Tihe žene naših tenisača

Dok sve žene nogometaša znamo napamet, partnerice uspješnih tenisača manje su nam poznate! One su obrazovane, lijepe i samozatajne


Ines Madunić
06.01.2019.12:00
Dok sve žene nogometaša znamo napamet, partnerice uspješnih tenisača manje su nam poznate! One su obrazovane, lijepe i samozatajne
Nikša Duper/Cropix

sažeto

O ženama nogometaša znamo sve, ali tko su ljubavi naših uspješnih tenisača?


Ines Madunić
06.01.2019.12:00

Nogomet je u Hrvatskoj, ali i u ostatku svijeta, sport broj jedan, što smo mogli vidjeti ove godine. Puno je veći odjek imalo srebro na Svjetskom nogometnom prvenstvu nego zlato u Davis Cupu. Puno više smo zato i saznali o djevojkama i ženama naših srebrnih nogometaša. A tko su izabranice uspješne tenisačke ekipe?

Naš najbolji tenisač Marin Čilić prošle godine pred oltar je odveo Kristinu Milković, koju je upoznao na Davis Cupu u Dubrovniku prije deset godina. Ona je tamo radila kao hostesa, a nakon dugogodišnje veze prošlog travnja vjenčali su se u njezinom rodnom Cavtatu. Slavlje su imali u dubrovačkom klubu Revelin, a pjevao im je Gibonni.

 
 
 
View this post on Instagram

The happiest day of my life! ☺️❤️ #wedding #husbandandwife #love #lipamoja 📸@dtstudio_weddings_croatia

A post shared by Marin Čilić (@marincilic) on May 3, 2018 at 12:40am PDT

Kristina je diplomirala psihologiju na zagrebačkom Filozofskom fakultetu i politologiju na Fakultetu političkih znanosti, a do vjenčanja je radila u ljudskim resursima u jednoj velikoj banci u Zagrebu.

Nakon što je postala gospođa Čilić (odnosno Milković Čilić) dala je otkaz i preselila se u Monako, gdje Marin već duže vrijeme živi. Otvorila je tvrtku i radi kao konzultantica za ljudske resurse, a vrlo je aktivna i u Marinovoj zakladi koja stipendira i pomaže mladim talentiranim sportašima i glazbenicima.

Marinov kolega Mate Delić isto se vjenčao prošle godine, i to sa svojom dugogodišnjom djevojkom Angelom Radnić. Vjenčali su se u studenom u Splitu, pjevao im je Petar Grašo, a među uzvanicima bio je i Goran Ivanišević. Borna Ćorić, inače bliski Matin prijatelj, nije uspio doći na vjenčanje, ali im je čestitao na društvenim mrežama.

 
 
 
View this post on Instagram

💑💍

A post shared by Mate Delić (@mate_delic) on Nov 17, 2018 at 11:58am PST

Tenisač Ivan Dodig prošle je godine proslavio petu godišnjicu braka s Majom Ćubelom. Prije nego što su se vjenčali u Mostaru više su godina bili u vezi.

"Volim jednostavne i iskrene ljude. S njima čovjek uvijek zna na čemu je. Prijatelje najčešće biram upravo po tim kriterijima, a te iste osobine posjeduje i moja djevojka. Imamo jedan zaista kvalitetan odnos. Nastojimo svaki slobodan trenutak provesti skupa. Isto tako podrška smo jedan drugome kada god to treba. Po tom pitanju ne radimo kompromise", rekao je Dodig o svojoj Maji, s kojom ima dvoje djece.

Izbornik Davis Cup reprezentacije Željko Krajan također je u sretnoj vezi, i to sa slovenskom tenisačicom Polonom Hercog. Dvanaest godina mlađu Slovenku upoznao je kad ju je trenirao, a taj je odnos prerastao u romantični i sad su već pet godina u vezi. Polona je uspješna tenisačica i penje se prema vrhu, a iako se pričalo da im je veza bila jako turbulentna te da su više puta prekidali i mirili se, oni to nisu htjeli komentirati.

 
 
 
View this post on Instagram

happy anniversary my Queen 👸 💐❤️ hvala ti za postojanje😘

A post shared by Zeljko Krajan (@zeljkokrajan) on Aug 26, 2017 at 11:43am PDT

Marin Čilić

ljubavne veze

Ivan Dodig

Željko Krajan

Kristina Milković

Mate Delić

žene tenisača

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter