100POSTO NA KAVI S OLIVEROM

'Budim se rano ujutro, puno pušim, a najviše volim ribolov i Hajduka iako ne znam nabrojati sve igrače'


Juraj Filipović
07.07.2017.21:20
'Budim se rano ujutro, puno pušim, a najviše volim ribolov i Hajduka iako ne znam nabrojati sve igrače'

sažeto

Utemeljitelj nagrade i nositelj projekta je Unison – Hrvatski glazbeni savez, koji Cesaricom želi dodatno promovirati hrvatsku glazbu


Juraj Filipović
07.07.2017.21:20

Ovog će ljeta hrvatska glazbena scena postati bogatija za još jednu prestižnu nagradu - Cesaricu.

Svečana dodjela nagrade Cesarica održava se 7.srpnja na Prokurativama u Splitu i to u tjednu kada se održava i Splitski festival.

Nagrada Cesarica bit će dodijeljena pjesmi koju će izabrati publika svojim glasovima kao najpopularniju i najuspješniju pjesmu objavljenu u izbornoj godini, a ime je dobila po pjesmi koja je na prvom Porinu, održanom 1994. godine, osvojila nagradu u kategoriji Hit godine.

Utemeljitelj  i nositelj projekta je Unison – Hrvatski glazbeni savez, koji Cesaricom želi dodatno promovirati hrvatsku glazbu, odnosno hrvatske autore, izvođače i pjesme koje su uspjehom kod najšire publike obilježile izbornu godinu.

Upravni odbor Cesarice čine: Miroslav Buljan (predsjednik), Goran Karan, Pero Kozomara, Branko Paić, Lidija Samardžija, Zvonimir Dusper, Branimir Mihaljević, Ivo Popeskić i Stanko Šarić.

Oni su odabrali pjesme i objavili listu od njih 40 koje će konkurirati za Cesaricu 2017. u prvom krugu glasovanja, i to temeljem trenutno aktualnih i dostupnih podataka o broju emitiranja pojedinih pjesama na radio postajama te broju pregleda javno dostupnih video brojeva na internetu.

Tom prilikom na kavi smo porazgovarali s Oliverom Dragojevićem, čovjekom po čijoj se pjesmi zove spomenuta nagrada.

Više pogledajte u našem videoprilogu:

intervju

video

music beats

Oliver Dragojević

Juraj Filipovic

Cesarica

nagrada Cesarica

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter