Prvi put ispričala sve

Djevojka prerano preminulog glumca: Tu je večer bio toliko nadrogiran da sam bila nervozna. Za manje od sat vremena umro mi je pred očima


Ines Madunić
27.10.2018.20:00
Djevojka prerano preminulog glumca: Tu je večer bio toliko nadrogiran da sam bila nervozna. Za manje od sat vremena umro mi je pred očima
Profimedia

sažeto

Teen zvijezda devedesetih predozirao se u Los Angelesu sa samo 23 godine


Ines Madunić
27.10.2018.20:00

Glumica Samantha Mathis nakon 25 godina progovorila je o traumatičnoj noći u kojoj je gledala kako njezin tadašnji dečko umire na ulici. Mathis je godinu dana bila u vezi s glumcem Riverom Phoenixom, koji se 31. listopada 1993. predozirao i preminuo u Los Angelesu u ulici iza kluba Viper.

Osim nje, s Riverom su te večeri u klubu bili i njegov brat Joaquin i sestra Rain.

"Planirali smo nakratko navratiti u klub i brzo ići doma. No, jedan prijatelj ga je zamolio da ostane. Za 45 minuta već je bio mrtav", rekla je Mathis u prvoj ispovijesti za Guardian.

Kaže i da je uvjerena da u godinu dana, koliko je bila s njim u vezi, on nije koristio droge, ali te večeri je vidjela da nešto nije u redu.

"Nisam vidjela da je itko uzeo droge te večeri, ali sam shvatila da nešto ne valja, a nije mi bilo jasno što. Bio je toliko drogiran da sam se osjećala nervozno i neugodno. Bilo mi je previše svega", rekla je. Uvjerena je da su mu kokain i heroin, kojima se predozirao, dali u klubu.

Isprva nije shvatila zašto su ga izbacili iz kluba - mislila je da se potukao s nekim. Izašla je van, a onda shvatila da se počeo grčiti.

Pokušala je prizvati pomoć, no vrata su bila zatvorena. Hitnu pomoć pozvao je njegov brat, Joaquin. No, dok su oni došli, River je već bio mrtav.

Phoenix je bio dječja i teen zvijezda krajem osamdesetih i početkom devedesetih, a glumio je u filmovima "Stand By Me", "Explorers", "Running On Empty" i "The Thing Called Love", u kojem je s njim glumila i Samantha Mathis.

predoziranje

River Phoenix

Samantha Mathis

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter