Foto: Obljetnička kampanja

Deset poznatih Hrvatica i raskošnih toaleta za deset uspješnih Aldukovih godina


100posto
20.11.2017.16:45
Deset poznatih Hrvatica i raskošnih toaleta za deset uspješnih Aldukovih godina
Jelena Balić

sažeto

Jelena Rozga, Ana Radišić, Ivana Delač Đolo, Tihana Harapin Zalepugin, Lejla Filipović, Mara Bratoš, Kristina Krepela, Pamela Ramljak, Iva Šulentić i Anita Dujić, zvijezde su ove veličanstvene modne priče


100posto
20.11.2017.16:45

Kada se na jednom mjestu i s jednim razlogom okupi deset poznatih Hrvatica, nakratko zamrznu svoje gusto natrpane obaveze, i sudjeluju u velikom projektu snimanja obljetničke modne kampanje za poznatog dizajnera Ivana Alduka, onda nam je jasno da nije riječ samo o suradnjama već o iskrenim prijateljstvima i dubokim sponama koje su sada zabilježene u posebnoj modnoj kampanji.

Jelena Rozga, Ana Radišić, Ivana Delač Đolo, Tihana Harapin Zalepugin, Lejla Filipović, Mara Bratoš, Kristina Krepela, Pamela Ramljak, Iva Šulentić i Anita Dujić, zvijezde su ove veličanstvene modne priče kojom dizajner obilježava deset uspješnih godina rada i stvaranja. Svaka je u svojoj raskošnoj večernjoj haljini, teatralna volumena i pročišćena, prepoznatljiva Alduk dizajna stvarana prema postulatima visoke mode, zasjala na izvrsnim fotografijama Jelene Balić koja je prije mnogo godina snimala i prvu Alduk kampanju. Na taj je način izvrsno zaokružen jedan stvaralački ciklus kojim nas dizajner iz sezone u sezonu časti jer iz njegova studija godišnje izađe čak pet modnih kolekcija i kampanja koje snimaju najbolji hrvatski modni fotografi kao što su Šime Eškinja, Mare Milin, Jelena Balić, Franjo Matković i Decker&Kutić.

Jelena Balić

- Ova je kampanja emocijama nabijen presjek moga desetogodišnjeg rada jer je objedinila snažne žene koje se razlikuju svojim stavovima, izgledom i životnim iskustvom, ali su neizostavan dio mog života, kao i Alduk brenda. One na izvrstan način predstavljaju moj rad i stav, miljama udaljen od senzacionalizma i površnosti. Suradnje, a onda i prijateljstva, ovjekovječena su na estetski izvrsnim fotografijama koje na dostojanstven način prikazuju moje viđenje moderne žene i hrvatske mode - izjavio je dizajner povodom predstavljanja nove kampanje.

Jelena Balić

U jesen 2007., Ivan je kao student druge godine modnog dizajna na zagrebačkom Tekstilno-tehnološkom fakultetu predstavio svoju prvu kolekciju na natjecanju za mlade modne dizajnere "Fashion Incubator", osvojio posebnu nagradu novinarskog žirija i krenuo izlagati svoje kolekcije na velikim modnim tjednima: Cro-a-porter i Fashion.hr. Uz brojna izlaganja, suradnje sa već etabliranim modnim brendovima i pisanje modnih kolumni, Ivan je već na prvim revijama na svojoj strani imao i publiku i kritiku. Energija, dizajn i svježina kolekcija uvijek je izazivala pozitivne komentare, a posljednih pet godina modni brend Alduk novosti iz svog studija prikazuje izvrsnim modnim kampanjama, lookbookovima i video  lookbookovima. Ovogodišnja posebna revija vjenčanica u zagrebačkom HNK-u te svečana ljetna večera na Maksimiru, bile su uvertira u cjelogodišnje obilježavanje desete godišnjice stvaranja koje je ovom kampanjom došlo na sami vrhunac.

Jelena Balić

- Nikad nije bilo lako stvarati, kreativno se nadilaziti iz projekta u projekt te osoviti uspješan modni brend, ali samim time svaki projekt i svaka pobjeda postaju duplo slađi. Mala zemlja i malo posebno tržište ne smiju nikome biti prepreka za snove ili alibij za neuspjehe, već poligon koji ćete prilagoditi sebi i stvoriti nove vrijednosti, sretne priče ovjekovječene ovakvim obljetnicama - zaključio je poznati dizajner kojemu od srca čestitamo deset uspješnih godina.

Jelena Balić

Jelena Balić

Jelena Balić

Jelena Balić

Jelena Balić

Jelena Balić

Jelena Balić

Jelena Rozga

kampanja

Ivan Alduk

newsletter

Prijavite se na Newsletter