INTERVJU S NINOM KRALJIĆ

'Danas se puno bolje nosim s negativnim komentarima i hejterima nego na početku karijere'


Ines Madunić
08.10.2017.19:00
'Danas se puno bolje nosim s negativnim komentarima i hejterima nego na početku karijere'
Livio Andrijic / CROPIX

sažeto

Pjevačica je nedavno objavila novi singl 'Negdje', a za 100posto je ispričala sve o novom albumu, kako se nosi s hejterima i u kakvim je odnosima sa Jacquesom


Ines Madunić
08.10.2017.19:00

Mlada pjevačica Nina Kraljić publici se predstavilau prvom The Voiceu, gdje je uz Jacquesovo mentorstvo i pobijedila, a ubrzo i predstavljala Hrvatsku na Eurosongu. Puno je kontroverzi bilo oko njezinog nastupa, a iako se činilo kako nitko nije na njezinoj strani, Nina je iz cijele situacije izašla uzdignute glave. I nastavila. Njezina originalnost privlači ve više fanova, a osim što je snimila album, kako saznajemo iz njezinih statusa na društvenim mrežama, često pjeva na vjenčanjima i slični prilikama. Jasan je to pokazatelj kako publika voli drugačije izvođače, kojih na našoj sceni nema puno. U intervjuu nam je Nina ispričala sve o novom singlu i spotu, rezimirala svoju karijeru i ispričala s kime bi voljela  imati duet.  

1. Nedavno si objavila novi singl koji si otpjevala na hrvatskom i hebrejskom. Kako to?

Pjesma 'Negdje' je posebna i univerzalna jer spaja sefardski izričaj s balkanskim etnom pa smo odlučili realizirati tu dvostranost kroz dvije verzije; jedna na hrvatskom, druga na hebrejskom, opet pokazajući da glazba nema jezične barijere. Pošto sam od malih nogu inspirirana Ofrom Hazom, za mene je ovo bila ogromna čast i izazov imati priliku ostvariti tu ljubav prema izvornoj etno world music glazbi koja spaja ljepotu, mističnost, duhovnost sa suvremenim. Mogu se samo zahvaliti još jednom autoricama teksta i glazbe Ines Prajo i Arjani Kunštek te producentu Ivanu Popeskiću.

2. Naučila si i plesati tango. Kakvo ti je to iskustvo bilo? Hoćeš li se nastaviti baviti plesom?

Ideja da plešem 'Negdje' je odmah nastala u glavi još dok je pjesma bila u procesu stvaranja. Počela se realizirati kroz 14 dana svakodnevnog vježbanja osnova tanga i koreografije od skoro 4 minute, što je samo po sebi izazov, pogotovo unutar zadanog vremenskog okvira i mojeg nepoznavanja plesnog pokreta takve vrste. Srećom pa Vlado Kopčić, koji je profesionalni plesač, i ja djelimo ljubav prema izazovima i poslovnom stavu da se sve može ako se hoće. Osim toga, htjela sam pokazati jednu novu stranu sebe.

3. U svojim pjesmama uvijek izražavaš puno osjećaja, stječe se dojam da ih osobno proživljavaš. Zašto ti je to važno?

Ako ne dajem sebe i emociju, ostajem samo dobar tehnički pjevač što mi svakako nije dovoljno da bih se nazvala interpretatorom i pjevačem. Ljudima bez tog ključnog elementa ne mogu dati sebe, a smatram da je to razlog moje autentičnosti i što je publiku na koncu i osvojilo.

4. Prošlo je dvije godine od Voicea. Kako danas gledaš na to razdoblje?

Divna uspomena, toliko detalja, slika, topline. Sjajna atmosfera s predivnim talentima, vrhunska produkcija i realizacija mnogih mojih snova, pogotovo po pitanju covera.

5. Koliko ti se život promijenio otad?

Život se inače može strašno promjeniti u jednom danu, a kamoli u dvije godine koje su bile popraćene konstantnim radom i velikim projektima. Dosta toga se promijenilo, ali na bolje jer puno radim na tome da u svim aspektima života dižem ljestvicu i gradim se. Smatram da je najbitnije za umjetnika da radi na sebi jer se sve to očitava u njegovom radu i izričaju. Kao i u svemu najbitniji je odnos prema samom sebi.

6. Jesi li još u kontaktu sa Jacquesom? Surađujete li, družite li se privatno?

U kontaktu smo, svatko radi svoje, ali se tu i tamo vidimo na nekom eventu. Nadam se da ćemo se stići uloviti i privatno i da ćemo možda ponoviti zajednički koncert kao u Lisinskom.

7. Jesi li u kontaktu s nekim drugim natjecateljima ili članovima žirija iz Voicea?

Drugi natjecatelji su mi dobri kolege, a neki i jako bliski prijatelji s kojima se redovito čujem. 

8. Nastupala si i u inozemstvu. Gdje si sve bila i kakvo ti je to iskustvo bilo?

Zbog Eurosonga sam imala privilegiju obići London, Nizozemsku, Srbiju, Češku, Slovačku, Tursku, Švedsku... Putovanja uvijek šire vidike i najbolja su investicija. Bilo je predivno i ne bih ništa mijenjala. Od ljudi, pjesama, arena, hotela, aviona, situacija, itd.

9. U kakvom sjećanju ti je ostao nastup na Eurosongu?

U vrlo dobrom, bez obzira na par nepotrebnih negativnih konotacija. Stekla sam ogromnu bazu fanova, proširila glazbu izvan granica Lijepe naše, ostvarila razne suradnje, putovala u sedam zemalja, odradila lijepu turneju i dobila sjajnu platformu za dalje uključujući rad na albumu 'Samo'. Narasla sam po pitanju poslovne komunikacije, shvatila što želim i ne želim.

10. Što si sve naučila u ove dvije godine koliko se baviš pjevanjem i postala si poznata?

Odgovor bi bio vrlo opširan jer sam se nakon The Voicea odmah bacila na Eurosong projekt pa na album, zatim na turneju u Češkoj i Slovačkoj, izdavanje singlova, spotova, nastupi i natjecanje u Bjelorusiji gdje sam dobila nagradu od njihovog predsjednika i ministarstva kulture. Također sam nedavno dobila i regionalnu nominaciju za MTV Best Adria Act. Stalno pokušavam pomicati granice i mislim da uspijevam.

11. Nedavno si na Facebooku podijelila priču o kolegi glazbeniku koji ti je zamjerio jer nisi glazbeno obrazovana. 

Susrećeš li se često s negativnim komentarima i kako se nosiš s njima?

Pa uvijek postoje pozitivni i negativni komentari kao i ljudi, ali nosim se zaista puno bolje nego prije dvije godine. Čak sve gledam s pozitivne strane jer mislim da se sve događa s razlogom, a ovako kada mi se dogodi neugodna situacija to mi daje priliku da vidim s kim imam posla i okružim se dobrim i dragim ljudima. Srećom, oni pravi glazbenici, a i ljudi općenito su uvijek skromni, dragi i nikada se ne postavljaju iznad drugih.

12. Kako bi opisala svoj modni stil?

Svakako volim igru s kožom i imitacijom kože, čipkom kad su u pitanju večernje haljine, gothic boje poput krvavo crvene, ljubičaste, šumski zelene. Dizajneri s kojima sam do sada surađivala, a jako volim njihov rad su Martina MS Design, Charlie design itd.

13. S kime bi voljela imati duet?

Urban definitivno <3

14. Jesi li zaljubljena?

Zaljubljena sam u život, u hranu hehehe... :)

intervju

pjevačica

Nina Kraljić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter