POPULARNO TV LICE

O odlasku Ljiljane Sauche oglasio se HRT, novinarka na Facebooku: ‘Pa neće svijet stati‘

‘Riječ je o uobičajenoj promjeni voditelja na malim ekranima, kakva postoji na svim ostalim televizijama, pa tako i na HRT-u‘
Ljiljana Saucha
 Dragan Matić/Cropix

Nakon što je jučer u javnost izašlo kako Ljiljana Saucha, dugogodišnja HRT-ovka urednica, novinarka i voditeljica, više neće voditi 'Vijesti iz kulture' zbog toga što, kako je kazala 'HRT treba mlađa lica', na noge su se digli njezini kolege.

- Apsolutno ništa nemam protiv bilo koje mlađe kolegice koja vodi neku emisiju na HRT-u. Mislim da HRT-u treba mladih ljudi, ali glasno, jasno i s valjanim razlogom protestiram zbog diskriminacije koja se provodi na javnoj radio televiziji. Zakon o suzbijanju diskriminacije nedvosmisleno kaze da je jednakost najviša vrednota ustavnog poretka i jamči zaštitu od diskriminacije na osnovi dobi. Ne može se netko maknuti s posla samo zato što ima više od 30 godina - poručila je Maja Sever, predsjednica Sindikata novinara Hrvatske.

Sama voditeljica na Facebooku je dala dodatno pojašnjenje.

- Sve ok! Ne kukam samo informiram! Neće svijet stati što nisam na ekranu, samo hoću obavijestiti što se dogodilo! - kazala je Saucha.

U međuvremenu je stiglo i priopćenje HRT-a.

- Riječ je o uobičajenoj promjeni voditelja na malim ekranima, kakva postoji na svim ostalim televizijama, pa tako i na HRT-u. Sve kolegice i kolege su jednako vrijedni i Hrvatska radiotelevizija iznimno cijeni njihov doprinos programu - poručili su, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. ožujak 2024 05:12