izdigli se iznad tuga koje lome

Breni su oteli sina i prijetili da će ga ubiti ako ne plati ogromnu otkupninu! Mirna Berend izgubila je zaručnika iznenada, a obiteljski razdor prati cijeli život Jadranku Kosor


100posto
02.10.2019.16:50
Breni su oteli sina i prijetili da će ga ubiti ako ne plati ogromnu otkupninu! Mirna Berend izgubila je zaručnika iznenada, a obiteljski razdor prati cijeli život Jadranku Kosor
Foto: Dražen Kokorić, Ranko Šuvar, Paun Paunovic/CROPIX

sažeto

Obiteljske tragedije nisu zaobišle ni one koji naizgled imaju sve - novac, slavu, uspjeh...


100posto
02.10.2019.16:50

Tragični i teški životni trenuci nikog ne zaobilaze, život neminovno donosi i iznimno teške situacije. Kako ćemo ih preživjeti i iz njih izaći - pitanje je osobnog karaktera, podrške okoline, ljudi koji nas okružuju i velike snage. Ni oni koji žive život pred očima javnosti nisu ostali pošteđeni najtežih životnih trenutaka. S njima su se nosili i nose se junački - jer i kada je najgore, život mora ići dalje.

Brena je proživjela noćnu moru, no sina je uspjela spasiti

Drama koju je svojedobno preživjela Lepa Brena sa svojim suprugom Bobom Živojinovićem bila je noćna mora za svakog roditelja. Srećom, teška situacija nije se pretvorila u tragediju. Uspjeli su, naime, vratiti svog otetog sina nakon par dana agonije. O svemu Brena i danas nevoljko (ne) priča, pogotovo stoga što počinitelji nikad nisu pronađeni. 'Hvala vlastima koje su imale razumijevanje za činjenicu da je ovo bila isključivo borba između otmičara s jedne, i Brene i mene, s druge strane', rekao je proslavljeni tenisač Živojinović na press konferenciji nakon što su sina uspjeli vratiti kući. Mediji su u prosincu 2000. godine izvještavali o prokletstvu uspjeha i novca koje su, a i dalje Živojinovići imaju napretek. Stefan je danas mladi pjevač, a tada je bio osmogodišnje dijete koje je željelo rolati ispred svog doma. Navodno su ga u tom trenutku otmičari strpali u automobil, a Brena i Boba dobili su poruku od koje im se sledila krv u žilama. Ili će sina za 2,5 milijuna maraka vratiti kući ili ga živog više neće vidjeti. Pomogli su tada obiteljski prijatelji, a pjevačica i tenisač na sve su načine pokušali što prije skupiti iznos. I uspjeli su, predali ga i sina navodno bosonogog uspjeli dovesti nazad kući. Obitelj je tada odmah napustila zemlju, svima im je trebao odmak od noćne more. Panika je tada nastala među estradnjacima u Beogradu, a tjelohraniteljima se odmah podigla cijena.

Ivo Ravlic / CROPIX

Tajči iznenada ostala bez supruga, do kraja je vjerovala u eksperimentalno liječenje

Tragediju i veliki šok doživjela je Tatjana Cameron Tajči kada joj je suprug preminuo. Izgubila ga je vrlo brzo, a u intervjuu s Danielom Delaleom za Dan De na Jutarnjem listu otkrila je da su u ozdravljenje vjerovali do posljednjeg časa, pogotovo stoga što Matthew nikada nije pušio, a niti ozbiljnije bolovao tijekom života. 'Matthew je imao čvrstu vjeru, nije se bojao, za njega smrt nije bila završetak već početak novog života', rekla je Tajči i dodala da su do zadnjeg časa vjerovali da će preživjeti. 'Vjerovali smo u tu eksperimentalnu terapiju, bio je jedan od prvih... Vjerovali smo da se može dogoditi čudo, moraš vjerovati. Kad je tata obolio, ja sam od dana kad sam primila vijest pa do puno godina kasnije, umirala svaki dan, prolazila kroz strah. Kad je moj muž, kad smo završili na hitnoj i kad su nam rekli vijesti: 4. stupanj... On nikad nije bio bolestan. U tom trenutku smo se primili za ruke, a on je rekao: Nećemo umrijeti, nego ćemo živjeti. Zadnjih tjedan dana smo tek postali svjesni...', ispričala je glazbenica o velikim životnim traumama. Hrabro se s njima nosi, a veliku snagu pronašla je i u pomoći koju pruža drugima.

