Opasne optužbe

Bivša Bourdainova djevojka i Weinsteinova žrtva optužena za seksualno zlostavljanje maloljetnika, tvrdi da je sve izmišljeno


Ines Madunić
21.08.2018.21:00
Bivša Bourdainova djevojka i Weinsteinova žrtva optužena za seksualno zlostavljanje maloljetnika, tvrdi da je sve izmišljeno
Profimedia

sažeto

Asia Argento navodno je platila glumcu Jimmyju Bennettu nakon što ju je optužio za zlostavljanje


Ines Madunić
21.08.2018.21:00

Prije nekoliko dana glumica Asia Argento našla se u središtu skandala kad je New York Times objavio da je isplatila 380.000 dolara glumcu koji ju je optužio za seksualno zlostavljanje kad je imao 17 godina. Argento je jedna od istaknutih članica pokreta Me Too i jedna od prvih koja je u javnost izašla s optužnom da ju je producent Harvey Weinstein silovao.

Djevojka tragično preminulog novinara i kuhara Anthonyja Bourdaina sada tvrdi kako nije istina da je imala seksualni odnos s tada 17-godišnjim glumcem Jimmyjem Bennettom te da se nagodila s njim na inzistiranje upravo Bourdaina.

"Šokirana sam ovim vijestima koje su apsolutno netočne. Nikad nisam imala seksualnu vezu s Bennettom. On je krenuo na mene jer sam bila u vezi s Anthonyjem Bourdainom, znao je da je on bogat i da će on morati paziti na svoju reputaciju. Upravo mi je on predložio da isplatim Bennetta, odnosno njemu je rekao da će mu financijski pomoći, pod uvjetom da više ne trpimo nikakve upadice u naš život", stoji u službenoj izjavi glumice.

 

It’s a wrap! #Firenze @partsunknowncnn @anthonybourdain #makearteveryday

A post shared by asiaargento (@asiaargento) on May 27, 2018 at 12:07am PDT

Argento kaže i kako će poduzeti sve mjere protiv onih koji su objavili vijest da se nagodila u slučaju seksualnog zlostavljanja.

Navodi kako su godinama bili prijatelji - upoznali su se na snimanju filma "The Heart Is Deceitful Above All Things", kad je on imao 7 godina i glumio njezinog sina.

"Nakon što sam izašla u javnost s optužbama protiv Harveyja Weinsteina, on je podignuo tužbu protiv mene i tražio 3,5 milijuna dolara. Prije toga tužio je članove svoje obitelji i od njih tražio novac", navodi Argento.

Taj dan kad ju je Bennett optužio za zlostavljanje ona je na Twitter i Instagram objavila njihove zajedničke fotografije, ali tvrdi da se radilo samo o prijateljskom druženju. Odvjetnik Jimmyja Bennetta tvrdi kako ga je seksualno iskoristila, a on je tada imao 17 godina.

 

My son my love until I will live @jimmymbennett marina del rey 05.2013

A post shared by asiaargento (@asiaargento) on May 9, 2013 at 2:29pm PDT

U članku New York Timesa navodi se kako postoje njihove fotografije nakon seksa, na kojima su goli, no nitko ih nije objavio, a ni Argento ih nije spomenula u svojoj izjavi.

Sve se navodno događalo 2013. godine, Bennett je podnio tužbu u studenom prošle godine, nakon što je Argento ustala protiv Weinsteina, a novac mu je isplaćen u travnju ove godine, mjesec dana prije tragičnog samoubojstva Anthonyja Bourdaina, s kojim je Asia bila u vezi.

seksualno zlostavljanje

Harvey Weinstein

optužbe

Asia Argento

Anthony Bourdain

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter