Optužuje Bourdainovu bivšu

'Bojao sam se i sramio reći da me zlostavljala, nitko ne bi povjerovao da je žena iskoristila tinejdžera'


Ines Madunić
23.08.2018.19:00
'Bojao sam se i sramio reći da me zlostavljala, nitko ne bi povjerovao da je žena iskoristila tinejdžera'
Profimedia

sažeto

Mladi glumac konačno je progovorio nakon što je otkriveno da je optužio Argento za zlostavljanje


Ines Madunić
23.08.2018.19:00

Glumac Jimmy Bennett prvi je put javno progovorio nakon što je New York Times objavio da je glumicu Asiju Argento optužio za seksualno zlostavljanje.

Prema pisanju medija, Argento je spavala s njim 2013. u hotelskoj sobi, kad je on imao 17 godina, a on je optužnicu podnio prošle godine. U travnju ove godine ona mu je isplatila 380.000 dolara naknade. Ona je zanijekala da su spavali zajedno te rekla kako su se taj dan samo družili, a da je on tražio novac jer je znao da je u vezi s Anthonyjem Bourdainom koji je bogat. Slavni kuhar i novinar počinio je samoubojstvo u lipnju ove godine.

Mladi glumac kaže da je pokušao zaboraviti što mu se dogodilo, no kad je Argento prošle godine istupila kao žrtva producenta Harveyja Weinsteina, njegova se trauma ponovno pojavila.

 

My son my love until I will live @jimmymbennett marina del rey 05.2013

A post shared by asiaargento (@asiaargento) on May 9, 2013 at 2:29pm PDT

"Sramio sam se i bojao dati izjavu posljednjih dana jer nisam htio biti dio ove javne rasprave. Bio sam maloljetan kad se sve dogodilo i pokušao sam istjerati pravdu na način koji mi se tada činio logičnim. Nisam bio spreman dati svoju priču u javnost. Vjerovao sam da još postoji stigma kad govorimo o muškarcu kao žrtvi. Nisam mislio da bi ljudi razumjeli što se dogodilo ako bi to ispričao tinejdžer", rekao je Bennett. Kaže i kako odlučuje ići naprijed sa svojim životom te više ne želi šutjeti.

Asia Argento nije reagirala na njegovu izjavu, no portal TMZ objavio je fotografije njih dvoje golih u krevetu, a onda i njezinu navodnu prepisku s prijateljem, u kojem priznaje da su se seksali, ali da je to bila Bennettova želja, a ona nije ni znala da on nije punoljetan.

Argento i Bennet upoznali su se na snimanju filma "The Heart Is Deceitful Above All Things", kad je on imao 7 godina i glumio njezinog sina.

Glumica je jedna od istaknutih članica pokreta Me Too protiv seksualnog zlostavljanja, a mnoge su njezine kolegice napisale na društvenim mrežama kako su razočarane razvojem događaja te se nadaju da će se sve uskoro rasvijetliti.

seksualno zlostavljanje

Asia Argento

Jimmy Bennett

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter