Štedljiva i praktična

Britanska kraljica štedi na grijanju! Svi se gosti smrzavaju u škotskom dvorcu, a njoj ne smeta hladnoća iz jednog razloga


100posto
15.09.2019.17:00
Britanska kraljica štedi na grijanju! Svi se gosti smrzavaju u škotskom dvorcu, a njoj ne smeta hladnoća iz jednog razloga
Profimedia

sažeto

Kraljica Elizabeta II nije naviknuta na rastrošnost u svakodnevnom životu, unatoč golemom bogatstvu


100posto
15.09.2019.17:00

Svako ljeto britanska kraljica Elizabeta II provodi u svom dvorcu Balmoral u Škotskoj, a povremeno tamo ugošćuje i ljude iz javnog života, posebno premijere Velike Britanije. Nekad joj se pridruže i članovi obitelji, no kraljica obavezno sa sobom vodi svoje ljubimce, pse corgije.

Profimedia

A iako je velika prestiž dobiti pozivnicu za Balmoral, mnogi se nisu baš dobro proveli jer je u dvorcu uvijek užasno hladno, pa čak i usred ljeta. Jedna od njih bila je i Cherie Blair, supruga nekadašnjeg premijera Tonyja Blaira, koja je prezirala odlaske u Škotsku jer nije mogla spavati od hladnoće, a nisu joj se svidjele ni gajde u rano jutro ispod prozora.

Navodno se još ruski car žalio kraljici Viktoriji da je u Balmoralu "hladnije nego na Sibiru".

Profimedia

Iako su svi posjedi kraljevske obitelji obnovljeni, imaju nove instalacije i ugrađeni su ekološki i štedljivi energetski sustavi, dvorce je teško zagrijati, a i kraljica je poznata po svojoj štedljivosti u svakodnevnom životu.

Unatoč tome što je 319. najbogatija osoba na svijetu, kraljici ne pada na kraj pameti paliti kamine i slično, nego preko dana zagrijava prostorije u kojima najčešće boravi, i to malenim električnim grijalicama. A preko noći je grijanje ugašeno jer ona spava u krevetu sa svojim corgijima koji ju dovoljno griju!

Profimedia

Britanski tabloidi pišu kako se istim "sustavom" grijanja služe i djeca te drugi članovi kraljevske obitelji.

Profimedia

kraljevska obitelj

psi

kraljica Elizabeta II.

grijanje

corgi

newsletter

Prijavite se na Newsletter