GOSTOVAO U SRBIJI

Legendarni hrvatski glazbenik nema lijepih riječi za Baby Lasagnu: ‘Totalni promašaj, Srbija je u prednosti‘

Istaknuo je kako ne prati Eurosong, ali da nekako ipak sazna njemu bitne podatke
 Livio Andrijic/Cropix

U emisiju Puls Srbije, tijekom rasprave o glazbi, u program se uključio legendarni hrvatski rocker Dado Topić. Rekao je da se ‘osjeća dobro i da se trenutno bavi nekim zanimljivim stvarima‘, a dao je i svoje mišljenje o Eurosongu, kao i srpskom i hrvatskom izboru za Eurosong.

- Jako sam dobar, imam puno posla. Radim neke zanimljive stvari za 2024. godinu. Tako da će biti puno aktivnosti, puno koncerata i tome se veselim. Ja sam u stvari svirač... Ja volim gitaru u ruku i s bendom na turneju, tako da me to ispunjava i raduje. I ove godine, baš nakon svih ovih sezona korone i raznih ‘povuci - potegni‘ slučajeva, ovo će biti jako dobra godina za mene, rekao je 74-godišnji Dado.

image

Dado Topić

Screenshot

Prisjetio se razdoblja kada je s kultnim hitom ‘Princeza‘ koji je izvodio sa Slađanom Milošević nastupio na tadašnjoj Jugoviziji.

image

Dado Topić u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski

Nera Šimić/Cropix

- Prvo, ta prva Jugovizija ili izbor za Euroviziju sa Slađanom, to je bilo nešto božanstveno. Nas dvoje smo kao mladi, relativno mladi pjevači, ja sam malo stariji i Slađana je puno mlađa - to doživjeli kao jedan trenutak kada je cijeli svijet bio pred nama. Onda svi smo očekivali neka čuda, međutim to je bilo kontraproduktivno. Tko god je otišao na televiziju se izgubio u tim prostorima neke lažno obećavajuće slave i uspjeha. Moja iskustva nisu baš sjajna po pitanju nekih velikih rezultata nakon nastupa na Eurosongu, rekao je Topić i istaknuo da ne prati Eurosong, ali da nekako ipak sazna njemu bitne podatke pa je tako prokomentirao pjesme Baby Lasagne i Teye Dore.

image

Baby Lasagna

Livio Andrijić/Cropix

- Mada to nije nekako moj fah, ja uvijek uspijem doznati informacije koje su mi bitne. Gledao sam izbor za Doru, gledao sam izbor u Beogradu i kada bih povukao neku paralelu, mislim da je izbor hrvatske pjesme totalni promašaj. A ova srpska pjesma čini mi se kao vrlo interesantan aranžman, ima nešto novo u svemu tome, tako da po pitanju tog nekog autentičnog, novog glazbenog izraza, mislim da je Srbija u velikoj prednosti - zaključio je Dado.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. ožujak 2024 11:21