Lily Allen ne vidi promjenu

'Da je Weinstein optužen za ubojstvo već bi bio u zatvoru, ali ništa se nije promijenilo time što su ga razotkrili'


Ines Madunić
29.03.2018.13:20
'Da je Weinstein optužen za ubojstvo već bi bio u zatvoru, ali ništa se nije promijenilo time što su ga razotkrili'
Profimedia

sažeto

Britanska pjevačica kaže kako "Me Too" pokret nije urodio plodom


Ines Madunić
29.03.2018.13:20

U razgovoru za Vice britanska pjevačica Lily Allen (32) kaže kako nije zadovoljna učincima "Me Too" pokreta, odnosno ne vidi ih uopće.

"Tko je uhićen? Tko je otišao u zatvor? Da je Harvey Weinstein optužen za 52 ubojstva već bi bio u zatvoru. Ali, nije", rekla je Lily. Pjevačica, koja uskoro izdaje novi album, često na Twitteru komentira aktualne probleme u svijetu i Velikoj Britaniji, a pratila je i "Me Too" kampanju.

"Kad su ljudi počeli pričati o tome, puno muškaraca je odjednom počelo govoriti: 'Ne ja, ja se tako ne ponašam.' Ja znam muškarce koji su to govorili i koji se tako ponašaju u stvarnosti. Nitko se nije promijenio. Svi pričaju o tome što im se dogodilo i koliko je to grozno, ali ništa se nije dogodilo kao rezultat. Možda malo posramljivanja u javnosti, ali to ne znači ništa", rekla je pjevačica.

Kaže kako je seksizam još uvijek prisutan u glazbenoj industriji, a i sama ga je osjetila u svom poslu. 

"Kad sam rodila shvatila sam da moja izdavačka kuća, nisu to baš tako rekli, ali htjeli su reći da ne znaju kako da prodaju seks sad kad sam vrlo javno postala majka. A žena si pa ne znamo kako drugačije bismo te prodali", rekla je.

pjevačica

Harvey Weinstein

seksizam

Me too

Lily Allen

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter