Ukleti 'otok ljubavi'

Bivša kraljica ljepote i ambiciozni mladić oduzeli su si život na isti način, niti godinu dana od povratka s njega. Ostali završavaju na tabletama i s tragičnim gubicima


100posto
14.08.2019.11:00
Bivša kraljica ljepote i ambiciozni mladić oduzeli su si život na isti način, niti godinu dana od povratka s njega. Ostali završavaju na tabletama i s tragičnim gubicima
Foto: Profimedia

sažeto

Reality show 'Love Island' kao da je proklet. Veliki broj natjecateljica i natjecatelja nakon njega je doživio tragične sudbine, toliko da je britanska javnost tražila ukidanje istog


100posto
14.08.2019.11:00

Reality show 'Love Island' već se neko vrijeme prikazuje i u Hrvatskoj, a milijuni gledatelja britanskog ITV-a u showu uživaju već godinama. No, 'Otok ljubavi' sa sobom nosi iznimno mračnu stranu, zbog koje je dobar broj britanske javnosti već radio pritiske da ga se ukine. Iako mnogi žele da se 'Love Island' ukine, i ove godine ide nova sezona. U principu show prikazuje mlade ljude koji pred kamerama traže ljubav, sve pod suncem Mallorce. Luksuzna vila, zgodna, mlada tijela i razuzdano ponašanje pokazali su se kao dobitna kombinacija za gledatelje. No, ne i za kandidate showa. Kao da se neko nevidljivo prokletstvo sjatilo nad show pa su mnogi natjecatelji istog nakon završetka doživjeli tragične sudbine.

Bivša Miss izvršila samoubojstvo, dugo se borila s depresijom

Među njima javnost je potresla sudbina bivše Missice i natjecateljice showa, prelijepe Sophie Gradon. Njezin dečko pronašao ju je mrtvu u zajedničkom domu u Medburnu. Kasnije se pokazalo da je zvijezda druge sezone showa prije smrti uzela kokain i alkohol, a potom izvršila samoubojstvo. Smrtonosna kombinacija koštala ju je života, a svega 20 dana poslije nje, život si je oduzeo i njezin dečko Aaron Armstrong. Šok zbog gubitka Sophie bio je prevelik. Inače, Gradon je dugo patila od depresije i anksioznosti, a boravak u showu vratio ju je nekoliko koraka unazad. Njezini prijatelji i roditelji danas tvrde da bi produkcija showa trebala natjecateljima ponuditi skrb i pomoć nakon što iz istog izađu, a sve kako bi se njihovo psihičko stanje što prije dovelo u normalu.

Foto: Profimedia

Mladi natjecatelj realityja pronađen mrtav u parku

Nije jedina natjecateljica showa koja je izvršila suicid. Početkom ove godine natjecatelj Mike Thalassitis pronađen je mrtav u parku u Londonu. Njegovo tijelo pronađeno je u ožujku u jutarnjim satima, a kada je stigla hitna bilo je već kasno, mogli su samo konstatirati smrt 26-godišnjaka. Navodno je bio slomljen nakon smrti voljene bake, a pritisnuli su ga i dugovi. Obožavao je tulumariti, a takav život nosio je svoju cijenu, novac kojeg Mike nije imao. I nakon njegove smrti bivši kandidati showa napomenuli su da produkcija po izlasku za njihovo mentalno zdravlje ne čini ništa, već ostaju prepušteni sami sebi.

Foto: Profimedia

Djevojka ostala bez titule, a nakon izlaska iz showa završila na lijekovima i psihoterapiji

Nakon svega što se dogodilo, oglasila se i Zara Holland, koja je s pokojnom Sophie bila bliska prijateljica tijekom snimanja showa. Djevojka je više puta izjavila da joj je s 20 godina 'Love Island' uništio život, pa je u britanskoj javnosti pozivala da se emisija ukine. Tvrdila je da su joj 'isprali mozak' i iskoristili njezinu mladost i naivnost. Zbog showa je ostala i bez titule Miss Velike Britanije, a nakon showa priznala je da je bila i nestabilna. Nakon što je show završio, tri godine pila je lijekove i prolazila kroz intenzivnu psihoterapiju, imala je strašne napadaje panike. Tvrdi da je i sam psihotest pred ulazak u show prilično štur, brz i neadekvatan. S druge strane, producenti su se na njezine izjave oglasili govoreći da održavaju kontakt s natjecateljima i nakon što napuste show.

Foto: Profimedia

Jedna od natjecateljica ostala bez djeteta i majke u kratkom roku

Tragičnu sudbinu doživjela je i natjecateljica Malin Andersson. Osim što ju je bivši dečko fizički maltretirao, Malin je u vezi s njim dobila i djevojčicu. Malena se rodila prerano nakon čega se za život borila mjesec dana. Nakon svega četiri tjedna majčinstva, Malin se morala suočiti s najgorim - njezina djevojčica je preminula. Prije toga, preminula je i njezina voljena majka, a Malin se nakon tragičnih gubitaka suočila s depresijom i teškim razdobljem iz kojeg se još nije oporavila.

Foto: Profimedia

Love Island

malin andersson

sophie gradon

mike thalassitis

newsletter

Prijavite se na Newsletter