Facebook

Vlatka sve napustila zbog odlaska legendarnog Muca

Zbog tragičnog odlaska Muca Ismailovskog, pjevačica Vlatka Grakalić preko noći je napustila sve. O njihovom odnosu puno se pisalo, pretpostavljalo da su i više od suradnika. Kada je preminuo, Vlatka je preko noći napustila Hrvatsku. 'Puno sam već o tome pričala. Jesam, bila sam izgubljena. Ostala sam bez najboljeg prijatelja, poslovnog suradnika, egzistencije, podrške, pomoći. Bila sam devastirana zbog gubitka posebne osobe u mom životu, razočarana i ljuta na cijeli svijet. Preko noći sam izgubila sve i nisam se dobro snašla u svemu tome. Malo mi je teško o tome pričati, ne volim sve to ponovo proživljavati. Zato sam na početku intervjua rekla da mi je odlazak zapravo bio potreba u svakom smislu. Nazovite to i bijegom, svaka definicija je ispravna. Mallorca mi je tada došla kao terapija i dala mi jedan novi smisao, nadu i novi početak. Zato ima posebno mjesto u mom srcu', rekla je svojedobno za 100posto Vlatka.

Foto: Privatni album

Tragedije Mirne Berend

S velikom tragedijom suočila se nekadašnja televizijska zvijezda Mirna Berend. Strašnu je dramu doživjela kada je izgubila zaručnika Deana Vujasinovića. Preminuo je u snu, bilo mu je svega 29 godina kada ga je u snu izdalo srce. Mirna se od velike tuge povukla iz javnosti, nije davala izjave, a neko vrijeme nije radila niti na svom nakitu. Proces prebolijevanja bio je težak i dug. Traume su joj se dogodile i u vezi s pravnikom Markom Pavelićem. 'Prošli smo najgore odmah na početku. Pokopali smo mog tatu, pa njegova, pa moju baku, pa Markovu baku, izgubili smo dijete, pa moje operacije... Molila sam ga da ode, ali on je ostao uz mene', izjavila je tada Berend. Iako su prekinuli, ostala je to njezina možda i najvažnija životna veza.

Luka Gerlanc/Cropix

Anđi Marić život se prije 10 godina pretvorio u pakao

Anđi Marić život se pretvorio u pakao kada su doživjeli bračni krah 2009. godine. Varao ju je Primož Dolničar s njezinom prijateljicom, i to posljednje dvije godine braka. Dolničar je kao dokaz nevjere Anđi pokazao i videosnimku seksa s prijateljicom u njihovom bračnom krevetu. Bilo je tada jasno da je kraj njihovoj ljubavi. U emisiji '8. kat' Danieli Trbović ispričala je kako je sve počelo. 'Problemi su počeli nedugo nakon što sam stavila prsten na ruku. Cijelo me je vrijeme psihički maltretirao i kljucao do te mjere da se zapitaš jesi li loša majka. On je patio od toga da nisam dovoljno ljubomorna i da ga zato ne volim, a u mojoj ludoj glavi ljubav je slobodna volja, a ne, ako uđeš u brak, da si invalid i da nikog drugog ne pogledaš. Nisam mu vjerovala da me vara sve dok mi nije pokazao video s drugom ženom u mom krevetu. Bila sam depresivna i ovo sam se ljeto mogla rasplakati čim bi mi netko pokazao prst. Nikom nisam rekla da nešto među nama ne valja, čak ni mami' kazala je Anđa i dodala da to nije jedini slučaj da ju je bivši suprug prevario. Snašao je nakon toga, ali i duge i iscrpljujuće bitke za skrbništvo nad sinom, nova nevolja. Dijagnosticirana joj je upala moždanih ovojnica. Polako se oporavljala, u konačnici je uspjela nakon nekoliko godina i s bivšim mužem doći u normalan odnos, sve u interesu svog djeteta. Otad je i fizički puno bolje.

CROPIX/arhiva

Jadranka Kosor odrastala je bez oca

Bivša premijerka Jadranka Kosor na svom je Twitter profilu objavila vrlo emotivan status s detaljem iz privatnog života o kojem inače baš i ne govori mnogo. 'Nekoć davno, u ovo doba, otac me pridržavao među cvijećem. Poslije toga više me nije htio vidjeti. Ostala je samo fotografija s njegovom rukom kao dokaz da je postojao. Kraj kolovoza zato je zauvijek uspomena na rastanke', napisala je Kosor. Iako nerado govori o svom privatnom životu, s vremenom se saznalo kako su se njezini roditelji, Zorica i Mirko, rastali dok je još bila dijete, te da s ocem nije bila u kontaktu više od 55 godina. On je s drugom suprugom Verom živio u Čakovcu, gdje je do umirovljenja i radio. Bivša premijerka nije bila u kontaktu ni s polubratom Ninoslavom. Navodno su se susreli samo jednom na kavi u Zagrebu. Iako se nisu viđali ni čuli, Jadranka Kosor je 2013. godine došla na njegov posljednji ispraćaj na gradsko groblje u Čakovcu. Miro Kosor je u 86. godini preminuo nakon kratke i teške bolesti, a bivša je političarka tada samo kratko zahvalila na izrazima sućuti.

Cropix

Lepa Brena

Tatjana Cameron Tajči

vlatka grakalić

Srđan Žika Todorović

predrag mijatović

joe šimunić

newsletter

Prijavite se na Newsletter