FAVORITKINJA IZ SJENE

Miljenica gay populacije spremna je za Doru: Skidat će dio po dio svog kostima...

Ona bi mogla biti ‘dark horse‘ Dore, kažu estradni znalci za Stefany Žužić, koja kartu za Eurosong traži pjesmom ‘Sretnih dana dat će Bog‘

Stefany Žužić

 Jelena Balić/

Ona bi mogla biti ‘dark horse‘ Dore, kažu estradni znalci za Stefany Žužić, koja svoju kartu za Eurosong na Dori traži pjesmom ‘Sretnih dana dat će Bog‘, Branimira Mihaljevića i Nene Ninčevića. Ova pjesma se na kladionicama zasad nalazi u zlatnoj sredini, međutim, 27-godišnja djevojka s Krka, miljenica gay populacije, sve svoje adute tek će pokazati. Kako doznajemo, na pozornici Dore, u prvom polufinalu koje je na rasporedu u četvrtak, zablistat će u kostimu što ga je posebno za nju osmislio Marko Grubnić, čije će dijelove skidati na pozornici tijekom plesne koreografije koju joj je osmislio Alen Sesartić, plesač koji se nakon prometne nesreće zbog čijih je posljedica gotovo godinu dana bio nepokretan sada napokon vraća poslu kojeg voli i za koji živi.

Zbog čega bi Stefany voljela otići na Eurosong i tamo u svibnju predstavljati Hrvatsku?

- Bila bi mi velika čast predstavljati svoju zemlju pjesmom u svijetu, na pozornici Eurosonga, to svatko od nas 24 koji su se prijavili na Doru želi, jer nastup na Eurosongu predstavlja onu stepenicu više kojoj svi stremimo. Vjerujem da je to osjećaj jednak onom kad naši sportaši nastupaju za reprezentaciju. Srce jače tuče, odgovornost je veća, ali time i čast. Dala bih na Eurosongu stvarno sve najbolje od sebe i ostavila srce na toj pozornici. Kakve su mi šanse? Mislim da imam dobru i kvalitetnu pjesmu, poruka koju pjesma nosi je univerzalna poruka ljubavi koja povezuje i koja je danas toliko potrebna. Ljubav u svim oblicima, prijateljska, partnerska, roditeljska, prijateljska, ona ljubav koja ti daje snagu i vjeru da ‘Sretnih dana dat će Bog‘. Dora je prva stepenica na putu do Eurosonga i vjerujem da će publika u Hrvatskoj osjetiti emociju i pozitivnu energija koju pjesma nosi i koju ja osjećam dok ju pjevam. Nastup na Dori sanjala sam oduvijek i sad je to stvarnost. Vjerujem da ću svojim trudom, radom i pjesmom ostvariti svoj eurovizijski san i da će nacija biti ponosna na mene - kaže Stefany, koja na Dori nastupa s klasičnom, zaraznom pop skladbom koja nosi iskrenu emociju, životnu radost i optimizam.

- Poruka pjesme je vjera i nada u dobro i bolje sutra, vjera u onu pravu i iskrenu ljubav bez koje ništa nema smisla. Pjesma, dakle, sama po sebi ima predivnu priču i to ju čini posebnom. Ona spaja ljude, daje vjeru u dobro, u obitelj, u prijatelja, u bolju polovicu... Jer zaista, što smo mi bez vjere u dobro, u ljubav, u sretne dane? Stihovi pjesme kažu: ‘Sretnih dana dat‘ će Bog, više ne treba od tog‘ - i to je jedina i prava istina. Kad smo sretni, sve nam je dobro. A ja sam sretna i zbog toga jer sam radeći na ovoj skladbi surađivala s Branimirom Mihaljevićem, koji je radio glazbu i aranžman. Neno Ninčević je napisao stihove, a sviralo je puno kvalitetnih glazbenika od Filipa Vinceka do Mateja Mihaljevića, pratećih vokala Darije Hodnik Marinković i Dragana Brnasa Fude. Spot za pjesmu snimala je Sandra Mihaljević... Sama pjesma nije bila namjenski rađena za Doru, nego je nastala u sklopu mog novog glazbenog početka, za koji je zaslužna moja menadžerica i producentica Snježana Radočaj, koja nas je sve spojila, zalijepila i napravila timom - kaže Stefany čiji tim za Doru čini i Marko Grubnić, koji nam je otkrio kako će pjevačica izgledati na pozornici Dore.

