Nova sreća Mirne Berend

Bivša voditeljica osvaja tržište: 'Ne živimo mi u Švicarskoj, niti su sve žene supruge bogataša ili nogometaša! Nije mi cilj zgrnuti veliki novac'


Barbara Marinović
17.12.2018.14:00
Bivša voditeljica osvaja tržište: 'Ne živimo mi u Švicarskoj, niti su sve žene supruge bogataša ili nogometaša! Nije mi cilj zgrnuti veliki novac'
CROPIX

sažeto

Pronašla je Mirna Berend sreću i izvan televizijskog svijeta, pronašla je ljubav u vlastitoj proizvodnji krema i nakita


Barbara Marinović
17.12.2018.14:00

Nedavno je Mirna Berend na tržište izbacila Noćnu Anđeosku kremu, potpuno inovativnu na našem tržištu. Noćna krema došla je par mjeseci nakon što je tržište osvojila njezina Dnevna hidratantna Anđeoska krema. Napravljena je na prirodnoj bazi, od naranče, aloe vere, nerolija.

Noćna Anđeoska krema također je bogata hranjivim i aktivnim sastojima, u nju je Mirna utkala karite maslac, beta karoten, kolagen, vitamin E, pčelinji vosak, hidrolataneroliju te eterična uljima nerolija i ploda naranče. 

Nikad nije posjetila kozmetički salon!

Kremama je proširila posao koji je krenula raditi s nakitom. 'Mirnini anđeli' označavaju zapravo ručno rađene narukvice i privjeske za ključeve. Ideju za prirodne kreme dobila je kada se i sama oduševila prirodnom kozmetikom, bez aditiva. Ispričala je tako Mirna za 100posto kako je sve počelo. 'Moram reći za početak da sam se sve do svoje 33. godine mazala isključivo klasičnom, običnom Niveom, a u svoje 52 godine života, kozmetički salon nisam posjetila nijednom', priča Berend.

Upoznavši ženu koja izrađuje prirodnu kozmetiku, bez aditiva, Mirna je dobila sjajnu ideju. 'Zapitala sam se - zašto i ja ne bih drugim ženama dala priliku za takvu njegu, i to po zaista pristupačnoj cijeni? Jako me raduje posao, mogu već najaviti i da početkom 2019. godine na tržište izlazimo s još dva proizvoda - pilingom za usne i sapunom. Zašto piling za usne? Vrlo je jednostavno. Danas su u modi mat ruževi koji isušuju usnice, one se ljušte i trebaju dodatnu njegu', otkriva nam jedna od nekad najvećih televizijskih zvijezda.

'Stavljam naglasak na kvalitetu, nije mi cilj zgrnuti veliki novac'

U njemu će se naći krupni šećer, ulje kokosa, karitee i vanilija. Najveći će problem biti, kroz smijeh priča Mirna, da ga korisnice ne pojedu! Osim toga, na tržište izlazi i luksuzan sapun. 'Ne štedimo zaista ni na jednom proizvodu, stavljam naglasak na kvalitetu. Nije mi ni plan ni cilj zgrnuti veliki novac, već zaraditi dovoljno da sve troškove mogu pokriti i nešto, koliko mi treba, zaraditi'.

Sve radi sama

Osvajati veledrogerije ne planira. 'Ne živimo mi u Švicarskoj, niti su sve žene supruge bogataša ili nogometaša. Takvih je 20, a realnost je puno drugačija! Iz svih tih razloga, odlučila sam se da ću jednostavno sama distribuirati svoje proizvode i nuditi ljudima maksimalno za njihov novac'.

Izvrsno su svi njezini proizvodi primljeni od strane ljudi, na njezinoj društvenoj mreži, javnom Facebooku, ljudi, kaže, ostavljaju odlične komentare. 'Iznenadili su me ljudi, ima i dalje nešto dobro u njima. Nisam dobila niti jedan zločest komentar, svima sve dajem na uvid, a komentare ne brišem. Fascinantno. Sve je transparentno, nitko nam ne radi reklamu, već ljudi isključivo pričaju svoja iskustva. Oduševila sam se kada je jedna žena poslije trudnoće i silnih tretmana, tek mojom kremom rješila probleme fleka na licu. Trebalo joj je deset dana mazanja. Oduševili su me ti rezultati, iako znam koliko pazimo na sastojke krema'.

Kupnjom proizvoda sudjelujete i u tri humanitarne akcije

A kupnjom narukvica i privjesaka iz 'Mirninih anđela' te njenih krema, kupci sudjeluju i u tri različite humanitarne akcije. Berend je odlučila dio od zarade donirati i u svrhe kojima pomaže drugima. Pridružila se tako akciji Zoo Zagreba 'Šume bez pjesme', za spas ptica pjevica, ali i 'Slatkom zalogaju Ljubavi' u Pučkoj kuhinji njezine Petrinje. Kao treća akcija tu su Dumovec i Noina Arka, koji spašavaju napuštene i ranjene pse. 'Nije puno, no lijep je osjećaj odreći se dijela zarade i pomoći onima kojima je to najpotrebnije', zaključuje bivša voditeljica.

Televizija je njezina ljubav, no ne pod ovakvim uvjetima

Poznati su do danas njezin britak um, brz jezik i inteligencija, pa će mnogi reći da im i voditeljica takvog kalibra nedostaje na malim ekranima. I njoj televizijski posao nedostaje u smislu nečeg što jako voli. 'Uvijek ti fali ta ljubav, ali trenutno, u ovakvim uvjetima, emisijama i odnosima snaga - ne, nikako se ne bih vratila', zaključila je Berend.

Mirna Berend

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter