NAKON MARŠA

Severinin status zapalio društvene mreže: ‘Nisam vidjela nijednog ministra ni velikog bahatog poglavicu...‘

Ja bih da je ovo svaki dan, ako ne svaki, onda bar svaku nedilju. Jer su nam subote, nažalost, zauzete, poručila je Severina

Severina na maršu za Dan žena

 Screenshot Instagram/Severina/

Severina što je rekla to je i učinila! Sinoć je pjevačica sudjelovala u 8. noćnom maršu u Zagrebu koji se zalaže za prava žena, a danas se oglasila i na svom Instagram profilu, gdje je podijelila snimku od sinoć. Njezina objava brzo je postala hit na društvenim mrežama.

"Zbog ove bake na početku videa, koja kaže ‘moram biti dobro‘, jer je njenoj kćeri sustav oteo troje djece, zbog one curice pri kraju videa koju su naučili da se odmalena bori za naša prava. Zbog prekrasne pametne mladosti koja se ‘upiru da rođene očeve od laži odviknu‘... Zbog mladosti koja još nije pobjegla iz Lijepe naše, u kojoj je malo toga ostalo lijepo. Ali vridilo je sinoć biti na pravoj strani Hrvatske... Hrvatske koju nam otimaju i kradu ‘veliki domoljubi‘, kradu nam dostojanstvo na pravedan život, prodaju nam djecu i Boga su prisvojili. Zbog ženskog roda od 7 do 97... Kažu da je ovo bio najveći odaziv u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Šibeniku… A šta da vam ja kažem, djeco? Ponosna sam na vas jer mislite svojom glavom i znate da sloboda nema cijenu... ‘...i čitav plen da skupe, pa ne mogu da vas kupe, da vam mladost kao sitan kusur odbroje…‘

Nisam vidjela nijednog ministra vlade, socijale, zdravstva, školstva, pravosuđa, policije, ni velikog bahatog poglavice, ni onih mamlaza iz desničarskih partija koje žene smatraju drugotnima. I nadam se da ih više nikad nećemo vidjeti. Skinite nam se više s vrata, ostavite naše maternice, jer idete na jetru majkama, radnicama, penzionerkama, studenticama, učenicama, isprebijanim ženama, trans osobama, ali i pravim divnim muškarcima, kojih je sinoć bilo puno.

Ja bih da je ovo svaki dan, ako ne svaki, onda bar svaku nedilju, ako ne svaku, ajmo jednom mjesečno svake prve nedilje u mjesecu (jer su nam subote, nažalost, zauzete). Šta mislite?", napisala je u opisu objave i izazvala lavinu komentara i lajkova.

"Hvala za sve", "Ima nade", "Divno, bravo, žene moje", "Što češće marširat‘", "Šaljem ljubav i ogromu podršku i veliki respect" - glasili su samo neki od komentara pratitelja na ovu Severininu objavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:45