Samozatajni Jakov

Dok Kolinda ne miruje ni sekunde, prvi gospodin drži se po strani! Ipak, Kitarović je posljednje vrijeme sve aktivniji na eventima


Barbara Marinović
14.10.2018.17:15
Dok Kolinda ne miruje ni sekunde, prvi gospodin drži se po strani! Ipak, Kitarović je posljednje vrijeme sve aktivniji na eventima
Foto: CROPIX

sažeto

Jakov Kitarović drži se po strani, a ostavlja dojam osobe koju medijska pozornost baš i ne zanima. Ipak, profesor se zadnje vrijeme aktivirao


Barbara Marinović
14.10.2018.17:15

O predsjednici Kolindi Grabar Kitarović piše se svakog dana. Posljednje vrijeme iznimno je aktivna, izbori su svakim danom sve bliže, a predsjednica je upravo udomila psa. I baš nam je drago što će donedavno napušteni psić postati predsjednički. Brine se Kolinda i za naše vojnike, da se ne bi smrznuli, seli ured od ovamo na onamo… A gdje je u svemu tome njezin suprug? O prvim damama iz cijelog svijeta piše se svakog dana, dok su prva gospoda u potpunosti zapostavljena.

Logično, jer živimo u društvu u kojem je udarna vijest kojeg dizajnera Melania Trump nosi, a čije humanitarne udruge podržava, kako se ponaša, što je još jednim pokretom malog lijevog prsta htjela poručiti. S druge strane, ako je žena u ulozi predsjednice države, njezin supružnik potpuno je lišen medijske pozornosti, ako on to želi.

Foto: CROPIX

Stoga smo odlučili popratiti malo aktivnosti kojima se ovih dana bavi prvi gospodin Hrvatske. Kako je stigla jesen, a nakon burnog ljeta – tako se u glavnom gradu održava sve više evenata, a posljednjih tjedana pohodio je Kitarović neke od njih. Ide li on tamo gdje njegova supruga ne stigne? Ne znamo.

No, na proslavi 90. rođendana jednog drvnog centra u Zagrebu je uz Maju Šuput, Anteu Kodžoman, Milana Bandića, Anu Rucner, Eciju Ivušić… Podršku dao i Jakov Kitarović.

Foto: Bruno Zlomislić

Nije to jedino što je podržao posljednjih tjedana, našao se prvi gospodin i na gala večeri Zadar Basketball Tournamenta, u društvu s uglednicima iz svijeta košarke, ali i javnog života. Uživao je i u sportskom programu istog događaja dan kasnije.

Foto: CROPIX

Posebno Jakov Kitarović uživa prateći sportske programe, pa je tijekom ljeta pratio i Davis Cup, podržao nedavno u Areni Filipa Hrgovića te hokejaše Medveščaka, a sa suprugom pratio Svjetsko nogometno prvenstvo.

Foto: CROPIX

S obzirom na ulogu njegove supruge, Kitarovića se rijetko viđa u javnosti, pojavljuje se, osim na sportskim događanjima, tek na najvažnijim događajima – poput proslave Dana državnosti. Osim sportu koji evidentno obožava pratiti, jako je posvećen otac.

Foto: CROPIX

Jakov Kitarović je, inače, diplomirao na FER-u. Magistrirao je 1998. godine s temom ‘Poboljšanje točnosti diferencijskog globalnog sustava satelitskog pozicioniranja’. Završio je i nautiku na Pomorskom fakultetu u Rijeci, odradio i jednogodišnju kadeturu na brodu i položio časnički ispit. Na tom fakultetu radio je kao profesor, a poslovne obveze zamrznuo je zbog karijere svoje supruge. Poznato je da je bio cijenjen predavač. Kitarović nikad nije pretjerano volio pozornost medija, pa je u tome dio objašnjenja zašto se tijekom mandata svoje supruge jednostavno drži sa strane koliko je to moguće.

Ipak, zadnje vrijeme može ga se vidjeti sve češće na javnim događanjima. Je li razlog tome još jedna podrška supruzi, koja ne može stići na sve evente koje bi bilo dobro obići?

Foto: CROPIX

Kolinda Grabar Kitarović

Jakov Kitarović

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter