Kakva priča!

Bio je zvijezda 'Boljeg života' i 'Banjice', pobjegao je iz JNA i jedva se spasio vojske, a uz suprugu Hrvaticu zavolio je Dalmaciju


Barbara Marinović
25.04.2019.14:15
Bio je zvijezda 'Boljeg života' i 'Banjice', pobjegao je iz JNA i jedva se spasio vojske, a uz suprugu Hrvaticu zavolio je Dalmaciju
Screenshot: Youtube

sažeto

Ivan Bekjarev proslavio se osamdesetih godina ulogama u hit serijama tog vremena. Izvanredna izvedba u seriji 'Banjica' ostala je zapamćena do danas


Barbara Marinović
25.04.2019.14:15

Ulogu Stevice Kurčubića iz serije 'Bolji život' glumac Ivan Bekjarev i dalje smatra jednom od svojih najboljih. Govorio je tako u intervjuu koji je dao prije dvije godine. Ipak, on svoju karijeru i dalje gradi, ponuda za suradnje mu ne nedostaje. Za Blic je krajem 2018. izjavio da ima ponude za tri filma i dvije serije. 'Godinama sam u mirovini, ali radim više nego ikada', rekao je i dodao da se ne može požaliti na stanje.

Ipak, u javnom životu ne sudjeluje, na događanjima takvog karaktera pojavljuje se jako rijetko - i uvijek u društvu voljene supruge, inače Hrvatice. Stoga prijatelja Bekjarev ima i u Dalmaciji, gdje sa suprugom ljetuje.

Slavu stekao osamdesetih

Inače, legendarni glumac makedonskih je korijena, njegov otac je tijekom Drugog svjetskog rata krenuo u Beograd trbuhom za kruhom. Sina Ivana dobio je 1946. godine. Iako se na ekranu pojavio 60-ih godina prošlog stoljeća. Bekjarev će slavu steći tek osamdesetih.

'Banjica' i 'Bolji život'

Proslavila ga je do nezamislivih granica uloga negativca u seriji 'Banjica', a potom je uslijedila i uloga u kultnom 'Boljem životu'. Publika novih generacija imala ga je prilike gledati u seriji 'Lud, zbunjen, normalan' ili 'Dva smo svijeta različita'.

Bijeg iz JNA i prijateljstvo s Matom Parlovom

Za Jutarnji se svojedobno prisjetio dana mladosti i bijega iz JNA, gdje je bez dopuštenja tijekom odsluženja vojnog roka iz Sombora pobjegao kući u Beograd. Prijetila mu je robija, a onda se Ivan dosjetio spasonosnog rješenja. Kod kuće je imao fotografiju s Titom i Jovankom, fotografi su ga na jednom domjenku uhvatili s prvim parom Jugoslavije. Bekjav ju je razvio i na povratku slagao komandira da je morao otići i zabavljati Tita i Jovanku. Izvukao se tako od vojnog suda.

U biografiji mu je jako zanimljiva ljubav prema Hrvatskoj. Njegova supruga Milka po majci je Šibenčanka, a po ocu Zadranka pa je obitelj sa sinom Vanjom svake godine ljetovala u Postirama na Braču. Brodom bi otamo oplovili cijeli Jadran. Nije to bila njegova jedina veza s Hrvatskom. Veliki prijatelj bio je s pokojnom boksačem Matom Parlovom, s kojim je znao i proslaviti njegovu pobjedu.

Bolji život

stevica kurčubić

ivan bekjarev

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter