Potresno svjedočanstvo

Bivša časna i ministrica, danas prevoditeljica: 'Strašne stvari se događaju, Sotona nije samo u filmovima, u stvarnosti je još gore'


Ines Madunić
29.03.2019.19:25
Bivša časna i ministrica, danas prevoditeljica: 'Strašne stvari se događaju, Sotona nije samo u filmovima, u stvarnosti je još gore'
Tomislav Krišto/Cropix

sažeto

Bernardica Juretić za Laudato TV ispričala je sve o knjizi koju je prevela o sotonističkoj sekti


Ines Madunić
29.03.2019.19:25

Još dok je bila časna sestra Bernardica Juretić bila je prisutna u medijima. Bavila se tada ovisnicima o opijatima kojima je pomagala u borbi.

Otkad je otišla s funkcije ministrice u Vladi nije se puno pojavljivala u medijima, ali nedavno je na katoličkoj Laudato TV pričala o knjizi koju je prevela s njemačkog jezika.

"Četiri godine pakla" svjedočanstvo je Nijemca koji je s 15 godina uvučen u sotonističku sektu, a s 19 je uspio pobjeći.

"Knjigu sam pročitala prije puno godina i nije me se dojmila jer je odvratna. Odnosno, stvari koje se opisuju, a koje je taj mladić Lucas proživio, odvratne su", rekla je. No, nakon mnogo godina strašan slučaj iz Hrvatske podsjetio ju je na knjigu, odnosno bio je "okidač" zbog kojeg je odlučila prevesti ju na hrvatski.

"Mladić je ubio svoje roditelje kod Šibenika, a prema informacijama u javnosti svi su za njega i cijelu obitelj imali samo riječi hvale. Znači, ubio je roditelje iz čista mira. Kad sam to vidjela, počele su mi se vraćati slike iz te knjige. Također su me potaknuli drugi slučajevi nasilja u Hrvatskoj, kao i nestanci mladih osoba koji nikad nisu riješeni", rekla je Bernardica.

Vjerojatno je mislila na slučaj Tina Šunjerge, koji je sa svojih 19 godina hladnokrvno ubio roditelje u Čistoj Velikoj kod Šibenika, što je objasnio time što su ga "psihički stalno pritiskali, prigovarali zbog škole i društva".

"Ponovno sam uzela tu knjigu i shvatila da su to neke situacije koje se stalno ponavljaju i odlučila sam ju prevesti da se pokrene rasprava o tome u našem društvu. To je naša svakodnevica, nije to samo na filmu, nego je u stvarnosti puno gore", rekla je Bernardica.

Iako se u knjizi piše o sotonističkoj sekti, upozorila je da to nisu jedine sekte koje postoje te kaže da su sve jednako opasne jer "ispiru mozak".

"Postoje i religiozne sekte, one su, naravno, manje opasne nego druge, ali su svejedno sekte", rekla je, a kasnije zaključila kako bilo koja sekta mora biti sotonsko djelo jer božje sigurno nije.

Bernardica je, inače, završila srednju medicinsku školu, radila je u Njemačkoj, a onda na Salezijanskom papinskom sveučilištu diplomirala i magistrirala psihologiju. Zaredila se i vratila u Hrvatsku, gdje je osnovala humanitarnu i terapijsku organizaciju "Zajednica Susret", a surađivala je i s državom. Postala je predstojnica Ureda za suzbijanje zloporabe opojnih droga Vlade RH, a na tom je mjestu bila od 2003. do 2008. godine.

CROPIX

Najviše pažnje javnosti dobila je 2001. godine kad je odlučila da više neće biti zaređena i nastavila je živjeti kao "civilna" vjernica. Nije otkrila razloge, iako se pričalo da je u pitanju ljubav.

Kasnije se zaljubila u poduzetnika Vladimira Rožmana, s kojim je danas u braku.

U Vladi Tihomira Oreškovića bila je ministrica socijalne politike, imala je svojedobno i tvrtku koja je bila prezadužena. Ministrica je imala dva velika kredita za koje je mjesečno morala izdvojiti oko 12.000 kuna za rate.

časna sestra

sotonizam

ministrica

Bernardica Juretić Rožman

sotonistička sekta

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter