simpatični likovi, od davanja inzulina samoj sebi zazire. Taj korak je dijeli od mogućnosti da prespava kod frendice ili da ode sa školom na put od par dana, pa je odlučila u pomoć pozvati Digi Digija - govori 26-godišnji redatelj, sin redatelja Lukasa Nole i glumice Barbare Nole, koji nema odgovor na pitanje koliko je na njegov odabir posla utjecalo to što mu je mama poznata glumica, a tata redatelj.

image
Lukas i Barbara Nola
Bruno Konjevic/Cropix

- Stvarno ne znam i ne zamaram se time. Nastojim svojim trudom i talentom dokazati zašto sam odabrao ovaj poziv - kaže Jakov, koji je već režirao dva kratka filma: 'Kućicu' i 'Kontraofanzivu'. Uz to, na seriji 'Čuvari dvorca' Lukasa Nole radio je kao asistent režije, dok je na filmu 'Tereza 37' bio prvi pomoćnik redatelja Danila Šerbedžije. Što dalje?

image
serija 'Najbolji dan'
Privatna arhiva

- U planu je snimanje kratkog igranog filma 'Most'. Tema tog filma, je potreba za bliskošću i ljubavi, kaže Jakov Nola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 21:03