Tajne princeze Anne

Charlesova sestra toliko je tradicionalna i zatvorena da se nikad ne rukuje s ljudima, a uvijek je voljela svoj život u sjeni roditelja i brata


Ines Madunić
02.10.2018.11:30
Charlesova sestra toliko je tradicionalna i zatvorena da se nikad ne rukuje s ljudima, a uvijek je voljela svoj život u sjeni roditelja i brata
Getty Images

sažeto

Kraljičina kći na glasu je kao najtradicionalnija članica kraljevske obitelji, a od nekih pravila nikad ne odstupa


Ines Madunić
02.10.2018.11:30

Iako ima 68 godina, princeza Anne jedna je od najzaposlenijih članova kraljevske obitelji, a na glasu je i kao teška tradicionalistica. Mnogi smatraju kako je njezina konzervativnost zastarjela jer i monarhija se mijenja s vremenom, no nju takve stvari ne zanimaju.

Tako je u novom dokumentarcu ispričala kako nikad nije svoje roditelje, Elizabetu II i princa Philipa, zvala "mama" i "tata", nego "kraljica" i "vojvoda".

Getty Images

Čak je i stariji Charles mekši - čuli smo ga već kako se kraljici obraća s "mama".

Također, Anne se još drži nekih pravila koja se čine jako čudnima. Jedno od njih je i ono da se nikad ni s kim ne rukuje.

"Teorija je da se ne možeš rukovati sa svima na tim događajima pa nemoj ni počinjati. Uvijek sam se držala toga, ali vidim da kod drugih nije tako. Uostalom, smatram da je rukovanje potpuno apsurdno", rekla je Anne.

Getty Images

Dodala je i kako ne bi voljela biti u koži mlađim članovima obitelji jer se službene turneje i susreti uglavnom svode na "vježbanje rukovanja", a ona " nije baš sigurna" da je to dobro - što je vjerojatno lijep, kraljevski način da kaže kako je potpuno pogrešno.

U dokumentarcu priznaje i da je oduvijek bila svjesna toga da ostaje u sjeni - prvo roditelja, a onda i brata, budućeg britanskog kralja.

Getty Images

"Kad smo bili tinejdžeri na turneji s kraljicom uvijek smo znali da ljudi ne plješću nama. Isprva je bilo teško, ali naviknula sam se da sam u sjeni, ona druga, koja nije u centru pozornosti", kaže Anne.

kraljevska obitelj

kraljica Elizabeta II.

princ Charles

Princ Philip

princeza Anne

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter