Mračna obiteljska tajna

Desetljećima je skrivala užasavajuću istinu o svom očuhu i majci! Voditeljicu je odlikovao i Obama, no karijeru je počela iz samog dna


100posto
11.11.2019.18:00
Desetljećima je skrivala užasavajuću istinu o svom očuhu i majci! Voditeljicu je odlikovao i Obama, no karijeru je počela iz samog dna
Foto: Profimedia

sažeto

Čak i kada je majci priznala da ju je očuh u par puta pokušao zlostavljati, ona je s mužem ostala još 18 godina. Tajnu je Ellen skrivala desetljećima


100posto
11.11.2019.18:00

Voditeljica i komičarka Ellen DeGeneres jedna je od najuspješnijih televizijskih lica svih vremena. Vodi svoj show već dvadesetak godina, a nekada davno je i glumila u serijama i sapunicama. Osim toga, Ellen se ističe po svom humanitarnom radu i aktivizmu kojim nesebično pomaže ugroženima.

Možda je takva jer je i sama prošla kroz niz teških životnih perioda. Njezin put do slave bio je težak i trnovit, a nekada i stravičan. U djetinjstvu je prošla kroz tešku traumu kada ju je očuh pokušao napastovati. Mračnu obiteljsku tajnu dugi niz godina čuvala je samo za sebe, nije govorila o tome čak niti svojoj majci.

Imala je svega 15 godina, dugo je o svemu šutila

'Kada je mama bila na putu, rekao mi je da je pronašao kvrgu na njezinim grudima i da mora opipati moje kako bi provjerio da li imam i ja. Tada sam imala 15 godina i nisam znala ništa o ljudskom tijelu. Bila sam preslaba da bih mu se suprotstavila. To je stvarno bila grozna priča i odlučila sam to podijeliti sa svima, da više nijedna djevojka ne dopusti da prođe kroz to', rekla je Ellen i dodala da je očuh čak jednom prilikom pokušao provaliti u njezinu sobu.

Getty Images

'Razbila sam prozor i pobjegla. Nisam htjela reći mami da bih je zaštitila, znala sam da bi je to slomilo', otkrila je Ellen i kada je majci i ispričala što se događalo, s očuhom je ostala još punih 18 godina.

Prvi televizijski pokušaj završio debaklom, no to je nije pokolebalo

Tijekom 1997. godine je u sitcomu 'These Friends of Mine' promijenila scenarij i priznala da je lezbijka. Promijenila je tada televizijsku povijest, no ubrzo dobila otkaz. Showu je pala gledanost, a Ellen je dobila otkaz. Pogodilo ju je to, prestala je raditi što voli, usto je bila financijski jako loše.

Stand up komediji vratila se šest godina kasnije, i doživjela je tada veliki uspjeh. Osvojila je niz nagrada, stekla poštovanje struke, gostiju i publike te dokazala da se velika karijera može izgraditi i onda kada počeci nisu obećavajući. Dokaz da ovo nisu tek puka slova na papiru jest i odlikovanje Baracka Obame, Ellen je dobila 'Predsjedničku medalju slobode za životno djelo' prije nekoliko godina.

Reuters

newsletter

Prijavite se na Newsletter