image

Stefany Žužić

Jelena Balić/

- Stefany će na sebi imati kostim u pravom smislu te riječi. Dakle, pravi scenski kostim koji će se sastojati od četiri do pet dijelova. Ono što sada možemo otkriti je da će se ona na samoj pozornici rješavati pojedinih dijelova kostima i to će gledateljima biti sigurno zanimljivo i nepredvidivo. Priča kostima je na jedan način vrlo jednostavna, a opet vrlo kompleksna i vrlo zanimljiva. Jednostavna u smislu boje, a kompleksna i vrlo zanimljiva u smislu kroja. Pazili smo do svakog i najmanjeg detalja na kostimu i apsolutno ništa nismo prepuštali slučaju. Bit će to vrlo zanimljiv kostim, rađen je samo za Stefany i prilagođen njenom scenskom nastupu - otkriva Marko Grubnić detalje scenskog izgleda pjevačice koja na Dori ima veliku podršku gay zajednice, vrlo utjecajne na Eurosongu, kojoj se jako dopadaju i ona sama i njena pjesma. Kako to Stefany komentira?

- Zahvalna sam svima koji mi daju podršku, komentiraju, hvale, ali i kritiziraju. Glazba ne poznaje granice, iskrena emocija ista je na svim jezicima. A ja najviše volim pjevati s ljudima i ljudima, najviše volim ovu pjesmu jer ona nosi poruku ljubavi i spaja ljude, bez obzira na seksualnu orijentacije, boju kože, naciju ili bilo koje drugo uvjerenje. Nije važno koga volimo važno je da u sebi nosimo ljubav - ističe pjevačica kojoj koreografiju za Doru radi poznati plesač Alen Sesartić koji je pretrpio tešku prometnu nesreću nakon koje godinu dana nije mogao hodati. Preživio je te kobne 2021. godine, nakon nesreće, i kliničku smrt, zadobio šesnaest prijeloma, koji su rezultirali time da je od struka nadolje ostao oduzet. Oporavak za plesača koji je plesao uz Whitney Houston, Lady Gagu s kojom je nastupao na njezinu pariškom koncertu 2016. godine), Ninu, Severinu i brojne druge domaće zvijezde bio je dug i težak, no zahvaljujući upornosti i trudu Alen je danas ponovo na plesnom podiju.

image

Stefany Žužić

Jelena Balić/

- Čula sam za tu njegovu priču i prije nego li sam ga upoznala. Pamtim i danas kako sam se osjećala dok sam čitala strašna predviđanja oko mogućeg ishoda njegovih ozljeda... Zamislite, čovjek koji je jedan od naših najuspješnijih plesača, koji je plesao s domaćim i svjetskim zvijezdama i kojem je pokret život, ostao je slomljen i nepokretan. Onog dana kad nas je moja menadžerica Snježana upoznala, nisam mogla vjerovati da je to taj isti čovjek o kojem sam čitala. Jer, Alen je došao na sastanak širokog osmijeha, pun pozitivne i životne energije i neke radosti koju je nosio sa sobom. Plesao je s nama bolje i izdržljivije od svih nas, a to mu je bila već treća proba tog dana… Nevjerojatno. Zahvaljujući njemu i njegovoj priči ja sam shvatila da je život nepredvidiv i da treba živjeti u trenutku i biti zahvalan Bogu što smo zdravi i što možemo podijeliti osmijeh sa svojim bližnjima. Dosta puta dok na probi radimo koreografiju za nastup na Dori Alen zna reći da nas je i moja pjesma spojila i svako malo pjevuši stih ‘Sretnih dana dat će Bog, više ne treba od tog, sva se čuda dogode‘… A njegova životna priča je zaista čudo. Ispričao mi je kako se u trenucima dok je nepokretan ležao nikada nije pomirio s time da će tako vječno ostati ležati. Kada su svi mislili da neće više nikada hodati, on je sebi ponavljao da će opet i hodati i plesati. Vjerovao je u dobro, vjerovao je u sebe i u bolje sretnije dane - govori Stefany.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:13