PLANIRA ČASTITI

Profesor povijesti iz Splita odnio 6000 eura na Superpotjeri: Znate li odgovor na pitanje koje je preskočio?

Nije znao tko je autor poznate igre Minecraft, no ipak uspio pobijediti uz 13 sekundi prednosti nad lovcima
 HRT/Superpotjera

Profesori povijesti iz Splita, Marko Ardizzone, pobijedio je sinoć u Superpotjeri. Osvojio je 6000 eura s 13 sekundi prednosti.

Točno je odgovorio na dva pitanja u prvom krugu i osvojio 1000 eura, a u brzopoteznoj je igri odlučio suprotstaviti znanje protiv Krešimira Sučevića Međerala, Svena Marcelića, Mladena Vukorepe i Morane Zibar za 6000 eura uz prednost od 15 sekundi.

Krešo je odgovorio da je uz obalu rijeke Volge Potemkin gradio lažna sela, a točan je odgovor uz obalu rijeke Dnjepar. Splitski profesor nije znao odgovoriti na pitanje o autoru Mojanove igre Minecraft, odnosno Markusu Perssonu.

image
HRT/Superpotjera

"Što se tiče osvojenog novčanog iznosa, glavno da prvo počastim sve koje poznajem, a kasnije ću vidjeti", rekao je za HRT pobjednik koji se u slobodno vrijeme bavi nogometom, turizmom, trenira te ga zanimaju knjige i filmovi.

U sinoćnjoj su Superpotjeri nastupili i novinar Mislav Miličević, profesorica povijesti i engleskog Helena Buranji te učitelj geografije i povijesti Karlo Kocijan. Miličević je izgubio u brzopoteznoj igri gdje se borio protiv petero lovaca za iznos od 10000 eura uz 8 sekundi prednosti.

Buranji je zaigrala protiv četvero lovaca za 12000 eura i 18 sekundi prednosti, a lovci su je pobijedili s prednošću od pet sekundi. Kocijan je igrao za iznos od 6000 eura uz 30 sekundi prednosti, no izgubio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 12:58