Druga zanimanja najvećih hrvatskih sportašica

Blanka Vlašić postaje voditeljica biblijskog susreta za odrasle, Sandra Perković je prava 'instagramuša', a Janica se posvetila politici


Barbara Marinović
22.10.2018.19:25
Blanka Vlašić postaje voditeljica biblijskog susreta za odrasle, Sandra Perković je prava 'instagramuša', a Janica se posvetila politici
Foto: CROPIX/Instagram

sažeto

Janica Kostelić državna je tajnica, Sandra prava Instagram zvijezda, a Blanka sve posvećenija vjeri


Barbara Marinović
22.10.2018.19:25

Nakon što je doživjela preobraćenje na parkiralištu, Blanka Vlašić potpuno se okrenula vjeri. Uz Boga je Blanki sve lakše i ljepše. Velika hrvatska atletičarka išla je ovih dana i korak dalje pa se odlučila dodatno angažirati u širenju božje riječi. Postala je tako voditeljica duhovnog talk showa, odnosno 'biblijskog susreta za odrasle'. Prvi put održat će se ovog utorka u splitskom Nadbiskupskom sjemeništu u organizaciji Udruge Teofil. Snimila je najavni video. Blanka će moderirati skup i razgovarati s gostima iznenađenja. Prvi je ovo put da će Vlašić nešto voditi, moderirati, no navikla je na javne nastupe pa ne sumnjamo da će se snaći. Sport više nije jedino na što je koncentrirana.

I nije Vlašić jedina sportašica koja se orijentirala na dodatne stvari. Nije i ne može sport biti sve na svijetu. Pokazuje to i Sandra Perković, koja se posljednjih godina nije okrenula Bogu, već Instagramu, postavši prava it djevojka. Influencerica pravog kova, Sandra nosi dizajnerske haljine, reklamira razne proizvode, pazi na izgled više no ikad. Fanovi su je svojedobno fizički usporedili s Khloe Kardashian. Nije daleko od istine. Otkako je smršavjela i stekla par prijateljstava u estradno/modnim krugovima, Perković bi se nakon djelatne sportske karijere mogla komotno baciti na društvene mreže.

S druge strane, Janica Kostelić i Iva Majoli posvećene su bile isključivo sportu dok su se istim djelatno bavile. Disala je Kostelić za skijanje, postala je najuspješnija hrvatska sportašica svih vremena, a kasnije je kapital pretočila u nekretnine i kozmetički salon. Da kapital koji je stekla nije bio samo financijske prirode, govori i činjenica da danas sjedi u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta kao državna tajnica. Posvetila se sportu s druge strane.

Cropix

I danas je uz tenis jako vezana Iva Majoli. 'Igram taj Legends Tour, koji i dalje postoji, to mi je super jer se družim sa svojim starim suparnicama, danas prijateljicama - tako da sam aktivna. A, na kraju, i u Savezu sam izbornica, vjerojatno ću od sljedeće godine imati još neke funkcije, po pitanju i mladih generacija jer nije lako. Stvarno želim pomoći koliko god mogu, tako da se nadam da sve i u tom smjeru ide na bolje', rekla nam je Majoli u nedavnom intervjuu.

Foto: Tomislav Krišto/CROPIX

Sandra Perković

Janica Kostelić

Iva Majoli

Blanka Vlašić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter