ZLATNA LIGA

Ljiljana Saucha se vraća, u penziji se bavi i anđelima: ‘Čujem ih svakodnevno, a postala sam i maherica s fleksericom‘

Ljiljana Saucha će novu emisiju HTV-a, ‘Zlatna liga‘, voditi u paru s Božom Sušecom

Ljiljana Saucha

 Screenshot YouTube

Premda je već dvije godine u mirovini, legendarna televizijska voditeljica Ljiljana Saucha - koju na HTV1 ponovo gledamo u preslatkoj emisiji ‘Zlatna liga‘ u kojoj su voditelji umirovljene televizijske legende - nije mirovala. Nakon što su je 2020. godine maknuli iz ‘Vijesti iz kulture‘ pogrešno procjenjujući da gledatelji umjesto znalaca traže mlada, neiskusna televizijska lica, Ljiljana je otišla u penziju u kojoj se više posvetila vođenju anđeoskih radionica za što prije, zbog poslovnih obaveza, nije imala onoliko vremena koliko je željela.

- Tragajući za smislom postojanja put me doveo na Radionice s anđelima pokojne spisateljice, prevoditeljice i pjesnikinje Zdenke Andrijić. Prvi susret dogodio se u rujnu 2006. godine, a svih ovih godina druženja s anđelima, tim predivnim duhovnim bićima, neobične su se zgode događale u mom životu. Danas čujem anđele i svakodnevno ih molim za zaštitu i mislim da je najveće bogatstvo kada napokon spoznamo da su ta nevidljiva bića tu pokraj nas i čekaju da nam pomognu. Od toga da nam čuvaju parkirno mjesto pa do svega drugoga što nam zatreba. Samo ih treba zamoliti i odmah zahvaliti. Dobila sam imena za nekoliko mojih anđela i moju anđelicu Sonderfinu, kojoj se svakoga dana obraćam za pomoć i zaštitu - otkriva Ljiljana, dodajući kako joj anđeli nisu odmah pokazali znak svoje prisutnosti.

image

Ljiljana Saucha

Screenshot YouTube

- No, nakon nekoliko mjeseci vidjela sam među cvijećem na balkonu-ptičje pero. Čudila sam se ovom bijelom peru. Neobično je, i gotovo nemoguće bilo da ptica na tom mjestu na balkonu izgubi pero. Ono jednostavno nije trebalo biti tu, a bilo je. Nakon toga sam saznala da upravo anđeli u našem fizičkom svijetu tako pokazuju svoju prisutnost - prisjeća se tv voditeljica koja ističe kako su je upravo anđeli doveli i do Rekonektivnog iscjeljivanja Erica Pearla.

- Postala sam praktičar ‘Rekonektivnog iscjeljivanja i Rekonekcije‘, a organizirajući anđeoske radionice drago mi je što sam nastavila put Zdenke Andrijić, premda se ne bih usudila kazati kako sam ja njena nasljednica - skromno kaže Ljiljana objašnjavajući kako je rekonektivno iscjeljivanje kojim se već godinama bavi novi način holističkog iscjeljivanja koji nije tehnika, dakle nije osmišljeno od čovjeka, nego je dar iz svemira.

- To je proces koji kreće s namjerom da se nekoga iscjeljuje, a samim tim pokreću se frekvencije i proces počinje. Tim se iscjeljivanjem postiže balans na duhovnoj, mentalnoj, emocionalnoj i fizičkoj razini. Rekonektivno iscjeljivanje je i staro i novo. Staro jer je poznato odavno, a novo za nas na Zemlji, jer se s duhovnim napretkom čovječanstva sada prvi puta pojavljuje - kaže Ljiljana, koja je osim na Anđeoskim radionicama uživala i radeći na svom ‘gruntu‘ u Zagorju, gdje je kosila travu, obrezivala voćke, sadila cvijeće...

- Postala sam prava maherica s fleksericom - napominje kroz smijeh televizijska zvijezda koju je poziv da se vrati na HTV i pridruži ekipi ‘Zlatne lige‘ ugodno iznenadio.

- Počašćena sam što su me se Velimir Đuretić i Darija Marjanović sjetili i uvrstili u emisiju koju je skupa s njima osmislila Marija Nemčić. Kada su mi kazali tko će činiti voditeljski tim emisije, bila sam sretna što sam pozvana, jer sve su to dragi ljudi, veliki televizijski profesionalci - kaže Ljiljana koja će emisiju voditi u paru s Božom Sušecom. Uz njih, voditeljski parovi ‘Zlatne lige‘ - emisije koju ‘zlatna voditeljska generacija‘ radi pod motom da nitko, ni voditelji, ni gosti, ne smiju biti mlađi od 65 godina - još su i Ivana Prohić i Vladimir Rončević, Nada Šurjak i Zvonko Varošanec, Ksenija Erker i Drago Celizić, te Mirjana Rakić i Drenislav Žekić.

image

Ljiljana Saucha, Vladimir Rončević, Nada Šurjak, Mirjana Rakić, Božo Sušec, Ksenija Erker i Drago Celizić

Marko Miscevic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 09:06