Slavimo rođendan Queen Bey

Deset najboljih Beyonceinih pjesama koje trebaš slušati nakon prekida


Ines Madunić
04.09.2017.19:55
Deset najboljih Beyonceinih pjesama koje trebaš slušati nakon prekida
Profimedia

sažeto

Znamo da ti je slomljeno srce, ali kraljica Beyonce mislila je na sve nas i dala nam savršene himne za prekid


Ines Madunić
04.09.2017.19:55

Obriši suze, ispuši nos i pojačaj glazbu! Kraljica Beyonce danas slavi 36. rođendan, a mi tom prigodom donosimo deset najboljih pjesama kojima ćeš izliječiti svoje slomljeno srce. Od dirljivih do onih bijesnih, znamo da ih trebaš čuti sve.

Single Ladies

Za početak - klasik. Poruka pjesme prilično je jasna - ako me želiš, daj mi do znanja, nemam te vremena čekati cijeli život. Beyonce je ovom pjesmom dala svim single curkama himnu koja je savršeni "must" na svakom ženskom partiju. Nema koja ponosna singl žena nije barem vrtjela rukom na refren, a one naprednije vježbale su i koreografiju iz spota. Cure, živjele, biti singl je uvijek bolje nego biti u lošoj vezi!

Me, Myself And I

Našle smo se u toj situaciji - ne možemo vjerovati da smo mu vjerovale. Ok, bile smo mlade, naivne i zaljubljene, a on jako uvjerljiv i, vjerojatno, užasno zgodan. Svaka propala veza je lekcija koju moramo usvojiti, poručuje Bey. Na kraju shvatimo da imamo samo sebe - i svoje frendice, naravno.

Sorry

Ne, nije nam žao što se više ne javljamo tom tipu koji nas je uzimao zdravo za gotovo. Singl s Beyonceinog albuma 'Lemonade' jedna je od njezinih najjačih pjesama uopće, i još jedna himna za prekide koju se treba slušati najglasnije, uz uzdignuti srednji prst. Ne treba vam biti žao, osjećat ćete se bolje čim mu kažete: "Boy, bye!"

Irreplaceable

Svatko je zamjenjiv, kaže Beyonce, pogotovo taj koji te vara. Boljeg ćeš naći za minutu i ne daj mu da te ucjenjuje pričom kako je on "najbolji kojeg si ikad imala". Još jedna bitna poruka ove pjesme je važnost financijske i druge neovisnosti, i to ne samo zato što je zabavno pjevati: 'To the left, to the left'.

Flawless

U ovoj pjesmi Bey se izjasnila kao feministkinja uz monolog nigerijske književnice Chimamande Ngozi Adichie. Da, sve/i bismo trebale/i biti feministkinje te biti svjesne svoje snage i vrijednosti. Ne čekajte da vam muškarac kaže da izgledate dobro večeras - znate to i same i njegova potvrda vam nije potrebna. You flawless, girl!

Run The World (Girls)

S obzirom na to da smo feministkinje, znamo da cure zapravo ne upravljaju svijetom, ali isto tako znamo da to mogu i trebaju. Ova dizalica obavezna je prije svakog izlaska i nabrijavanja za girls night out. Kad te uhvati nostalgija za bivšim, pusti ovu stvar i podsjeti se da ti on stvarno ne treba jer držiš sve konce u svojim rukama.

Survivor

Loše veze treba završiti što prije, ali uvijek zadrži svoje dostojanstvo. Jasno je da nećeš propasti bez njega, upravo suprotno. Vjerojatno ćeš procvjetati u svim aspektima svog života, čim se posvetiš sebi i svojim potrebama i željama. Ipak, nema potrebe da se bivšem osvećuješ ili ga vrijeđaš. Dostojanstveno ga pozdravi kad ga vidiš i nastavi dalje.

Don't Hurt Yourself

Kad nastupi faza bijesa, ovo je prva pjesma na playlisti. Beyonceina suradnja s Jackom Whiteom pogodak je svaki put kad te obuzme ljutnja. Baš kao i Beyonce, ni ti nisi prosječna i puno ti je bolje kad si sama, nego s tim iskompleksiranim tipom. S druge strane, jasno je da on bez tebe ne može, ali to više nije tvoj problem. Trebao se truditi kad je bilo vrijeme, zar ne?

Best Thing I Never Had

Ok, bila je to grozna veza, ali moglo je biti i gore. Najbitnije je da si shvatila da je to pogrešno za tebe, a sad je vrijeme za slavlje! Sredi se, izađi s frendicama i prestani plakati - nije toga vrijedan. Nazdravi za svog bivšeg i budi sretna što si se izvukla.

Ring Off

Pjesma koju je Beyonce posvetila majci Tini nakon što se rastala od njezinog oca Matthewa koji ju je godinama varao, 'Ring Off' je odlična za onu fazu kad misliš da se nikad nećeš izvući iz krize. Podsjeti se na sve ono što si radila za njega i tu vezu, i kako on te on nije znao cijeniti. A onda se ustani, posveti se sebi i sve će sjesti na svoje mjesto. Za novu ljubav nikad nije kasno.

music beats

rođendan

Beyonce

prekid

slavlje

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter