Devedesetih su ovi parovi bili najveće zvijezde

Čapalija je zbog Mornara odbila inozemne prilike, Sandi je javno prosio Branku, a Danijela i Thompson krili brak


Barbara Marinović
09.03.2019.17:00
Čapalija je zbog Mornara odbila inozemne prilike, Sandi je javno prosio Branku, a Danijela i Thompson krili brak
Foto: CROPIX

sažeto

Devedesetih su neki parovi bili prava društvena i estradna krema, prisjetili smo se najvećih


Barbara Marinović
09.03.2019.17:00

Devedesete si bile godine nesretnog rata, razaranja, a kasnije i buđenja, otkrivanja demokracije, novopečene samostalnosti i velikih zvijezda u nastajanju. Postojali su ljubavni parovi koji su se pratili u stopu, koji su bili ultimativne zvijezde tabloida. Neki su do današnjeg dana ostali zajedno, drugi su doživjeli ljubavne brodolome. Devedesete su odavno prošle, no ove ljubavi su ostale nezaboravne. Donosimo parove koji su obilježili cijelu jednu eru.

Branka i Sandi

Sandi Cenov ljubio je tijekom kratkog perioda Fani Čapaliju, krasili su i prvo izdanje magazina Glorija, no ubrzo se ljubav ugasila. Nakon nje, stigla je Sandiju u život nova missica, i ona je za njega bila fatalna. Kada je u ljeto 1994. upoznao Branku Bebić, zaljubio se na prvi pogled i pozvao je na kavu. Ona ga je na prvu otpilila, rekavši da nije ona Fani Čapalija. Mučio se oko nje, zavodio je i pokušavao 'slomiti'. Uspio je i javno je zaprosio pjesmom 'Žena budi mi ti'. Uslijedile su zaruke, a već 1995. godine Branka i Sandi su se vjenčali. Brak nije dugo potrajao, iako su u to vrijeme pjevač i manekenka bili pravi 'it' par. Razveli su se kulturno, bez sukoba i medijskih prepucavanja, a sreću oboje pronašli na drugim adresama. Branka uz poduzetnika Hrvoja Krstulovića kojeg je upoznala 2002. godine, a Sandi uz odvjetnicu Ilinu.

Fani i Ivica

Kako smo već spomenuli Fani Čapaliju, Miss Hrvatske iz 1993. godine, ne može se ne spomenuti njezin brak s nogometašem Ivicom Mornarom. Modne piste i glamur kojim je bila okružena i kojim je mogla biti okružena, Fani je zamijenila mirnim obiteljskim životom. Umjesto karijere, odabrala je Mornara. Tijekom devedesetih bili su hit par, u braku su proveli gotovo tri godine, a u vezi sedam godina. Kada su 2002. prekinuli, Mornar je navodno Fani ostavio priličnu sumu novca kako ne bi oskudijevala. Iako nisu ostali zajedno te nisu tijekom braka dobili djecu, Fani bi ponovno, rekla je jednom u intervjuu, sve napravila isto. Nakon razvoda uslijedio je težak period zbog gubitka roditelja, no ljepotica iz Dalmacije uspjela se oporaviti i danas živi samozatajnim životom sa svojim kućnim ljubimcem. S Mornarem je ostala u dobrim odnosima i nakon razvoda te se rado prisjeća perioda kada su bili zajedno.

CROPIX

Severina i Alen

Devedesetih je Severina bila u ljubavi s rokerom Alenom Marinom. Par je bio pravi hit na estradi, a pale su tada i zaruke. Postao je tako prvi Severinin zaručnik. No, do oltara nisu stigli. Oboje premladi, vezu su prekinuli bez veće pompe. Kasnije se Alen oženio glumicom Goranom Marin, s kojom odgaja dvije kćeri, a Severina je sreću našla u braku s Igorom Kojićem.

Foto: Maja Zlatevska / CROPIX

Dino i Viktorija

Sudbinska ljubav dogodila se devedesetih Dinu Rađi i Viktoriji Đonlić. Splićanka je tada bila druga pratilja na izboru za Miss Hrvatske i pjevačica u usponu, a Dino već sportska veličina. Upoznali su se tijekom jednog ručka u Zagrebu i tada je zaiskrilo. Kada su se tijekom ljeta sreli u Splitu, Dino i Viktorija su prohodali. Uslijedilo je i romantično vjenčanje na dvadeset metara dugoj jahti pokraj Korčule. Krajem kolovoza 2001. vjenčali su se, Rađi je kum bio Petar Grašo, a Viktoriji prijateljica Maja Batarelo. Počela je tako lijepa bračna priča. Dobili su dvije godine nakon svadbe sina Roka, a potom i Niku. Kako je postala Rađina supruga, Viktorija je svoju karijeru stavila u drugi plan. Ljubav i poštovanje između Viktorije i Rađe vlada i danas.

CROPIX

Marko i Danijela

Iako su brak držali u tajnosti, poznato je da su tijekom devedesetih par bili i Marko Perković Thompson i Danijela Martinović. 1992. godine snimili su zajednički duet, singl 'Potonut ću', no nije poznato jesu li se tada zaljubili ili su već bili zajedno. Ono što je poznato jest da su se u tajnosti vjenčali 1995. godine u Splitu, a razveli su se 1998. godine. Thompson je tražio i crkveno razrješenje braka kako bi se mogao vjenčati za suprugu Sandru. Uspio je i danas s njom ima petero djece. Nakon rastave, Danijela je uplovila u dugogodišnju vezu s Petrom Grašom. S njim je u vezi više od 20 godina.

Foto: CROPIX

Bojana i Boris

Mnogi su već i zaboravili da su bili u braku, no Bojana Gregorić i Boris Novković devedesetih su bili pravi hit. Dok je on bio zavodnik i glazbenik u usponu, Bojana je bila profesionalna balerina iz HNK. Upoznali su se navodno u kući pokojnog Ive Pukanića, Bojana je imala svega 20, a Boris 25 godina. Ljubavna zanesenost odvela ih je 1992. i pred oltar, vjenčali su se i u braku ostali pet godina. Smatrani su tada najljepšim parom javnog života. Kada su se razveli, Boris je ušao u brak s novinarkom Lucijom, a Bojana sreću pronašla uz Enesa Vejzovića s kojim je dobila dvoje djece. Boris i Bojana ostali su nakon razvoda u korektnim odnosima.

Foto: CROPIX

Zlatko i Piruška

Devedesetih su pravi hit među političkom elitom bili Zlatko i Piruška Canjuga. Devedesetih su je gledali tek kao ženu političara, no ubrzo je dokazala da je sposobna poslovna žena, bila je i u upravi Agrokora. Vjenčali su 1994. godine, a u braku dobili dvoje djece. Povukli su se u međuvremenu iz političkog i poslovnog života, a Zlatko je iza svoje supruge stao i kada je privedena zbog Agrokora. Čini se da u mijenama poslovnih i političkih struktura Zlatko i Piruška jedno drugome čuvaju leđa jer se iskreno vole.

Cropix

Severina

Danijela Martinović

Marko Perković Thompson

Boris Novković

Fani Čapalija

Bojana Gregorić

Branka Bebić

Piruška Canjuga

sandi

viktorija đonlić

zlatko canjuga

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter