Menadžer napisao knjigu o kultnom bendu

Cuga, droga i seks s groupie curama - za to su živjeli članovi Van Halena


Ines Madunić
21.06.2017.19:20
Cuga, droga i seks s groupie curama - za to su živjeli članovi Van Halena
Profimedia

sažeto

Noel Monk sedam godina bio je menadžer Van Halena, a sad u knjizi razotkriva njihov način života koji je ukratko bio - seks, droga i rock'n'roll


Ines Madunić
21.06.2017.19:20

Od 1978. do 1985. nije bilo većeg benda od Van Halena. Zgodni, s puno kose, dečki su svirali rock'n'roll i živjeli ga. Sve o njihovih ludih sedam godina, koliko su "u originalu" trajali, zapisao je njihov tadašnji menadžer Noel Monk.

"Popij bocu cuge, uzmi par bombona, popuši džoint ili dva - ili deset - i vidi gdje će te noć odvesti. To je bila njihova mantra. Bili su utjelovljenje američke zapadne obale i kulture surfera, napušenih tipova i zabava - bongovi, cure i partiji bilo je sve što ih je zanimalo", napisao je u knjizi Monk. Groupie djevojke pratile su ih u stopu i, kako piše Monk, bile su spremne učiniti sve da bi se družile s bendom.

"Liječnici su stalno posjećivali članove benda zbog spolnih bolesti, a redovito su išli na injekcije penicilina", piše u knjizi "Runnin' With The Devil: A Backstage Pass to the Wild Times, Loud Rock, and the Down and Dirty Truth Behind the Making of Van Halen".

Opisao je i ljubavnu vezu te kasniji brak gitarista Eddieja Van Halena i glumice Valerie Bertinelli.
"Ona se zaljubila u njega kad je vidjela omotu albuma. Upoznala ga je prije jednog koncerta i odmah su se zaljubili. Nitko nije vjerovao da će njihova veza opstati, kamoli da će biti zajedno idućih 20 godina", napisao je Monk. Valerie je tad glumila u humorističnoj seriji, a javnost ju je vidjela kao povučenu i mirnu djevojku. Svi su bili šokirani kad je završila u vezi s divljim Eddiejem. No, Monk kaže da je gitarist zapravo bio drag i nije mario previše slavu, iako mu je godila pažnja groupie djevojaka, koje su "izgledale kao da su sišle s naslovnice Playboyja". Divlji je zapravo bio pjevač David Lee Roth, koji je obožavao privlačiti pažnju novinara i pričao o tome kako će si "naći jebenu filmsku zvijezdu", kako bi ga mediji još više pratili.

Profimedia

Valerie je privlačio Eddiejev divlji život prepun droge i alkohola, ali nadala se da će se smiriti kad se vjenčaju. On joj je to i obećao, ali nije ispunio.
"Na dan vjenčanja Valerie i Eddieja oboje su nestali baš prije nego što su trebali izmijeniti zavjete. Našao sam ih u kupaonici. Valerie je bila u lijepoj čipkastoj vjenčanici i držala je kosu Eddieju dok je povraćao. Izgledala je jako tužno", napisao je njihov menadžer. Za vrijeme turneje koja je uslijedila Eddie je nastavio po istom - u svakom trenutku, u bilo kojem dijelu svijeta, njegov diler dolazio bi s pošiljkom njegove najdraže droge, čistog peruanskog kokaina. Monk bi podmićivao policajce kako ih ne bi uhitili.

"Svake večeri spavao je s drugom djevojkom, sve dok nam se Valerie ne bi pridružila na turneji. Rekla mi je da Ed voli kad je mršava i da zato uzima kokain, da kontrolira apetit", stoji u knjizi. Dok je Eddie bio navučen na drogu, njegov brat Alex postao je alkoholičar. Prije podneva redovno je bio pijan, a onda bi počeo halucinirati i postao bi paranoičan. David Lee Roth bio je pak opsjednut slavom, a droge i seksa nikad mu nije bilo dovoljno.

Profimedia

"Bio je najpametniji od njih, ali nije to znao iskoristiti. Sve što je htio je biti slavan, bio je opsjednut samim sobom. Basist Michael Anthony bio je miran i ništa ga od toga nije zanimalo. S obzirom na to da nije napisao niti jednu pjesmu za bend, ova trojica uskratili su mu pravo da dobiva naknadu od izvođenja pjesama. Zakinuli su ga za milijune", tvrdi Monk. To je pokrenulo međusobnu mržnju među članovima benda i to se nije moglo popraviti. Raspali su se 1985. godine, kad je umjesto Rotha na mjesto pjevača došao Sammy Hagar. On je u grupi ostao do 1996. godine. Van Halen svira i danas, u gotovo originalnoj postavi; David Lee Roth, Eddie i Alex Van Halen, a umjesto Michaela Anthonyja na basu je Wolfgang Van Halen, Eddiejev i Valerien sin.

music beats

alkohol

Rock and roll

droge

grupa

Van Halen

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter