Estradni propovjednici

Danijela digla Crkvu na noge zbog istočnjačke duhovnosti! Na istu se naslanja i Tajči, dok Plechinger i Karan nude ljubav i zakon privlačenja


Barbara Marinović
11.12.2018.19:30
Danijela digla Crkvu na noge zbog istočnjačke duhovnosti! Na istu se naslanja i Tajči, dok Plechinger i Karan nude ljubav i zakon privlačenja
Foto: CROPIX

sažeto

Joga, meditacija, zakon privlačenja, theta praktičar... Znate li što znače svi ti pojmovi?


Barbara Marinović
11.12.2018.19:30

Težak je kruh na estradi pa nije čudno da se mnogi okreću i dodatnim izvorima prihoda. Još ako ih on i duhovno ispunjava, sreći nema kraja. I dok neki otvaraju kućice na adventu ili puštaju linije kozmetičkih proizvoda, drugi su nišu našli u duhovnosti, modernom propovjedništvu, iscjeljivanju riječima.

Posljednjih dana digla se ogromna medijska prašina oko Danijele Martinović i njezinog govora u crkvenom prostoru Samostana sv. Frane. Otamo su reagirali na njezino predavanje, koje prema njihovoj ocjeni nije bilo do kraja primjereno jer je u njemu bilo i elemenata koji su u suprotnosti s katoličkim naukom, Svetim Pismom i tradicijom Crkve.

Danijela je više godina, prije negoli je cijela drama nastala oko predavanja u Zadru, radila na sebi. Boravila je na Nepalu tražeći duhovni mir, pohađala je autogene treninge, postala theta praktičar. Istočnjačka duhovnost, kako su ocijenili iz Samostana sv. Frane, uzrokovala je upite zbunjenih župljana. Na sve se i njezina sestra referirala zbog medijskih napisa koji tvrde da je Danijela svojim predavanjem osim Crkve, iznenadila i Izabelu.

Nije Danijela jedina koja se okrenula tijekom godina predavanjima o duhovnosti. Tatjana Matejaš Tajči održala je u listopadu duhovno krstarenje. Sama za sebe će reći da je motivacijski govornik i life coach. Osnovala je i udrugu 'Waking Up Revolution' unutar kojeg nudi inspirativne videoprograme, glazbene i motivacijske prezentacije. Iako se naslanja i na katoličku vjeru i Boga, i ona se u svojim aktivnostima naslanja na istočnjačku metodu - jogu, meditaciju, masažu... Već krstarenje Tajči planira i za 2019. godinu.

Goran Karan uskoro će nastupiti uz Bracu i Semira Osmanagića u Mariboru, gdje će polaznicima tog događaja odašiljati energiju. Sve se događa pod nazivom 'Ljubav je naša ostavština'. Karan će, konkretno, odašiljati energiju ljubavi.

I Ivana Plechinger okrenula se motivacijskom govorništvu, Napisala je knjigu za samopomoć, snima videa na YouTubeu, održava predavanja koja su dupkom puna. Poziva se Ivana na pozitivan stav, dobre vibracije, radionice namijenjene osnaživanju uma, tijela i duše. Nezaobilazna stvar je svakako i zakon privlačenja, o kojem se i ona sama još informira.

Danijela Martinović

tajči

Ivana Plechinger

Goran Karan

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter