PREDEUROVIZIJSKA TURNEJA

Mia Dimšić nastupila u Londonu pred žestokim fanovima Eurosonga: ‘Pjevali su skupa sa mnom, od riječi do riječi‘

Sljedeći tjedan Mia putuje u Španjolsku i Nizozemsku gdje će održati još dva nastupa

Mia Dimšić nastupila u Londonu

 Privatni Album

Jesam li umorna? Ma kakvi! - kaže Mia Dimšić koja je u samo pet dana promijenila nekoliko vremenskih zona i iz kišnog i maglovitog Londona stigla u sunčani Tel Aviv na ljetnih 27 stupnjeva. Našu ovogodišnju eurovizijsku predstavnicu, koja se trenutno nalazi na predeurovizijskoj turneji to nije iznenadilo ni smelo. Jaknu je, kaže, samo zamijenila ljetnom haljinicom, a 'marte' japankama.

Mia se ne može odlučiti sviđa li joj se više London ili Izrael.

image

Mia Dimšić

Privatni Album

- Ovo mi je bio prvi posjet Londonu i oduševljena sam. Grad je toliko uredan, lijep, ima puno ljudi, ali opet nisu tolike gužve kako bi čovjek očekivao. London mi ima baš neku super pozitivnu vibru, a premda smo u njemu boravili samo dva dana, cijeli drugi dan imali smo vremena za turističko istraživanje pa smo uspjeli nešto i obići. Naravno, nije to ni približno dovoljno za obilazak takvog velegrada, ali izvukli smo najbolje što smo mogli - kaže Mia, koja je tijekom boravka u Londonu bila smještena u Amba Marble Arch hotelu u samom centru grada, preko puta Hyde Parka.

image

Mia Dimšić

Privatni Album
image

Mia Dimšić

Privatni Album
image

Mia Dimšić

Privatni Album

U Londonu je nastupila na London Eurovision Party koji se održao u Hard Rock Hotelu, koji ju je oduševio.

- Hard Rock hotel je stvarno mjesto koje vrijedi posjetiti. Sve je u znaku glazbe i po zidovima su ovješeni odjevni predmeti mnogih kultnih glazbenika iz nekih njihovih poznatih nastupa. Mene je najviše oduševio crni sako Eda Sheerana u kojem je za skladbu 'Thinking out loud' osvojio Grammy za pjesmu godine - otkriva Mia, koja je u Londonu po prvi put imala priliku zapjevati pred eurovizijskim fanovima, koje mnogi glazbenici opisuju kao najbolju i najvjerniju publiku na svijetu. Slaže li se i Mia s time?

image

Mia Dimšić

Privatni Album
image

Mia Dimšić

Privatni Album

- Apsolutno. Fanovi Eurosonga su nešto posebno, toliko vole Eurosong i toliko su svim srcem uključeni u cijelu priču od početka do kraja da na to čovjek ne može ostati ravnodušan. Pjevali su skupa sa mnom, od riječi do riječi, stvarno fenomenalni ljudi koji su na koncert došli iz svih krajeva Europe. U publici je bilo i nekoliko Hrvata, pa sam tijekom nastupa ugledala i našu zastavu - priča glazbenica koja je u Londonu uz 'Guilty Pleasure' premijerno izvela i svoju novu pjesmu 'Stuck on you', koja još nije objavljena, a reakcija publike i na ovu skladbu bila je odlična.

image

Mia Dimšić u Londonu

Privatni Album
image

Mia Dimšić

Privatni Album

Nakon Londona, Mia je s koautorom pjesme Damirom Bačićem otputovala u Tel Aviv, gdje se upravo održava četverodnevni događaj 'Israel Calling' koji okuplja predstavnike natjecanja koji će u svibnju nastupiti na eurovizijskoj pozornici u Torinu. Mia je tamo, doznajemo, odsjela u Herod's hotelu koji gleda na veliku plažu i promenadu. Prvu večer u Izraelu provela je na 'Welcome partyju', a jučer je, skupa s članovima preostalih dvadesetak eurovizijskih delegacija otputovala do Jeruzalema, koji je Miu oduševio.

image

Mia Dimšić

Privatni Album

- Nemam riječi! To je nešto posebno - kaže Mia, koja večeras nastupa u Menora Mivtachim Areni, pred oko 6000 ljudi. Naša pjevačica na ovoj predeurovizijskoj turneji sprijateljila se s predstavnicima Češke, Njemačke i Estonije, a druži se i s makedonskom predstavnicom Andreom Koevskom, te srpskom predstavnicom Anom Đurić Konstraktom.

image

Mia Dimšić

Privatni Album

Sljedeći tjedan Mia putuje u Španjolsku i Nizozemsku gdje će održati još dva nastupa, a po povratku u Hrvatsku kreću posljednje pripreme za njen nastup na Eurosongu.

- Još nismo odlučili hoćemo li 'Guilty Pleasure' izvesti na engleskom ili hrvatskom jeziku - kaže Mia uz koju na pozornicu u Torinu neće izaći rumunjski plesač Alex Olti.

image

Mia Dimšić

Privatni Album

- Scenski nastup za Torino u potpunosti mijenjamo, kao i videozidove i styling. Krenuli smo u jednom bajkovitom smjeru i jako mi se sviđa kako to ide. Što se tiče odjeće koju ću u svibnju nositi u Italiji, za dizajn su zaduženi Elfsi. Ne bih još otkrivala sve detalje, ali odat ću vam da na binu neću izaći u crnom - kaže Mia, koju pitamo ima li tremu pri pomisli na to da će je uskoro gledati cijela Europa.

- Naravno, osjećam tremu i strahopoštovanje, kao i sreću i zahvalnost što uopće imam takvu priliku - skromno kaže pjevačica koja u Torinu neće biti sama. Uz HTV-ovu delegaciju na čelu s Tomislavom Štenglom, Miu će u Italiji bodriti 'pola' Slavonije.

- Doći će mama, tata, sestra i sestrična te čak desetak prijatelja. Imam najbolju delegaciju na svijetu i jako sam na tome zahvalna - kroz smijeh kaže Mia.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 05:52