Svaka ima značenje

Celebovi koji vole tetovaže: Ella je svoju posvetila pokojnom ocu Dini, a Sandra božici pobjede


Ines Madunić
06.06.2018.15:55
Celebovi koji vole tetovaže: Ella je svoju posvetila pokojnom ocu Dini, a Sandra božici pobjede
Instagram

sažeto

Naši su celebovi ludi za crtežima po tijelu, a evo nekih od najljepših i najčudnijih tetovaža


Ines Madunić
06.06.2018.15:55

Oni koji imaju jednu znaju da na njoj neće stati. Tetovaže, kažu svi, jednostavno stvaraju ovisnost i nema šanse da će vam prva biti i zadnja. Iako je prije 30-ak godina bilo prilično neuobičajeno tetovirati se, danas je situacija puno drugačija. Mnogi se odlučuju na velike tetovaže i puno njih, a izuzetak nisu ni naši celebovi. Evo priča iza crteža koji su naši slavni stavili na sebe - možda vas neka inspirira za vašu novu tetovažu. 

Kristina Šalinović

Prvu tetovažu napravila je s 18 godina, a bila je to silueta anđela s natpisom 'Only Angels Have Wings'. Manekenka se 'zarazila' tetovažama pa ih tako danas ima više od deset i ne planira stati. Štoviše, one su joj i obilježile život jer je svog dečka Enrica Miglioratija upoznala u Milanu kad se došla kod njega tetovirati. Danas su vlasnici tattoo shopa Nero Ink u Zagrebu.

Kristina još ima portret djevojke sa sedam ruža koja predstavlja njezinu manekensku karijeru, portret Johnnyja Casha, natpis 'Rock'n'roll' na prstima, lotus na trbuhu i pleksusu...

Maksim Mrvica

Slavni pijanist ima više od deset tetovaža, a prva je bila violinski ključ na leđima. Otad je napravio još križ, mandalu... Glazbenik jako pazi na svoj izgled i imidž, a upravo puno tetovaža i stil oblačenja istaknuli su ga među mnogim drugima.

 

#maksim #music #piano🎹 #yamaha #style #tattoo

A post shared by Maksim Mrvica Official (@maksimmrvicaofficial) on Nov 14, 2017 at 4:37am PST

Kako je jako poznat u Aziji, ostvario je suradnju s Yamahom, koja je proizvela električne klavire s njegovim autogramom i dizajnom njegovih tetovaža.

Mirela Priselac Remi

Lastavica, kobac i notni zapis tetovaže su koje ima frontžena Elementala. Najnovija i najveća je ona kopca na leđima, a Remi nije posebno objašnjavala svoje motive. Često hvali svog tattoo majstora i kaže kako obožava sve tetovaže, a planira ih napraviti još.

Nina Kraljić

Prva veća tetovaža pjevačice nastala je netom prije njezina nastupa na Eurosongu 2015. godine. Na leđima je istetovirala drvo cedra, a tetovažu je posvetila svom najboljem Marku, koji je tragično poginuo.

 

Backless dress by @ivicaskoko ❣️#dress #openback #liveperformance

A post shared by Nina Kraljić (@ninakraljic) on Jun 6, 2018 at 3:16am PDT

Tetoviranje je trajalo 14 sati. Preko desne strane prsa i ključne kosti Nini se protežu ruže, a i taj crtež ima svoju simboliku.
"To su ruže s marame koju mi je dala prabaka. Ta marama mi je svojevrsna amajlija pa sam odlučila detalje s nje ovjekovječiti da me čuva", rekla je Nina.

Ella Dvornik

Blogerica ima veliku tetovažu na leđima koju je posvetila pokojnom ocu Dinu. Radi se o velikom nadrealističkom crtežu.

 

My back @xenotattooink ❤️

A post shared by www.iamella.com, Элла Дворник (@elladvornik) on Feb 26, 2017 at 2:02am PST

"Oduvijek sam voljela ovaj crtež. I moj otac također. On je vjerovao da crtež predstavlja reinkarnaciju. Teško je objasniti zašto jer crtež na prvu djeluje malo morbidno, ali poanta umjetnosti je upravo u tome da vidiš ono što želiš vidjeti. On je u tome vidio nešto pozitivno dok je drugima crtež bio uznemirujuć. Bila sam fascinirana njegovim načinom razmišljanja i nakon što je umro, odlučila sam to tetovirati njemu u čast", napisala je Ella kao objašnjenje.

Na desnom bedru blogerica ima veliku tetovažu sove u boji, a na rebrima s obje strane ima zvijezde.

Vlaho Arbulić

Glazbenik u usponu Vlaho Arbulić veliki je fan ukrašavanja tijela. Na desnoj ruci ima istetoviranog Svetoga Vlaha, zaštitnika njegovog rođenog Dubrovnika, iznad njega je prikaz tradicionalne Konavoke u nošnji, a između se našlo još simbola. Nedavno je napravio novu veliku tetovažu preko cijelog trbuha, i to Djevicu Mariju s velikih križem.

 

🥊

A post shared by Vlaho (@v.l.a.h.o) on May 31, 2018 at 10:43am PDT

Sandra Perković

Vrhunska sportašica prvu je tetovažu napravila nakon osvajanja olimpijskog zlata. Na rebrima je osvanula Nika, božica pobjede koja se nalazi i na olimpijskoj medalji.

 

"A girl should be two things: CLASSY and FABULOUS " Coco Chanel #LikeAQueen

A post shared by Sandra Perkovic (@discus70queen) on Feb 10, 2015 at 5:01pm PST

"Za mene ima posebno značenje jer je osvajanje zlata na Olimpijadi san svakog sportaša", rekla je Sandra, koja ima još jednu tetovažu, a to je natpis na boku.

Sandi Cenov

Zvijezda devedesetih upravo tada počeo je s tetoviranjem, točnije 1999., a sada ima, kako kaže, dvije tetovaže - jednu na lijevoj, drugu na desnoj ruci. Pjevač kaže kako ima puno sličica i simbola na obje ruke, a svaka tetovaža za njega ima posebno značenje i povezana je s određenim periodom života.

Sandi kaže da ima toliko tetovaža da ih je jednostavno prestao brojati.

star vibes

Ella Dvornik

Sandra Perković

celebrity

tetovaže

Mirela Priselac Remi

Kristina Šalinović

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter