Emotivni dani Gorana Višnjića

Boravak u Hrvatskoj iskoristio za svoje najdraže, a snimio je i posljednje kadrove 'Generala'! 'Stalo mi je do ovog, gurao sam to godinama'


Barbara Marinović
24.01.2019.11:00
Boravak u Hrvatskoj iskoristio za svoje najdraže, a snimio je i posljednje kadrove 'Generala'! 'Stalo mi je do ovog, gurao sam to godinama'
Foto: Šibenik.in

sažeto

Goran Višnjić ovih dana boravi u Šibeniku, snimio je posljednje kadrove 'Generala'. Projekt Antuna Vrdoljaka polako se bliži kraju


Barbara Marinović
24.01.2019.11:00

Goran Višnjić snimio je posljednje kadrove filma 'General' Antuna Vrdoljaka. Iako je svoju premijeru trebao gledati još početkom zime, posljednji kadrovi 'Generala' ovih dana snimaju se u Šibeniku. Posebno je emotivno cijelo snimanje za Gorana Višnjića, Šibenčanina s holivudskom adresom. Naime, prvi mu je put ovo da snima u rodnom gradu.

Par riječi o projektu i snimanju rekao je za portal Šibenik.in. 'Osjećam se dobro jer nikad nisam snimao film u Šibeniku, a napravio sam preko 15 kazališnih predstava. Bili smo dječje amatersko kazalište, ali radili smo punom parom i imali više premijera godišnje. Ovo je nešto specijalno, stalo mi je do ovog projekta i gurao sam to godinama. Šećer na kraju je da se moja finalna scena snima na sv. Mihovilu', rekao je Višnjić.

Scenarij filma potpisuje Antun Vrdoljak, i to prema knjizi Nenada Ivankovića 'Ratnik, pustolov i general', a film će obuhvatiti najvažnije dijelove Gotovinine biografije. Djetinjstvo na otoku Pašmanu, potresni gubitak majke koja je poginula štiteći ga od eksplozije. Prati se i Gotovinin odlazak u Južnu Ameriku, susret s prvom suprugom, ratni put od Legije stranaca do Domovinskog rata te na kraju Haag.

Foto: CROPIX

Objašnjenje o tome zašto se film i dalje snima, kako to da nije završen u roku, redatelj Antun Vrdoljak nije do kraja objasnio. 'Čini mi se sve skupa malo preoptimistično, a to obično tako završava u hrvatskoj nezahvalnosti da se smijeni načelnika. Tema je zanimljiva i nema dvojbe da je riječ o najznačajnijim temama hrvatske povijesti. Evo tu vidimo Šibenski most na kojem se vodio Rujanski rat, a svi znaju i za legendarnu šibensku' oba su pala', rekao je redatelj dodavši da će snimanje trajati još pet, šest dana. Cijelo snimanje trajalo je dugo.

Iako je iza njega dugogodišnje i veliko glumačko iskustvo, Višnjić nije skrivao da ga zbog uloge Ante Gotovine hvata tema. General je za njega heroj, rekao je svojedobno, te se boji da ne napravi nešto krivo ili loše.

Foto: CROPIX

Ne znači to da je Višnjić zapustio svoju holivudsku karijeru. Prije nekoliko dana američki mediji izvijestili su tako da će se Goran pojaviti u hit seriji 'This is Us'. Radi se o jednoj od najboljih serija posljednjih godina. Osvojila je gledatelje diljem svijeta te će biti fini dodatak Višnjićevoj holivudskoj karijeri. Podsjetili su i na Višnjićevu ulogu u 'Hitnoj službi', seriji 'Timeless' te 'Extantu', gdje je glumio uz Halle Berry.

Vrijeme provedeno u Hrvatskoj Višnjić je dobro iskoristio, sreo se s kolegama u Zagrebu, družio s Navojcem, Mlikotom, Filipovićem i Bitorajcem, a vrijeme je proveo i sa svojom kćerkom Lanom Lourdes.

Foto: Šibenik.in

Goran Višnjić

general

Antun Vrdoljak

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter