Ne pojavljuje se u javnosti bez dobrog razloga

'Borila se' s Jelenom Veljačom za naklonost istog muškarca, a danas je najmisterioznija hrvatska glumica


100posto
06.10.2019.18:00
'Borila se' s Jelenom Veljačom za naklonost istog muškarca, a danas je najmisterioznija hrvatska glumica
Screenshot: Youtube

sažeto

Iva Visković borila se davnih dana s Jelenom Veljačom za naklonost Filipa Juričića - sve, naravno, za potrebe telenovele 'Ljubav u zaleđu'


100posto
06.10.2019.18:00

Hit serija 'Ljubav u zaleđu' donijela joj je veliku popularnost u cijeloj zemlji. Borila se tada s Jelenom Veljačom za naklonost Filipa Juričića, naravno - sve samo za potrebe telenovele koja je svojedobno osvojila gledatelje. Bila je Iva Visković Križan tada na drugoj godini Akademije dramske umjetnosti, a bio je to izazov koji joj je donio popularnost. Ipak, ta popularnost Ivu nikada nije zanimala. Svjesna da je da po toj ulozi i danas mnogima prepoznatljiva.

Postala je majka pa se potpuno posvetila toj ulozi

'Da. Ne čudi me to jer je ta sapunica bila reprizirana mnogo puta pa te ljudi poistovjete s tim likom. Uostalom, to je bilo vrijeme prije hiperprodukcije sapunica i 'Ljubav u zaleđu' je, nakon 'Ville Marije' bila druga domaća sapunica pa je ljudima i zbog toga ostala u sjećanju. Dan-danas me prepoznaju na cesti, čak i neke novije generacije, a snimala sam to na drugoj godini Akademije, 2004. godine', rekla je prošle godine u intervjuu za Gloriju.

Foto: Tomislav Krišto/CROPIX

Držala je do svoje privatnosti i otada pa sve do danas nastoji svoj brak s kolegom Filipom Križanom držati za sebe. Upoznali su se na Akademiji, otkako su prohodali, svaki trenutak nastoje provesti zajedno. Tako je i danas, kada su bračni par s djevojčicom Minom. Otkako je Iva postala majka, potpuno se posvetila toj ulozi pa se nameće dojam da se nekako povukla iz javnog života. I zaista, rijetko ćete je vidjeti na mondenim gradskim zbivanjima, a češće u šetnji s njezinom djevojčicom.

Vratila se u kazalište, a nije zapostavila ni glazbu

Prošle godine u kazalištu kada je ostvarila ulogu u mjuziklu 'Alphonsine', a prije toga vratila se na daske predstavom 'Točno u podne' Teatra &TD. Usto nije zapostavila ni veliku ljubav prema glazbi. Snimila je dva albuma s bendom Neud, a surađuje i s grupom Pavel. Ipak, njezina djevojčica je prioritet. 'Dolazak djeteta utječe na odnos svakog para jer prebacuješ centar sa sebe na dijete. To je predivno i istovremeno teško, ali dolazi prirodno. Naravno da se sve promijeni jer je došao jedan mali čovjek živjeti s nama i moraš se prilagoditi, ali odnos je samo još ljepši i dublji i sada napokon sve ima smisla. Zapravo se uopće ne mogu sjetiti ovog vremena prije', komentirala je u spomenutom intervjuu kada je upitana o svojoj djevojčici. Živi samozatajno pa rijetko objavljuje i na društvenim mrežama, potrebe za samoreklamiranjem, rekla je, nema.

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Filip Križan

iva visković križan

newsletter

Prijavite se na Newsletter